Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Misiunea noastră este menținerea stabilității prețurilor. Aceasta reprezintă cea mai bună modalitate prin care politica monetară poate contribui la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă.

Menținem prețurile stabile asigurându-ne că inflația – rata la care prețurile generale ale bunurilor și serviciilor variază în timp – rămâne scăzută, stabilă și previzibilă.

Țintim o rată a inflației de 2% pe termen mediu.

Angajamentul nostru față de această țintă este simetric: considerăm că o rată prea scăzută a inflației are efecte la fel de negative precum o rată prea ridicată.

Instrumente de politică monetară

Pentru a contribui la menținerea stabilității prețurilor, trebuie să dispunem de instrumentele potrivite. Ratele noastre ale dobânzilor reprezintă unul dintre mai multe instrumente la care recurgem în scopul politicii noastre monetare.

Acestea sunt similare unui instrumentar care cuprinde diferite instrumente, utilizate, inclusiv combinate, pentru a ne ajuta să orientăm inflația. În ultimii ani, am adăugat setului nostru noi instrumente ca răspuns la schimbările majore din economie care au făcut mai dificilă misiunea menținerii stabilității prețurilor.

Decizii de politică monetară
INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Află mai multe despre politica noastră monetară

CARE ESTE ROLUL POLITICII MONETARE?

Politica monetară ne permite să garantăm stabilitatea prețurilor. Măsurile noastre influențează evoluțiile economice, ceea ce contribuie la menținerea inflației în concordanță cu ținta noastră.

Află mai multe despre politica monetară

NOUL NOSTRU OBIECTIV PRIVIND STABILITATEA PREȚURILOR

Economia a trecut prin multe transformări de la ultima noastră evaluare a strategiei. Avem un obiectiv clar și previzibil privind stabilitatea prețurilor, pe care cetățenii îl găsesc ușor de înțeles în acest context economic în schimbare.

Obiectivul nostru privind stabilitatea prețurilor și evaluarea strategiei

Toate paginile din această secțiune