Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Abordarea privind obiectivele noastre climatice strategice

Pentru a ne atinge obiectivele climatice strategice și a ne asigura că deciziile noastre sunt țintite și eficace, avem nevoie în primul rând de o analiză robustă a impactului schimbărilor climatice. Acest obiectiv necesită atât date fiabile, cât și metode de modelare.

Riscurile legate de schimbările climatice sunt deosebit de dificil de măsurat și de modelat, deoarece se manifestă pe termen lung și au un caracter neliniar, global și foarte incert. Cu toate acestea, știința ne îndeamnă să acționăm acum.

În ce mod abordează BCE această provocare?

Pentru a ne atinge obiectivele climatice, utilizăm o abordare orientată în trei direcții, care ne permite să luăm măsuri imediate și, în același timp, să oferim posibilități de îmbunătățire a cunoștințelor noastre și de adaptare ulterioară a politicilor.

ÎMBUNĂTĂȚIM calitatea datelor privind schimbările climatice

Oferim un set inițial de indicatori legați de schimbările climatice pentru sectorul financiar, ca parte a eforturilor noastre de a ameliora, ori de câte ori putem, calitatea și cantitatea datelor legate de schimbările climatice.

Ne OPTIMIZĂM analizele

Pe măsură ce datele privind schimbările climatice se îmbunătățesc, ne străduim să ne optimizăm modelele macroeconomice, analizele scenariilor și evaluările riscurilor. Acest lucru ne permite să ținem mai bine seama de riscurile legate de schimbările climatice, precum și de oportunitățile pe care le poate oferi tranziția ecologică.

Pe măsură ce nivelul nostru de înțelegere crește, putem, în cele din urmă, să adoptăm decizii de politică monetară mai avizate.

Ne AJUSTĂM politicile

Pe baza analizelor noastre, adoptăm măsuri în domeniile în care considerăm că acest lucru este oportun, inclusiv cu privire la obligațiunile noastre corporative, precum și la investițiile și amprenta de mediu proprii.

Pe măsură ce datele și modelarea legate de schimbările climatice se ameliorează, ne ajustăm politicile în consecință. Cu alte cuvinte, strategia noastră privind schimbările climatice evoluează și se îmbunătățește în timp.

Toate paginile din această secțiune