Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont
A legaktuálisabb információk az oldal angol nyelvi változatán találhatók meg.

Elektronikus pályázati rendszer

Az érdeklődők a regisztráció után megnyithatják a releváns dokumentumokat, és részt vehetnek az elektronikus pályázati rendszeren keresztül lebonyolított közbeszerzésekben.

Az elektronikus pályázati rendszer megnyitása

Bejelentkezés Regisztrálás Technikai segítségre van szüksége?

Használati útmutató az elektronikus pályázati rendszerhez

Technikai támogatás

Amennyiben segítségre van szüksége a rendszer használata során, írjon az EKB technikai támogató csoportjának e-mail-címére: sourcing.support@ecb.europa.eu. A megkeresésekre átlagosan 1–3 munkanapon belül válaszolunk. Az ügyfélszolgálatunk az EKB munkaszüneti napjainak kivételével hétfőtől péntekig, frankfurti idő szerint 8:30-tól 17:30-ig érhető el.

Melyek a minimális rendszerkövetelmények?

Felhívjuk a figyelmét, hogy a pályázó feladata gondoskodni az internetkapcsolat és a berendezések megfelelő működéséről, valamint a helyes böngészőbeállításról. Az EKB-nak nincs befolyása az említett külső feltételekre. Ha nehézséget okoz a minimális rendszerkövetelmények biztosítása, szíveskedjék rendszerfrissítést kérni informatikai támogató csoportjától vagy rendszergazdájától.

Támogatott böngészők

Az EKB elektronikus pályázati rendszere által biztosított funkciókat a Microsoft Internet Explorer és a Google Chrome támogatja.

Egyéb böngészőt ne használjon, mert azokat nem támogatja a rendszer.

Előugró ablak blokkolása

Ügyeljen rá, hogy a böngésző engedélyezze az előugró ablakokat.

Egyéb szoftver

A pályázati dokumentumok Word-, Excel- és PDF-fájlok lehetnek. Lehetséges, hogy a PDF-fájlok megnyitásához le kell töltenie az Adobe Acrobat Reader alkalmazást.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy a rendszer megfelel-e a minimális követelményeknek?

Töltsön fel egy tesztdokumentumot (pl. egy üres Word-fájlt) beadványa csatolmányként („Rfx Response”) az EKB elektronikus pályázati rendszerébe.

A rendszer valószínűleg nem felel meg a minimális követelményeknek, ha:

 • a felhasználói felület máshogy jelenik meg, mint az EKB felhasználói útmutatóiban található képernyőfelvételek;
 • a csatolmányok feltöltésére szolgáló ablak nem nyílik meg.

Ha nehézsége támad a rendszerrel, kérje IT-támogató csoportjának vagy rendszergazdájának a segítségét.

A beadással kapcsolatos fontosabb lépések

 • Regisztráljon biztonsági kapcsolattartót:
  a pályázók kötelesek legalább egy pót kapcsolattartót megnevezni a rendszerben, hogy mindig legyen valaki, aki szükség esetén hozzáfér a pályázathoz és a közleményekhez. A biztonsági kapcsolattartó fiókjának létrehozásáról olvassa el a szállítói fiók kezelési útmutatójának III. fejezetét.
 • Töltsön fel egy tesztdokumentumot:
  közvetlenül a pályázati dokumentációba való belépés után töltsön fel a beadvány csatolmányaként egy tesztdokumentumot („Rfx Response”); ezzel ellenőrizheti, hogy az elektronikus pályázati rendszer a helyi informatikai infrastruktúrában problémamentesen működik-e. A dokumentum feltöltéséhez olvassa el a Tender/pályázati anyag benyújtása a közbeszerzési eljárásban használati útmutató IV. fejezetét.
 • Ne várjon az utolsó percig: már jóval az adott közbeszerzési eljárás határideje előtt nyújtsa be a dokumentumokat. Ez fontos ahhoz, hogy legyen elegendő idő az esetleges technikai támogatás igénybevételére. A végleges beadáshoz és feltöltéshez szükséges idő jelentősen eltérhet aszerint, hogy milyen a pályázó böngészője, internetkapcsolata és a fájlok mérete (maximális fájlméret: 80 MB).
 • Állítsa át a beadvány státuszát „firm”-re (biztos): a pályázati anyagok csak úgy adhatók le sikeresen, ha a beadvány (“RFx response”) státusza a határidő előtt a „firm” jelzésre van állítva. A határidő után a rendszer az adott közbeszerzési eljárást automatikusan lezárja még akkor is, ha a beadvány szerkesztés alatt áll. Az EKB az illető tendereljárásban csak a „firm” státuszra állított beadványokat veheti figyelembe.
 • A leadás után ismételten ellenőrizze a pályázati anyagot („RFx response”):
  Nyissa meg újra a pályázati anyagot az EKB elektronikus pályázati rendszerében, és ellenőrizze, hogy minden tartalom fenn van-e, és hogy a státusz „firm”-re van-e állítva. Javasoljuk, hogy a feltöltött csatolmányokról készítsen képernyőfelvételt.

Adatvédelmi nyilatkozat

Felelősségkizáró nyilatkozat

Az EKB részéről nem von maga után szerződéskötési kötelezettséget az elektronikus pályázati rendszerben való szállítói regisztráció vagy a pályázati eljárásban való részvétel.

Ebben a szekcióban található oldalak