Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Kunst en cultuur bij de ECB

De Europese Unie herbergt een rijke en gevarieerde verzameling culturen die gevormd zijn uit de tradities van de afzonderlijke landen en regio's. De ECB vindt het belangrijk deze verscheidenheid aan kunst en cultuur uit te dragen door middel van evenementen en initiatieven.

Ontdek onze kunstcollectie met de nieuwe ECB Art-app

Download onze gratis ECB Art-app voor smartphone of tablet en ontdek de collectie vanuit uw eigen woonkamer! De app bevat informatie over een reeks kunstwerken en architecturale blikvangers, en biedt een blik achter de schermen via exclusieve video's en interviews met kunstenaars en medewerkers van de ECB.

App in de Google Play StoreApp in de Apple App Store
Kunstcollectie van de ECB

Onze kunstcollectie bestaat uit zo'n 480 schilderijen, tekeningen, foto's, sculpturen en andere kunstwerken. De collectie groeit nog steeds, vooral door de aankoop van werken van de tentoonstellingen uit de reeks ‘Hedendaagse kunst uit de lidstaten van de Europese Unie’, waarin elk jaar een ander land centraal staat. Doel van de jaarlijkse tentoonstelling is de diversiteit van de kunstproductie in het betreffende land te laten zien en aandacht te vragen voor enkele van de belangrijkste ideeën die op dit moment in de kunstwereld de ronde doen.

Onze collectie is sinds 2015 verder uitgebreid met aankopen rond bepaalde thema's. In de loop der jaren is er een verzameling ontstaan die de ontwikkelingen in de hedendaagse Europese kunst sinds 1990 weerspiegelt.

Andy Warhol-tentoonstelling

Van half december 2023 tot eind januari 2024 vond in ons hoofdgebouw een tentoonstelling met kunstwerken en bezittingen van Andy Warhol plaats.

Meer informatie

Alle pagina's in dit deel