Elektronisch inschrijvingssysteem

Na registratie kunnen belangstellenden toegang verkrijgen tot relevante documentatie en deelnemen aan aanbestedingsprocedures die via het elektronische inschrijvingssysteem worden uitgevoerd.

Toegang tot het elektronische inschrijvingssysteem

Uw wachtwoord vergeten?

Hoe gebruikt u het elektronische inschrijvingssysteem?

Technische ondersteuning

Mocht u hulp nodig hebben als u het systeem gebruikt, neemt u dan contact op met het ECB-team voor technische ondersteuning op sourcing.support@ecb.europa.eu. Verzoeken om ondersteuning worden gemiddeld binnen 1 tot 3 werkdagen afgehandeld. Het supportteam is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur Midden-Europese tijd, met uitzondering van openbare feestdagen van de ECB.

Aanvullende informatie

Wat zijn de minimum systeemvereisten?

Let wel: het is de verantwoordelijkheid van de inschrijver om ervoor te zorgen dat zijn internetverbinding en apparatuur goed functioneren en dat de browserinstellingen correct zijn. De ECB heeft geen invloed op deze externe factoren. Neemt u contact op met uw IT-ondersteuning/-beheerder om uw systeem te updaten als u problemen heeft met de minimum systeemvereisten.

Browser
Internet Explorer (versie 9 of hoger) of Chrome. Internet Explorer is de voorkeursbrowser.
Pop-up-blocker
Zorg ervoor dat uw browser pop-ups toelaat.
Andere software
Inschrijvingsdocumenten kunnen bestaan uit Word-, Excel- en PDF-bestanden. Om PDF-bestanden te kunnen lezen, kan het zijn dat u Adobe Acrobat Reader moet downloaden.
Hoe kan ik nagaan of mijn systeem voldoet aan de minimumvereisten?

Uploadt u een testdocument (bv. een leeg Word-bestand) als bijlage bij uw inschrijving ("Rfx Response") in het elektronische inschrijvingssysteem van de ECB.

Uw systeem voldoet waarschijnlijk niet aan de minimum systeemvereisten als u dan een van de volgende problemen ervaart:

  • de gebruikersinterface ziet er anders uit dan de screenshots in de gebruikershandleidingen van de ECB;
  • het scherm voor het uploaden van bijlagen opent niet.

Neemt u contact op met uw IT-ondersteuning/beheerder als u problemen ervaart met uw systeem.

Praktische tips

Om vlak voor de inschrijvingsdeadline problemen te voorkomen, neemt u de volgende stappen:

  • Wacht niet tot het laatste moment: dien uw documenten vroegtijdig in, d.w.z. vóór het einde van de deadline voor de desbetreffende aanbesteding. De benodigde tijd voor het afronden van uw inschrijving en het uploaden van alle documenten kan aanzienlijk uiteenlopen, afhankelijk van de omvang van uw bestanden (maximaal 20 MB per bestand), uw browser en uw internetverbinding.
  • Status “firm”: alleen wanneer de status van uw inschrijving (“Rfx Response”) als “firm” wordt bevestigd heeft u uw reactie met succes ingediend. Wanneer het einde van de deadline is bereikt, sluit het systeem de desbetreffende aanbesteding automatisch, ongeacht of er nog aan inschrijvingen wordt gewerkt.
  • Na inschrijving: opent u in het elektronische inschrijvingssysteem van de ECB weer uw RFx-response en controleert u of de inhoud volledig is en dat de status is veranderd in “firm”. Wij adviseren u een screenshot te nemen van de documenten die u heeft geüpload.

Disclaimer

De ECB is niet verplicht een contract te verlenen op grond van het feit dat een leverancier zich in het elektronische inschrijvingssysteem heeft geregistreerd of deelneemt aan een aanbestedingsprocedure.

Privacyverklaring