Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Τέχνες και πολιτισμός στην ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στεγάζει πληθώρα διαφορετικών πολιτισμών, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί από τις παραδόσεις των χωρών και των περιφερειών που την απαρτίζουν. Δέσμευση της ΕΚΤ είναι η προώθηση αυτής της καλλιτεχνικής και πολιτισμικής πολυμορφίας μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει.

Ανακαλύψτε τη συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ με τη νέα εφαρμογή ECB Art

Μπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή ECB Art στο έξυπνο κινητό σας τηλέφωνο ή στο τάμπλετ σας και να περιηγηθείτε στη συλλογή από την άνεση του σπιτιού σας. Η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για ποικίλα έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής, καθώς και αποκλειστικά βίντεο από τα παρασκήνια και συνεντεύξεις με καλλιτέχνες και μέλη του προσωπικού της ΕΚΤ.

Εφαρμογή στο Google Play StoreΕφαρμογή στο Apple App Store
Συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ

Η συλλογή έργων τέχνης της ΕΚΤ περιλαμβάνει περίπου 480 πίνακες, σχέδια, φωτογραφίες, γλυπτά και εικαστικά αντικείμενα. Εμπλουτίζεται συνεχώς, κυρίως με την αγορά έργων τέχνης από τη σειρά ετήσιων εκθέσεων με τίτλο «Σύγχρονη τέχνη από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στο πλαίσιο της οποίας φιλοξενείται διαφορετική χώρα κάθε χρόνο. Με τη σειρά αυτή προβάλλεται το ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας κάθε χώρας και αναδεικνύονται ορισμένες από τις βασικές ιδέες που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στον κόσμο της τέχνης.

Από το 2015, η συλλογή μας εμπλουτίζεται διαρκώς με έργα συγκεκριμένης θεματικής. Πλέον αποτυπώνει την εξέλιξη της σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης από τη δεκαετία του '90 και μετά.

Έκθεση του Andy Warhol

Από τα μέσα Δεκεμβρίου 2023 έως το τέλος Ιανουαρίου 2024 φιλοξενήσαμε στο κεντρικό μας κτίριο έκθεση έργων τέχνης και αντικειμένων του Andy Warhol.

Μάθετε περισσότερα

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα