European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Acces la documente

Asigurarea accesului la documente reprezintă o componentă esențială a politicii de transparență a BCE. Obiectivul nostru este acela de a lucra într-un mod cât mai deschis posibil cu cetățenii europeni, protejând totodată confidențialitatea aspectelor specifice modului în care BCE își îndeplinește atribuțiile.

Accesul la documentele BCE este reglementat prin Decizia BCE/2004/3 din 4 martie 2004, astfel cum a fost modificată. În concordanță cu angajamentul BCE de a respecta principiul transparenței și al deschiderii și pentru a permite și a facilita activitatea de cercetare, am creat un registru public de documente.

Registrul public de documente

Documentele istorice mai vechi de 30 de ani pot fi consultate de public în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 354/83 al Consiliului din 1 februarie 1983, astfel cum a fost modificat.

Documentele istorice publicate și informații privind arhivele BCE pot fi accesate în secțiunea „Arhive”.

Arhive

În cazurile în care nu se acordă acces public prin intermediul registrului public sau al arhivelor BCE, publicul poate solicita acces la un document, în orice formă scrisă, în una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene trimițând o scrisoare sau un e-mail la adresa:

European Central Bank
Compliance and Governance Office
Sonnemannstrasse 22
60314 Frankfurt am Main
Germany

accesstodocuments@ecb.europa.eu

Toate paginile din această secțiune