Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Arhivele istorice ale BCE

Prețuim istoria noastră!

Arhivele istorice ale BCE au fost constituite pentru a conserva memoria instituțională a BCE, pentru a sprijini transparența și pentru a îmbunătăți cunoștințele despre istoria Uniunii Economice și Monetare, a Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC) și a Eurosistemului.

BCE se angajează să păstreze documentele cu valoare istorică și să le pună la dispoziția publicului. Având în vedere structura integrată a SEBC, a Eurosistemului și a arhivelor conexe, colaborăm cu băncile centrale naționale din statele membre ale UE în vederea îndeplinirii acestui obiectiv.

Te interesează să afli mai multe informații despre rolul BCE și al predecesorilor acesteia? Dorești să afli mai mult despre etapele parcurse în vederea definitivării Uniunii Economice și Monetare și despre modul în care deciziile anterioare continuă să îți afecteze viața de zi cu zi?

În acest caz, în arhivele istorice ale BCE poți accesa documente deținute de BCE cu o vechime mai mare de 30 de ani și care au fost declasificate în conformitate cu Decizia BCE/2023/17.

Descoperă arhivele istorice ale BCE

În arhivele istorice ale BCE poți găsi documente provenind de la:

Comitetul guvernatorilor băncilor centrale din statele membre ale Comunității Economice Europene (1964-1993) Fondul European de Cooperare Monetară (1973-1993) Comitetul Delors (1988-1989) Institutul Monetar European (1994-1998) Banca Centrală Europeană (1998-prezent)

Arhivele istorice ale BCE conțin, de asemenea, materiale audiovizuale și obiecte de artă.

Consultă fiecare secțiune pentru a afla mai multe despre arhivele BCE și pentru a accesa documente declasificate care sunt disponibile online.

Servicii pentru utilizatori

Dacă ai nevoie de ajutor pentru extragerea de documente din arhivele istorice ale BCE în scopul cercetării tale, te rugăm să trimiți un e-mail sau o scrisoare (în una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene) la:

archives@ecb.europa.eu

sau:

ECB Archives
European Central Bank
Information Governance Division
Sonnemannstrasse 22

60314 Frankfurt pe Main
Germania

Te invităm să consulți, în timpul programului de lucru și pe bază de programare prealabilă, documente din arhivele istorice ale BCE aflate în sala de lectură din sediul principal al BCE.

Informații pentru vizitatori

Toate paginile din această secțiune