Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Umetnost in kultura v ECB

Evropska unija se ponaša z bogato kulturno raznolikostjo, ki jo prinašajo tradicije posameznih držav in regij. V ECB si prizadevamo, da bi to umetniško in kulturno raznolikost spodbujali z raznimi dogodki in pobudami.

Raziščite našo umetniško zbirko z novo aplikacijo ECB Art

Na pametni telefon ali tablico si lahko naložite našo brezplačno aplikacijo ECB Art in si zbirko ogledate iz udobja svojega doma. V aplikaciji boste našli informacije o različnih umetniških delih in arhitekturi pa tudi ekskluzivne posnetke iz zakulisja ter intervjuje z umetniki in zaposlenimi v ECB.

Aplikacija v Google PlayAplikacija v Apple App Store
Umetniška zbirka ECB

Umetniška zbirka obsega okoli 480 slik, risb, fotografij, kipov in umetniških predmetov. Ves čas se povečuje, večinoma z nakupi umetniških del iz serije vsakoletnih razstav »Sodobna umetnost iz držav članic Evropske unije«, v kateri se vsako leto predstavi druga država. Namen serije je predstaviti široko paleto umetniške produkcije vsake države in izpostaviti glavne ideje, o katerih se trenutno razpravlja v umetniškem svetu.

Zbirka se je od leta 2015 še povečala z nakupi del, ki so povezana z določenimi temami. Sčasoma je postala zrcalo dogajanj v sodobni evropski umetnosti od 1990-ih let dalje.

Razstavo o Andyju Warholu

Od sredine decembra 2023 do konca januarja 2024 smo v glavni stavbi gostili razstavo umetniških del in osebnih predmetov Andyja Warhola.

Več

Vse strani v tem razdelku