Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Situații financiare săptămânale

Situațiile financiare săptămânale la nivelul Eurosistemului se publică în zilele de marți și se referă la ziua de vineri precedentă.

Excepții de la data publicării

Ziua publicării pentru prima situație financiară a fiecărui trimestru va fi, de regulă, o zi de miercuri (în loc de marți), pentru a permite încheierea reevaluării trimestriale a activelor și pasivelor, care este reflectată în aceste situații.

Date ale publicării care deviază de la regula generală în 2024:

Situație Săptămână Data raportării Data publicării Ziua săptămânii Motivație

Situație financiară trimestrială

Săptămâna 52, 2023 29 decembrie 2023 4 ianuarie 2024 Joi Prima situație financiară a trimestrului
Anul Nou

(zi nelucrătoare TARGET)

Situație financiară trimestrială

Săptămâna 13 29 martie 2024 4 aprilie 2024 Joi Prima situație financiară a trimestrului
A doua zi de Paști

(zi nelucrătoare TARGET)

Situație financiară trimestrială

Săptămâna 26 28 iunie 2024 3 iulie 2024 Miercuri Prima situație financiară a trimestrului
Situație financiară trimestrială Săptămâna 40 4 octombrie 2024 9 octombrie 2024 Miercuri Prima situație financiară a trimestrului

Ori de câte ori sistemul TARGET este închis și, implicit, ziua respectivă nu reprezintă o zi a decontării pentru operațiunile de piață monetară în euro și operațiunile valutare care implică euro, acea zi este considerată zi nelucrătoare în scopuri de raportare financiară la nivelul Eurosistemului. În cazul în care aceste zile nelucrătoare suplimentare coincid cu perioada de elaborare a situației săptămânale, această perioadă este prelungită în consecință.

Mai mult pe aceeași temă

Ghid de utilizare pentru situația financiară săptămânală consolidată la nivelul Eurosistemului Bilanțul consolidat anual Baza de date statistice (Statistical Data Warehouse)

Toate paginile din această secțiune