SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Det er vores opgave at fastholde prisstabilitet. Dette er den bedste måde, pengepolitikken kan bidrage til økonomisk vækst og jobskabelse på.

Vi holder priserne stabile ved at sikre, at inflationen – den takt, hvormed priserne på varer og tjenester ændrer sig over tid – hele tiden er lav, stabil og forudsigelig.

Vi sigter efter en inflation på 2 pct. på mellemlangt sigt.

Vores forpligtelse i forhold til dette inflationsmål er symmetrisk, dvs. vi ser lige så negativt på inflation, der er for lav, som på inflation, der er for høj.

Pengepolitiske instrumenter

For at holde priserne stabile har vi brug for de rigtige værktøjer. Vores rentesatser er et ud af flere værktøjer, som vi bruger til vores pengepolitik.

Man kan forestille sig en værktøjskasse fyldt med forskellige værktøjer, som vi anvender – også i forskellige kombinationer – som en hjælp til at styre inflationen. I de seneste år har vi tilføjet nye værktøjer til vores værktøjskasse. Det har vi gjort som svar på store ændringer i økonomien, der har gjort vores opgave med at fastholde prisstabilitet mere udfordrende.

Pengepolitiske beslutninger
SE OGSÅ

Mere om pengepolitik

HVAD GØR PENGEPOLITIK?

Pengepolitikken er den måde, vi sikrer prisstabilitet på. Vores foranstaltninger påvirker den økonomiske udvikling, hvilket bidrager til at holde inflationen på linje med vores mål.

Få mere at vide om pengepolitik

VORES NYE PRISSTABILITETSMÅL

Økonomien har ændret sig meget, siden vi sidst foretog en gennemgang af den pengepolitiske strategi. Vi har et klart og forudsigeligt prisstabilitetsmål, som er nemt at forstå under de skiftende økonomiske forhold.

Vores prisstabilitetsmål og gennemgangen af den pengepolitiske strategi

Alle sider i dette afsnit