European Central Bank - eurosystem
Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Tilastot 

Tilastot ovat hyvän päätöksenteon perusta.

Päätöksenteon pohjaksi tarvitaan luotettavaa tietoa rahataloudesta ja kehityksestä rahoitusmarkkinoilla. EKP ja kansalliset keskuspankit tuottavat virallisia tilastoja talouden tilasta.

Tilastoihin tukeudutaan EKP:n toiminnan kaikilla osa-alueilla – niin rahapolitiikassa, rahoitusvakauden turvaamisessa kuin pankkivalvonnassakin.

Miksi tilastot ovat tärkeitä?

VALOKEILASSA

36 miljardia euroa

Vaihtotaseen ylijäämä

Vaihtotaseen ylijäämä oli kesäkuussa suurimmillaan kahteen vuoteen. Tavarakaupan elpyessä euroalueen vaihtotase oli 36 miljardia euroa ylijäämäinen (vielä kuukautta aiemmin ylijäämä oli 8 miljardia euroa pienempi). Ensitulokaan ei heikentänyt vaihtotasetta samalla tavalla kuin alkuvuodesta.

Tiedote

EKP:n tilastoja

Tilastotietoa julkaistaan monessa muodossa ja useammassa eri palvelussa.

Tarjolla olevat tilastot

Euroalueen rahatalouden tilastot

Tilastoissa on uusinta tietoa kotitalouksien ja yritysten lainakannasta sekä rahan määrän kehityksestä.

Rahataloutta koskevia tilastotiedotteita

Tilastotietojen ja niiden laadun hallinta

Euroalueen kansallisten keskuspankkien tilastot ovat korkea­laatuisia. Tilastointi­menetelmät on valittu huolella, niitä noudatetaan tarkasti, ja pohjatiedot pidetään luottamuksellisina.

Tilastotietojen ja niiden laadun hallinta

Ilmastonmuutoksen vaikutus taloudessa

Etsimme tapoja seurata tilastojen avulla, miten rahoitusalalla otetaan ilmastonmuutoksen vaikutus huomioon. Tietoja kootaan monista lähteistä, ja tilastoja parannetaan koko ajan.

Tilastoja ilmastovaikutuksista

Tutustu inflaatioon euroalueella

Miten inflaatiota mitataan? Mitä eroa on mitatulla ja koetulla inflaatiolla? Hintatason muutoksista julkaistaan vertailukelpoisia ja ajantasaisia tietoja. Tarjolla on myös interaktiivisia kuvioita ja henkilökohtainen inflaatiolaskuri 23:lla EU:n kielellä.

Tutustu inflaatiotietoihin

Tilastotietopyynnöt

EKP:n julkaisemat tilastot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Jos et löydä etsimääsi, voit pyytää tilastotietoja erillisellä lomakkeella. Pyrimme vastaamaan tiedusteluihin mahdollisimman pian.

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut