Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Изкуство и култура в ЕЦБ

Европейският съюз е дом на богато разнообразие от култури, в което са втъкани традициите на отделните държави и региони. Ние в ЕЦБ сме решени да популяризираме това разнообразие на изкуства и култури посредством нашите събития и инициативи.

Разгледайте нашата колекция от произведения на изкуството с приложението ECB Art App

Можете да изтеглите на своя смартфон или таблет безплатното приложение ECB Art App и да разгледате удобно у дома колекцията ни. В приложението е включена информация за различни произведения на изкуството и архитектурата, ексклузивни видеоматериали „зад кулисите“ и интервюта с хора на изкуството и служители на ЕЦБ.

Приложение за Google Play StoreПриложение за Apple App Store
Колекция на ЕЦБ от произведения на изкуството

Нашата колекция от произведения на изкуството включва около 480 картини, рисунки, фотографии, скулптури и предмети на изкуството. Тя продължава да се разраства, главно благодарение на творбите, придобити от поредицата годишни изложби „Съвременно изкуство от държавите членки на Европейския съюз“, в които всяка година се представя различна страна. Поредицата има за цел да покаже разнообразието в изкуството на всяка от държавите и да открои някои важни актуални идеи, които се обсъждат в света на изкуството.

От 2015 г. насам нашата колекция продължава да се обогатява с творби на конкретни теми. С течение на времето тя се превърна в отражение на тенденциите в съвременното европейско изкуство от 90-те години насам.

Изложба на творби на Анди Уорхол

От средата на декември 2023 г. до края на януари 2024 г. в главната ни сграда беше представена изложба на произведения и лични вещи на Анди Уорхол. 

Повече информация

Всички страници в този раздел