Menu

Elektronisch aanbestedingssysteem

Na registratie kunnen belangstellenden toegang verkrijgen tot de relevante documentatie en deelnemen aan de gunningsprocedures die via het elektronisch aanbestedingssysteem worden uitgevoerd.

Toegang tot het elektronisch aanbestedingssysteem

Uw wachtwoord vergeten?

Hoe gebruikt u het elektronisch aanbestedingssysteem?

Technische ondersteuning

Voor hulp bij het gebruik van het systeem kunt u contact opnemen met het ECB-team voor technische ondersteuning op sourcing.support@ecb.europa.eu. Verzoeken om ondersteuning worden gemiddeld binnen 1 tot 3 werkdagen in behandeling genomen. Het supportteam is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur (Midden-Europese tijd), behalve op feestdagen van de ECB.

Systeemvereisten

Wat zijn de minimale systeemvereisten?

Het is de verantwoordelijkheid van de inschrijver om ervoor te zorgen dat zijn internetverbinding en apparatuur goed functioneren en dat de browserinstellingen correct zijn. De ECB heeft geen invloed op deze externe factoren. Neem contact op met uw IT-ondersteuning/-beheerder om uw systeem te updaten als u problemen heeft met de minimale systeemvereisten.

Ondersteunde browsers

Microsoft Internet Explorer en Google Chrome ondersteunen de functionaliteiten van het elektronisch aanbestedingssysteem van de ECB.

Andere browsers mogen niet worden gebruikt, aangezien ze niet worden ondersteund.

Pop-up-blocker
Zorg ervoor dat uw browser pop-ups toelaat.
Andere software
Inschrijvingsdocumenten kunnen bestaan uit Word-, Excel- en PDF-bestanden. Om PDF-bestanden te kunnen lezen, kan het zijn dat u Adobe Acrobat Reader moet downloaden.
Hoe kan ik nagaan of mijn systeem voldoet aan de minimumvereisten?

Upload een testdocument (bijv. een leeg Word-bestand) als bijlage bij uw inschrijving (‘RFx Response’) in het elektronisch aanbestedingssysteem van de ECB.

Uw systeem voldoet mogelijk niet aan de minimumvereisten als:

 • de gebruikersinterface er anders uitziet dan de screenshots in de gebruikershandleidingen van de ECB
 • het scherm voor het uploaden van bijlagen niet opent.

Neem contact op met uw IT-ondersteuning/-beheerder als u problemen ervaart met uw systeem.

Belangrijke stappen bij de indiening

 • Registreer contactpersonen als back-up
  De inschrijvers moeten minstens één contactpersoon als back-up in het systeem registreren, dit om zeker te stellen dat er wanneer nodig altijd iemand bij de inschrijving en de communicatie kan. Hoe u een account aanmaakt voor uw back-up, vindt u in hoofdstuk III van de (Engelstalige) handleiding Uw leveranciersaccount beheren.
 • Upload een testdocument
  Upload direct nadat u toegang tot de inschrijvingsdocumentatie heeft gekregen, een testdocument als bijlage bij uw inschrijving (‘RFx response’). Op die manier controleert u of het elektronisch inschrijvingssysteem in uw IT-omgeving soepel functioneert. Hoe u een document uploadt, vindt u in Hoofdstuk IV van de (Engelstalige) handleiding Indienen van een inschrijving/reactie op een gunningsprocedure.
 • Wacht niet tot het laatste moment
  Dien uw documenten ruim vóór de deadline van de respectieve gunningsprocedure in, zodat er indien nodig genoeg tijd blijft voor technische ondersteuning. De benodigde tijd voor het afronden van uw inschrijving en het uploaden van alle documenten kan aanzienlijk uiteenlopen, afhankelijk van uw browser, uw internetverbinding en de omvang van uw bestanden (maximaal 80 MB per bestand).
 • Wijzig de status van uw inschrijving naar ‘firm’
  Uw reactie is pas met succes ingediend als de status van uw inschrijving (‘RFx response’) vóór de deadline veranderd is naar ‘firm’. Het systeem sluit de desbetreffende gunningsprocedure automatisch wanneer de deadline voorbij is, ongeacht of er nog aan inschrijvingen wordt gewerkt. Alleen inschrijvingen met de status ‘firm’ kunnen door de ECB in aanmerking worden genomen.
 • Controleer uw ‘RFx response’ na inschrijving
  Open het elektronisch aanbestedingssysteem van de ECB opnieuw nadat u uw ‘RFx response’ heeft ingediend en controleer of de inhoud volledig is en of de status op ‘firm’ is gezet. U doet er goed aan een screenshot te maken van de documenten die u heeft geüpload.

Privacyverklaringen

Disclaimer

De ECB is niet verplicht een contract toe te kennen op grond van het feit dat een leverancier zich in het elektronisch aanbestedingssysteem heeft geregistreerd of deelneemt aan een gunningsprocedure.