European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Statisztika

A statisztikák a megalapozott döntéshozatal előfeltételei

A megbízható pénzügyi és monetáris statisztikák elősegítik a megalapozott döntéshozatalt. Az Európai Központi Bank és a nemzeti központi bankok hivatalos statisztikái a gazdaság állapotát mutatják be.

A statisztikai adatok az EKB tevékenységének minden részén – a monetáris politikában, a pénzügyi stabilitásban és a bankfelügyeletben – egyaránt fontos szerepet töltenek be.

A statisztikák jelentősége

TÉNYADATOK A KÖZÉPPONTBAN

0,48%

A háztartások új betéteinek kamatlábai augusztusban

Tovább emelkednek az új háztartási bankbetétek kamatai. Augusztusban a fix időtartamra lekötött betétek éves átlagos kamatlába 0,48% volt. A kamatok az írországi 0,06%-os és a hollandiai 1,44%-os tartományban találhatók. Júliusban az átlagos ráta 0,38% volt.

Sajtóközlemény

Az EKB-statisztikák böngészése és letöltése

Az EKB hivatalos statisztikái díjmentesen elérhetők átfogó online adatközlő szolgáltatásunkban.

Statisztikai adattár

Monetáris folyamatok az euroövezetben

Érdemes megnézni, hogy milyen ütemben bővült legutóbb a lakossági és a vállalati hitelállomány, valamint hogy milyen ütemben nő a pénzkínálat.

Statisztikai adatközlés a monetáris folyamatokról

Statisztikai irányítási és minőségi keretrendszer

Az európai nemzeti központi bankok nagy súlyt fektetnek a színvonalas statisztikák összeállítására. Elkötelezték magukat a jó szervezetirányítás mellett, magas színvonalú minőségi előírásokat alkalmaznak, és garantálják a bizalmas adatkezelést.

Irányítási és minőségi keretrendszer

Jobb adatok az értékpapír-kibocsátásokról és -állományokról

A hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokra és a részvényekre vonatkozó adataink mostantól gyorsabban és részletesebb formában érhetőek el. Tekintse meg az értékpapír-kibocsátásokra és -állományokra vonatkozó új adatkészleteket.

Értékpapírok

Interaktív betekintés az euroövezeti inflációba

Hogyan mérjük az inflációt, és mi a különbség a mért és az érzékelt infláció között? Az Európai Unió 23 nyelvén elérhetők a naprakész, összehasonlítható, interaktív vizuális elemekkel szemléltetett inflációs adatok és a személyes inflációs kalkulátor.

Bővebben

Böngészés az euroövezeti statisztikákban

Tekintse meg az „Euroövezeti statisztika” című honlapunkat, ahol szemléletes ábrákon összevetheti az euroövezeti és az országos statisztikai törzsadatokat. Itt könnyen emészthető formában megtalálja a legfontosabb gazdasági adatokat.

Az EU összes hivatalos nyelvén elérhető statisztikák könnyen beágyazhatók a digitális információhordozókba.

www.euro-area-statistics.org
EKB STATISZTIKAI TANULMÁNYSOROZAT: STATISZTIKAI PILLANATKÉP

A statisztikai tanulmánysorozat (SPS) statisztikusok, közgazdászok és más szakértők jegybankstatisztikai témájú innovatív tudományos munkáját mutatja be.

Statisztikai adatok igénylése az EKB-tól

Egy bizonyos EKB-statisztikát keres? A nyilvánosságra hozott adataink díjmentesen hozzáférhetők és újrafelhasználhatók. Küldjön igénylést, és jelölje meg, hogy pontosan mely adatok érdeklik. Rövid időn belül válaszolunk.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM

Nézzük meg, mi következik

Jövőbeli adatközlések

Naptár
NOT AN EXPERT? CHECK OUT OUR EXPLAINER
LEARN MORE
Miért számítanak a statisztikák?

Ebben a szekcióban található oldalak