Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Univerzalni vmesnik senzorjev za visokozmogljive naprave za sortiranje bankovcev

Leta 2013 je Eurosistem skupaj z glavnimi dobavitelji visokozmogljivih naprav za sortiranje bankovcev razvil specifikacije za vgradnjo senzorjev, ki zaznavajo zaščitne elemente bankovcev, v sortirne naprave. Namen specifikacij, ki so bile objavljene z imenom »univerzalni vmesnik senzorjev« (common detector interface, CDI), je izboljšati interoperabilnost in zmanjšati stroške vgradnje.

Specifikacije so bile na trgu pozitivno sprejete. Zato sta ameriška centralna banka in Eurosistem skupaj z glavnimi dobavitelji sortirnih naprav razvila drugo generacijo univerzalnega vmesnika senzorjev (CDI2), ki omogoča vgradnjo kamer in bolj zapletenih senzorjev v naprave za sortiranje bankovcev.

Vmesnika CDI in CDI2 sta na voljo vsem zainteresiranim deležnikom (centralnim bankam, proizvajalcem naprav in senzorjev itd.), ki ju lahko uporabljajo brezplačno.

Spremembe specifikacij CDI in CDI2

Vsi zainteresirani lahko predlagajo spremembe vmesnikov CDI in CDI2 in jih pošljejo direktoratu Bankovci v ECB. Predloge bosta skupaj ovrednotila Eurosistem in ameriška centralna banka in jih, če bodo ocenjeni kot koristni, vključila v prihodnje različice specifikacij univerzalnega vmesnika senzorjev.

Če ste dobavitelj in želite v svojih napravah za sortiranje bankovcev ali senzorjih uporabiti vmesnik CDI ali CDI2, vam ECB in ameriška centralna banka lahko posredujeta protokole za test sprejemljivosti. Zagotovita lahko tudi simulatorje, v katerih je mogoče testirati, ali vmesnik deluje pravilno. V ta namen morate najprej podpisati dogovor o nerazkrivanju informacij.

Vse strani v tem razdelku