SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Om ECB

Vi holder priserne stabile og sørger for, at dine penge er sikre

I Den Europæiske Centralbank (ECB) arbejder vi på at holde priserne stabile i euroområdet. Det gør vi, for at du skal kunne købe lige så meget for dine penge i morgen, som du kan i dag.

Vi bidrager også til, at det europæiske banksystem er sikkert og solidt. Det gør, at dine penge er sikre i banken.

Vi holder inflationen under kontrol

ECB er centralbank for de EU-lande, der har euroen som valuta. Det er ECB's primære opgave at fastholde prisstabilitet. Det gør vi ved at sikre, at inflationen forbliver lav, stabil og forudsigelig. På den måde forsøger vi at hjælpe dig med at planlægge din opsparing og dit forbrug.

Mere om vores pengepolitik

Vi bidrager til sikkerheden i banksystemet

Vi fører tilsyn med banker i euroområdet, så du kan være sikker på, at de kan modstå hårde tider. Et konsekvent og standardiseret tilsyn i hele euroområdet er med til at beskytte dine penge ved at gøre bankerne mere robuste.

Besøg vores banktilsynswebsted

Vi udvikler og udsteder eurosedler

Vi investerer i ny teknologi for at gøre de eurosedler, du bruger, sikrere og mere modstandsdygtige over for slitage. Vi koordinerer fremstillingen og udstedelsen af sedlerne med eurolandene.

Kig nærmere på eurosedlerne i 3D

Vi sikrer en velfungerende finansiel infrastruktur

Betaler du elektronisk for indkøb eller overfører penge digitalt, står vi klar til at hjælpe dig. Vi deltager bag kulisserne ved at administrere og understøtte netværket – markedsinfrastrukturen – som får pengene til at flyde nemt og effektivt i landene og på tværs af grænser.

Eurosystemet og betalinger

Vi bidrager til at bevare finansiel stabilitet

Vi identificerer og kommer med anbefalinger til at mindske risici, som kan skabe ubalance i det finansielle system, fx uro på aktiemarkederne eller et kraftigt fald i huspriserne. Det hjælper både borgere og virksomheder til trygt at kunne planlægge og investere i fremtiden.

Vores rolle i den finansielle stabilitet

Historie

Læs mere om, hvordan Europa er vokset tættere sammen efter indførelsen af den fælles valuta og oprettelsen af et fælles banktilsyn.

Euroområdets historie

Få mere at vide om ECB

Beslutningstagning

De vigtigste beslutninger, herunder fastsættelse af renten og beslutningerne om, hvilke andre pengepolitiske værktøjer der skal tages i brug, træffes af Styrelsesrådet.

Beslutningstagning og stemmerotation
ECB's hovedbygning

ECB ligger i Frankfurt am Main i Tyskland. Vores hovedbygning er tegnet af COOP HIMMELB(L)AU, og den stod færdig i november 2014. I bygningen kombineres historiske og moderne elementer, der gør den til et enestående vartegn i bybilledet.

Se bygningen
Explainers

Se vores explainers, hvor du kan læse mere om, hvad vi laver. De forklarer centrale spørgsmål og gør det nemmere at forstå, hvad centralbankvirksomhed er.

Læs vores explainers

ECB kort og klart

Hvad laver ECB? Hvad er inflation? Hvorfor er prisstabilitet vigtigt for dig? Find svarene og mere til i den tre minutter lange video.

Kontakt os

Har du spørgsmål om ECB, og hvad vi laver? Her kan du finde svarene på de hyppigst stillede spørgsmål eller sende os dine egne.

GÅ PÅ OPDAGELSE PÅ VORES WEBSTED

Få mere at vide om, hvad vi laver

Besøg os

ECB's besøgscenter er åbent for fysisk og virtuelt besøg. Desuden kan du høre ekspertforedrag, hvor du lærer mere om ECB. Gå ind på siden Besøg os. Her finder du mere information om, hvad vi tilbyder, og hvordan du anmoder om et besøg eller et foredrag.

Besøg os

Deltag i vores initiativer for unge

De beslutninger, vi tager, kan påvirke jeres hverdag. Vi afholder arrangementer rundt omkring i Europa for at skabe direkte kontakt til unge og høre jeres synspunkter og idéer.

Se vores seneste initiativer
Vil du vide mere? Se vores explainer
Få mere at vide
Hvem ejer ECB?

Alle sider i dette afsnit