Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Bezoek ons

We willen transparant, toegankelijk en begrijpelijk zijn voor alle burgers 

Het bezoekerscentrum van de ECB bevindt zich in het hoofdgebouw van de ECB in Frankfurt am Main, Duitsland. Hier komt u op een interactieve manier meer te weten over de rol en verantwoordelijkheden van de ECB en over wat onze beslissingen betekenen voor uw dagelijks leven.

Waarom is prijsstabiliteit belangrijk en wat betekent dit voor uw koopkracht? Hoe zorgen we ervoor dat uw spaargeld bij de bank veilig is? Wat zijn de belangrijkste resultaten van de euro?

Meer weten? Bekijk hieronder de activiteiten van het bezoekerscentrum van de ECB!

Activiteiten ter plaatse

Rondleidingen bezoekerscentrum

Bij een rondleiding in het bezoekerscentrum krijgt u van ECB-medewerkers een overzicht van de taken en verantwoordelijkheden van de ECB. De rondleiding duurt 60 minuten en omvat interactieve elementen, video’s en vraag-en-antwoordsessies. Rondleidingen zijn gratis.

Vraag een rondleiding aan

Lezingen over specifieke onderwerpen

Lezingen over specifieke onderwerpen (monetair beleid, de euro, bankentoezicht, enz.) zijn gericht op groepen met een goed inzicht in het mandaat van de ECB. De lezingen duren 60 minuten, zijn gratis en beschikbaar voor groepen vanaf 15 personen.

Vraag een lezing aan

Rondleidingen hoofdgebouw

Bij de rondleiding tonen we u de verschillende delen van ons hoofdgebouw en staan we stil bij de geschiedenis en architectuur ervan. We geven u ook een indruk van hoe het is om hier te werken.

Vraag een rondleiding in het hoofdgebouw aan

Virtuele activiteiten

Virtuele presentaties van het bezoekerscentrum

Onze virtuele presentaties van het bezoekerscentrum duren 60 minuten. U krijgt een overzicht van de rol en verantwoordelijkheden van de ECB en er is gelegenheid om vragen te stellen. Virtuele presentaties van het bezoekerscentrum zijn gratis.

Vraag een virtuele presentatie aan

Virtuele lezingen over specifieke onderwerpen

Virtuele lezingen over specifieke onderwerpen (monetair beleid, de euro, bankentoezicht, enz.) zijn gericht op groepen met een goed inzicht in het mandaat van de ECB. Deze virtuele lezingen duren 60 minuten en zijn gratis.

Vraag een virtuele lezing aan

Rondleiding door het bezoekerscentrum van de ECB met Google Street View

Doe de virtuele rondleiding. Zo kunt u altijd een kijkje nemen in ons bezoekerscentrum, waar u ook bent.


Doe de virtuele rondleiding
ZIE OOK

Meer informatie over verwante onderwerpen

Bekijk ons bezoekerscentrum

Onze fotogalerij

Voordat u deelneemt ...

Onze huisregels

Nuttige informatie

Contact en bereikbaarheid

Alle pagina's in dit deel