Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po
Najnovejše informacije najdete na angleški verziji te strani.

Elektronski sistem za javna naročila

Po registraciji lahko dostopate do relevantne dokumentacije in sodelujete v postopkih javnega naročanja, ki potekajo prek elektronskega sistema za javna naročila.

Vstop v elektronski sistem za javna naročila

Tehnična podpora

Uporaba elektronskega sistema za javna naročila

Tehnična podpora

Če pri uporabi sistema potrebujete pomoč, se obrnite na skupino ECB za tehnično podporo na naslovu sourcing.support@ecb.europa.eu. Zahteve bodo povprečno obdelane v enem do treh delovnih dneh. Podpora je na voljo od ponedeljka do petka od 8.30 do 17.30 po frankfurtskem času (srednjeevropski čas), razen dni, ki so v ECB dela prosti.

Katere so minimalne sistemske zahteve?

Ponudniki morajo sami zagotoviti, da njihova internetna povezava in oprema delujeta ter da so nastavitve brskalnika pravilne. ECB ne more vplivati na te zunanje okoliščine. Če imate težave z minimalnimi sistemskimi zahtevami, se obrnite na svojo informacijsko podporo oziroma na skrbnika sistema in posodobite svoj sistem.

Podprti brskalniki

Funkcije elektronskega sistema ECB za javna naročila podpirata Microsoft Internet Explorer in Google Chrome.

Drugi brskalniki niso podprti in naj se ne uporabljajo.

Omogočanje pojavnih oken

Poskrbite, da bo vaš brskalnik omogočal pojavna okna.

Druga programska oprema

Razpisna dokumentacija lahko vsebuje datoteke formata Word, Excel in PDF. Za ogled datotek PDF namestite program Adobe Acrobat Reader, če ga še nimateAdobe Acrobat Reader.

Kako lahko preverim, ali naš sistem izpolnjuje minimalne zahteve?

V elektronski sistem ECB za javna naročila naložite testni dokument (npr. prazno Wordovo datoteko) kot prilogo svojemu odgovoru (»RFx response«).

Vaš sistem morda ne izpolnjuje minimalnih zahtev, če:

 • se videz uporabniškega vmesnika razlikuje od posnetkov zaslona v uporabniških priročnikih ECB;
 • se ne odpre okno za nalaganje prilog.

Če imate težave s sistemom, se obrnite na svojo službo za računalniško podporo oziroma na skrbnika sistema.

Pomembni koraki pri oddaji

 • Registrirajte rezervne kontaktne osebe
  Registrirati morate vsaj eno rezervno kontaktno osebo, tako da ima nekdo vedno dostop do razpisa in obvestil. Navodila za registracijo rezervnih kontaktnih oseb so v poglavju III uporabniškega priročnika How to manage your supplier account.
 • Naložite testni dokument
  Takoj ko dobite dostop do razpisne dokumentacije, naložite testni dokument kot prilogo svojemu odgovoru (»RFx response«), da preverite, ali elektronski sistem za javna naročila pravilno deluje v vaši informacijski infrastrukturi. Navodila za nalaganje dokumentov so v poglavju IV uporabniškega priročnika How to submit a tender/response to a procurement procedure.
 • Ne čakajte do zadnjega trenutka
  Dokumente oddajte čim dlje pred rokom, da ostane dovolj časa za tehnično podporo, če je potrebna. Koliko časa potrebujete za oddajo odgovora in nalaganje vseh dokumentov, je zelo odvisno od vašega brskalnika, internetne povezave in velikosti datotek (največ 80 MB na datoteko).
 • Spremenite status odgovora v »firm«
  Vaš odgovor (»RFx response«) bo uspešno oddan samo, če boste njegov status pred iztekom roka spremenili v »firm«. Po izteku roka sistem samodejno zapre razpis, ne glede na odgovore, ki še niso bili v celoti poslani. ECB lahko v postopku javnega naročanja upošteva samo odgovore, katerih status je nastavljen na »firm«.
 • Po oddaji še enkrat preverite svoj odgovor
  Po oddaji odgovora (RFx response) še enkrat vstopite v sistem ECB za javna naročila in preverite, ali je ponudba popolna in ali je status nastavljen na »firm«. Svetujemo vam, da naredite posnetek zaslona, na katerem so vidni dokumenti, ki ste jih naložili.

Izjava o varstvu zasebnosti

Izjava o omejitvi odgovornosti

ECB ni dolžna oddati naročila ponudniku le zato, ker se je registriral v elektronski sistem za javna naročila oziroma sodeloval v razpisnem postopku.

Vse strani v tem razdelku