Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Az EKB statisztikáinak áttekintése 

A statisztika a megalapozott döntéshozatal előfeltétele

A megbízható pénzügyi és monetáris statisztikák elősegítik a megalapozott döntéshozatalt. Az Európai Központi Bank és a nemzeti központi bankok hivatalos statisztikákkal mutatják be a gazdaság állapotát. A statisztikai adatok az EKB tevékenységének minden részén – a monetáris politikában, a pénzügyi stabilitásban és a bankfelügyeletben – egyaránt fontos szerepet töltenek be.

A statisztikák jelentősége

TÉNYADATOK A KÖZÉPPONTBAN

25%

Az euroövezeti lakástulajdonosok nettó vagyonának emelkedése

Az új vagyoneloszlási statisztikák (DWA) szerint az euroövezetbeli lakástulajdonosok nettó vagyona az elmúlt öt évben 25%-kal, míg a saját lakással nem rendelkezőké 19%-kal nőtt. Blogbejegyzésünk további részletekkel szolgál, és összehasonlítja az új adatkészletet egyéb vagyoneloszlási adatokkal.

A blogbejegyzés megtekintése

Hozzáférés az EKB adataihoz

Összegyűjtöttük az összes olyan felületet és szolgáltatást, amelyek hozzáférést biztosítanak az adattárainkhoz.

Adattáraink

Vagyonmegoszlási elemzés

A jövedelem- és vagyonmegoszlás monetáris politikával való kölcsönhatásáról alkotott értékelésünk részeként – a nemzeti számlákkal összhangban – megfelelő időzítésű negyedéves adatokat teszünk közzé a háztartások vagyonmegoszlásáról.

Sajtóközlemény

Az éghajlattal kapcsolatos adathiány pótlása

Éghajlat-politikai programunk részeként a kapcsolódó mutatókból álló induló csomagot tettünk közzé, amellyel elemezhető, hogyan hat a klímaváltozás a pénzügyi ágazatra. Ezzel is pótoljuk az éghajlattal kapcsolatos adatok hiányát, és figyelemmel kísérjük a zöld átállás folyamatát.

Éghajlattal kapcsolatos mutatók

Interaktív betekintés az euroövezeti inflációba

Hogyan mérjük az inflációt, és mi a különbség a mért és az érzékelt infláció között? Az Európai Unió 23 nyelvén elérhetők a naprakész, összehasonlítható, interaktív vizuális elemekkel szemléltetett inflációs adatok és a személyes inflációs kalkulátor.

Bővebben

Statisztikai adatok igénylése az EKB-tól

Egy bizonyos EKB-statisztikát keres? A nyilvánosságra hozott adataink díjmentesen hozzáférhetők és újra felhasználhatók. Küldjön igénylést, pontosan megjelölve a kért adatokat. Rövid időn belül válaszolunk.

Ebben a szekcióban található oldalak