Elektronikus pályázati rendszer

Az érdeklődők a regisztráció után hozzáférhetnek a releváns dokumentumokhoz, és részt vehetnek az elektronikus pályázati rendszeren keresztül lebonyolított közbeszerzési eljárásokban.

Az elektronikus pályázati rendszer megnyitása

Elfelejtett jelszó

Az elektronikus pályázati rendszer használata

Technikai segítségnyújtás

Amennyiben segítségre van szüksége a rendszer használata során, lépjen kapcsolatba az EKB technikai támogató csoportjával a következő e-mail-címen: sourcing.support@ecb.europa.eu. A kéréseket általában 1–3 munkanap alatt dolgozzuk fel. Az ügyfélszolgálatunk az EKB munkaszüneti napjainak kivételével hétfőtől péntekig 8:30-tól 17:30-ig áll a rendelkezésére.

További információk

Mik a minimális rendszerkövetelmények?

Felhívjuk a figyelmét, hogy a pályázó feladata gondoskodni internetkapcsolata és berendezése megfelelő működéséről, valamint a helyes böngészőbeállításokról. Az EKB-nak nem áll módjában befolyásolni ezeket a külső körülményeket. Amennyiben problémája lép fel a minimális rendszerkövetelmények biztosítása terén, szíveskedjen rendszerfrissítést kérni informatikai támogató csoportjától vagy rendszergazdájától.

Böngésző
Az Internet Explorer (9-es vagy újabb verzió) és a Chrome is támogatott, de a preferált böngésző az Internet Explorer.
Előugró ablakok blokkolása
Ügyeljen rá, hogy a böngészője engedélyezze az előugró ablakokat.
Egyéb szoftverek
A pályázati dokumentumok Word-, Excel- és PDF-fájlok lehetnek. Lehetséges, hogy a PDF-fájlok megnyitásához le kell töltenie az Adobe Acrobat Reader szoftvert.
Hogyan ellenőrizhetem, hogy a rendszerem megfelel-e a minimumkövetelményeknek?

Töltsön fel egy tesztdokumentumot (pl. egy üres Word-fájlt) beadványa csatolmányként („Rfx Response”) az EKB elektronikus pályázati rendszerébe.

Amennyiben az alább felsorolt problémák valamelyikét tapasztalja, rendszere valószínűleg nem felel meg a minimumkövetelményeknek:

  • a felhasználói felület máshogy jelenik meg, mint az EKB felhasználói útmutatóiban;
  • a csatolmányok feltöltésére szolgáló ablak nem nyílik meg.

Ha gond van a rendszerrel, kérje IT-támogató csoportjának vagy rendszergazdájának a segítségét.

Fontos információk

A beadási határidő környékén keletkező esetleges bonyodalmakat elkerülheti, ha az alábbi lépéseket követi:

  • Töltsön fel egy tesztdokumentumot: közvetlenül a pályázati dokumentációba való belépés után töltsön fel a beadvány csatolmányaként egy tesztdokumentumot („Rfx Response”); ezzel ellenőrizheti, hogy az elektronikus pályázati rendszer zökkenőmentesen működik a helyi informatikai infrastruktúrában.
  • Ne halassza az utolsó percre: időben nyújtsa be a dokumentumokat az adott közbeszerzési eljárás határidejének lejárta előtt. A végleges beadáshoz és feltöltéshez szükséges idő jelentősen eltérhet attól függően, hogy milyen a pályázó böngészője, internetkapcsolata és a fájlok nagysága (maximális fájlméret: 80 MB).
  • Állítsa át a beadvány státuszát „firm”-re (biztos): a pályázati anyagok beadása csak akkor tekinthető sikeresnek, ha a beadvány (“RFx response”) státuszául a határidő lejárta előtt a „firm” jelzés van beállítva. A rendszer az adott közbeszerzési eljárást a határidő után automatikusan lezárja, függetlenül attól, hogy folyamatban van-e még a beadvány szerkesztése.
  • A leadás után ellenőrizze újra a pályázati anyagot („RFx response”): az EKB elektronikus pályázati rendszerében lépjen be újra a pályázati anyagba, és ellenőrizze, hogy minden tartalom ott van-e, és hogy a státusz „firm”-re van-e állítva. Javasoljuk a feltöltött csatolmányokról képernyőfelvétel készítését.
  • Regisztráljon egy biztonsági kapcsolattartó személyt: a pályázók kötelesek legalább egy pót kapcsolattartót bejelenteni a rendszerben, hogy szükség esetén valaki mindig hozzá tudjon férni a pályázathoz és a tájékoztatáshoz. A biztonsági kapcsolattartó fiókjának létrehozásáról olvassa el a szállítói fiók kezelési útmutatójának I. fejezetét.

Felelősségi nyilatkozat

Az elektronikus pályázati rendszerben való szállítói regisztráció vagy pályázati eljárásban való részvétel nem jelent az EKB számára szerződéskötési kötelezettséget.