Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Interfața comună pentru detectoare destinată aparatelor de mare viteză de sortare a bancnotelor

În anul 2013, Eurosistemul și principalii furnizori de aparate de mare viteză de sortare a bancnotelor au elaborat specificații pentru integrarea în aceste aparate a unor detectoare menite să recunoască elementele de siguranță ale bancnotelor. Specificațiile, care au drept scop îmbunătățirea interoperabilității și reducerea eforturilor de integrare, au fost publicate sub denumirea „Interfața comună pentru detectoare” (ICD).

Aceste specificații au primit un feedback pozitiv din partea pieței. Prin urmare, Rezervele Federale ale Statelor Unite și Eurosistemul, împreună cu furnizorii principali de aparate de mare viteză de sortare a bancnotelor, au elaborat o a doua generație de interfață comună pentru detectoare (ICD2) în scopul integrării unor sisteme video și a unor detectoare mai complexe în aparatele de mare viteză de sortare a bancnotelor.

ICD și ICD2 sunt deschise tuturor factorilor implicați relevanți și pot fi utilizate gratuit de orice parte interesată (de exemplu, bănci centrale, producători de aparate și detectoare etc.).

Revizuiri ale specificațiilor ICD și ICD2

Orice parte relevantă poate propune revizuiri ale specificațiilor ICD și ICD2, transmițându-le Direcției bancnote a BCE. Propunerile vor fi evaluate în comun de Eurosistem și Rezervele Federale și, dacă sunt considerate utile, vor fi integrate în versiunile ulterioare ale specificațiilor.

Dacă ești un furnizor interesat de implementarea ICD sau ICD2 în aparatul de mare viteză de sortare a bancnotelor sau în detectorul tău, BCE și Rezervele Federale te pot sprijini punându-ți la dispoziție protocoale pentru teste de acceptare. De asemenea, îți pot oferi simulatoare pentru a verifica dacă interfața comună pentru detectoare funcționează în mod corespunzător. În acest scop, va trebui să semnezi mai întâi un acord de confidențialitate.

Toate paginile din această secțiune