Menu

Elektronikus pályázati rendszer

Az érdeklődők a regisztráció után megnyithatják a releváns dokumentumokat, és részt vehetnek az elektronikus pályázati rendszeren keresztül lebonyolított közbeszerzésekben.

Az elektronikus pályázati rendszer megnyitása

Elfelejtett jelszó

Használati útmutató az elektronikus pályázati rendszerhez

Technikai támogatás

Amennyiben segítségre van szüksége a rendszer használata során, írjon erre az e-mail címre az EKB technikai támogató csoportjának: sourcing.support@ecb.europa.eu. A megkeresésekre átlagosan 1–3 munkanapon belül válaszolunk. Az ügyfélszolgálatunk az EKB munkaszüneti napjainak kivételével hétfőtől péntekig, frankfurti idő szerint 8:30-tól 17:30-ig elérhető.

Rendszerkövetelmények

Melyek a minimális rendszerkövetelmények?

Felhívjuk a figyelmét, hogy a pályázó feladata gondoskodni az internetkapcsolat és a berendezések megfelelő működéséről, valamint a helyes böngészőbeállításról. Az EKB-nak nincs befolyása az említett külső feltételekre. Ha nehézséget okozna a minimális rendszerkövetelmények biztosítása, szíveskedjék rendszerfrissítést kérni informatikai támogató csoportjától vagy rendszergazdájától.

Támogatott böngészők

Az EKB elektronikus pályázati rendszere által biztosított funkciókat a Microsoft Internet Explorer és a Google Chrome támogatja.

A Chrome-nál külön plugin alkalmazásokat kell aktiválni (pl. az Adobe Flash Player).

Egyéb böngészőt ne használjon, mert azokat nem támogatja a rendszer.

Előugró ablak engedélyezése
Ügyeljen rá, hogy a böngésző engedélyezze az előugró ablakokat.
Egyéb szoftver
A pályázati dokumentumok Word-, Excel- és PDF-fájlok lehetnek. Lehetséges, hogy a PDF-fájlok megnyitásához le kell töltenie az Adobe Acrobat Reader alkalmazást.
Hogyan ellenőrizheti, hogy a rendszere megfelel-e a minimális követelményeknek?

Töltsön fel egy tesztdokumentumot (pl. egy üres Word-fájlt) beadványa csatolmányként („Rfx Response”) az EKB elektronikus pályázati rendszerébe.

A rendszer valószínűleg nem felel meg a minimális követelményeknek, ha:

 • a felhasználói felület máshogy jelenik meg, mint az EKB felhasználói útmutatóiban található képernyőfelvételek;
 • a csatolmányok feltöltésére szolgáló ablak nem nyílik meg.

Ha nehézsége támad a rendszerrel, kérjen segítséget IT-támogató csoportjától vagy rendszergazdájától.

A beadással kapcsolatos fontosabb lépések

 • Regisztráljon egy biztonsági kapcsolattartót!
  A pályázók kötelesek legalább egy pót kapcsolattartót megnevezni a rendszerben, hogy mindig legyen valaki, aki szükség esetén hozzáfér a pályázathoz és a közleményekhez. A biztonsági kapcsolattartó fiókjának létrehozásáról olvassa el a szállítói fiók kezelési útmutatójának III. fejezetét.
 • Töltsön fel egy tesztdokumentumot!
  Közvetlenül a pályázati dokumentációba való belépés után töltsön fel a beadvány csatolmányaként egy tesztdokumentumot („Rfx Response”); ezzel ellenőrizheti, hogy az elektronikus pályázati rendszer a helyi informatikai infrastruktúrában problémamentesen működik-e. A dokumentum feltöltéséhez nézze meg a Tender/pályázati anyag benyújtása a közbeszerzési eljárásban használati útmutató IV. fejezetét.
 • Ne várjon az utolsó percig!
  Már jóval azelőtt adja le a dokumentumokat, hogy az adott közbeszerzési eljárás határideje lejárna. Ez azért fontos, hogy ha technikai támogatásra lesz szüksége, legyen rá elegendő ideje. A végleges beadáshoz és feltöltéshez szükséges idő jelentősen eltérhet aszerint, hogy milyen a pályázó böngészője, internetkapcsolata és a fájlok mérete (maximális fájlméret: 80 MB).
 • Állítsa át a beadvány státuszát „firm” (biztos) jelzésre!
  A pályázati anyagok csak úgy adhatók le sikeresen, ha a beadvány (“RFx response”) státusza a határidő előtt a „firm” jelzésre van állítva. A határidő után a rendszer az adott közbeszerzési eljárást még akkor is automatikusan lezárja, ha a beadvány szerkesztés alatt áll. Az EKB az adott tendereljárásban csak a „firm” státuszra állított beadványokat veheti figyelembe.
 • A leadás után ismételten ellenőrizze a pályázati anyagot („RFx response”)!
  Nyissa meg újra a pályázati anyagot az EKB elektronikus pályázati rendszerében, és ellenőrizze, hogy minden tartalom fenn van-e, és hogy a státusz „firm”-re van-e állítva. Javasoljuk, hogy a feltöltött csatolmányokról készítsen képernyőfelvételt.

Felelősségi nyilatkozat

Az elektronikus pályázati rendszerben való szállítói regisztráció vagy a pályázati eljárásban való részvétel az EKB oldalán nem von maga után szerződéskötési kötelezettséget.