Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op
Zie voor de meest actuele informatie de Engelse versie op deze pagina.

Elektronisch aanbestedingssysteem

Na registratie krijgen belangstellende partijen toegang tot de relevante documentatie en kunnen ze deelnemen aan de gunningsprocedures die via het elektronisch aanbestedingssysteem worden uitgevoerd.

Toegang tot het elektronisch aanbestedingssysteem

Technische ondersteuning nodig?

Hoe gebruikt u het elektronisch aanbestedingssysteem?

Technische ondersteuning

Voor ondersteuning bij het gebruik van het systeem kunt u contact opnemen met het supportteam van de ECB (sourcing.support@ecb.europa.eu). Verzoeken om ondersteuning worden gemiddeld binnen 1 tot 3 werkdagen in behandeling genomen. Het supportteam is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur (Midden-Europese tijd), behalve op feestdagen van de ECB.

Wat zijn de minimale systeemvereisten?

Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer aan een aanbesteding om ervoor te zorgen dat zijn internetverbinding en apparatuur goed functioneren en dat de browserinstellingen correct zijn. De ECB heeft geen invloed op deze externe factoren. Neem contact op met uw IT-ondersteuning of -beheerder om uw systeem te updaten als u problemen heeft met de minimale systeemvereisten.

Ondersteunde browsers

Microsoft Internet Explorer en Google Chrome ondersteunen de functionaliteiten van het elektronisch aanbestedingssysteem van de ECB.

Andere browsers mogen niet worden gebruikt, aangezien ze niet worden ondersteund.

Pop-up-blocker

Zorg ervoor dat uw browser pop-ups toelaat.

Andere software

Inschrijvingsdocumenten kunnen bestaan uit Word-, Excel- en PDF-bestanden. Om PDF-bestanden te kunnen lezen, kan het zijn dat u Adobe Acrobat Reader moet downloadenAdobe Acrobat Reader.

Hoe kan ik nagaan of mijn systeem aan de minimumvereisten voldoet?

Upload een testdocument (bijv. een leeg Word-bestand) als bijlage bij uw inschrijving (‘RFx Response’) in het elektronisch aanbestedingssysteem van de ECB.

Uw systeem voldoet mogelijk niet aan de minimumvereisten als:

 • de gebruikersinterface er anders uitziet dan de screenshots in de gebruikershandleidingen van de ECB;
 • het scherm voor het uploaden van bijlagen niet wordt geopend.

Neem contact op met uw IT-ondersteuning of -beheerder als u problemen ervaart met uw systeem.

Belangrijke stappen bij het inschrijven/reageren op gunningsprocedures

 • Registreer plaatsvervangende contactpersonen
  Deelnemers aan aanbestedingen moeten minstens één contactpersoon als plaatsvervanger in het systeem registreren om te waarborgen dat er zo nodig altijd iemand is die toegang heeft tot de inschrijving en de communicatie. Hoe u een account voor uw plaatsvervanger aanmaakt, vindt u in hoofdstuk III van de (Engelstalige) handleiding Leveranciersaccount beheren.
 • Upload een testdocument
  Zodra u toegang tot de inschrijvingsdocumentatie heeft gekregen, upload een testdocument als bijlage bij uw inschrijving (‘RFx response’). Zo kunt u controleren of het elektronisch aanbestedingssysteem soepel functioneert in uw IT-omgeving. Informatie over het uploaden van het document is te vinden in hoofdstuk IV van de (Engelstalige) handleiding Inschrijven/reageren op een gunningsprocedure.
 • Wacht niet tot het laatste moment
  Dien uw documenten ruim vóór de deadline van de desbetreffende gunningsprocedure in, zodat er indien nodig genoeg tijd blijft voor technische ondersteuning. De benodigde tijd voor het afronden van uw inschrijving en het uploaden van alle documenten kan aanzienlijk uiteenlopen, afhankelijk van uw browser, uw internetverbinding en de omvang van uw bestanden (maximaal 80 MB per bestand).
 • Wijzig de status van uw inschrijving naar ‘firm’
  Uw reactie is pas met succes ingediend als de status van uw inschrijving (‘RFx response’) vóór de deadline veranderd is naar ‘firm’. Het systeem sluit de desbetreffende gunningsprocedure automatisch wanneer de deadline voorbij is, ongeacht of er nog aan inschrijvingen wordt gewerkt. Alleen inschrijvingen met de status ‘firm’ kunnen door de ECB in aanmerking worden genomen.
 • Controleer uw ‘RFx response’ na inschrijving
  Open het elektronisch aanbestedingssysteem van de ECB opnieuw nadat u uw ‘RFx response’ heeft ingediend en controleer of de inhoud volledig is en of de status op ‘firm’ is gezet. We raden u aan een screenshot te maken van de documenten die u heeft geüpload.

Privacyverklaringen

Disclaimer

De registratie van een leverancier in het elektronisch aanbestedingssysteem of zijn deelname aan een aanbestedingsprocedure betekent niet dat de ECB verplicht is een contract toe te kennen.

Alle pagina's in dit deel