Hakuehdot
Home Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisu Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:ss
Ehdotukset
Lajitteluperuste
Ajantasaisimmat tiedot ovat luettavissa sivun englanninkielisestä versiosta.

Tilastot

Tilastot ovat hyvän päätöksenteon perusta

Luotettavat raha- ja rahoitustalouden tilastot auttavat tekemään asiantuntevia päätöksiä. EKP ja kansalliset keskuspankit tuottavat virallisia tilastoja talouden tilasta.

Tilastoihin tukeudutaan EKP:n toiminnan kaikilla osa-alueilla – niin rahapolitiikassa, rahoitusvakauden turvaamisessa kuin pankkivalvonnassakin.

Tilastot ovat tärkeitä

VALOKEILASSA

-23,3 %

Nostot pankkiautomaateista vähenivät vuonna 2020

Vuonna 2020 euroalueen pankkiautomaateista nostettiin käteistä 5,6 miljardia euroa. Nostot vähenivät 23,3 %, mikä on ennätyksellisen suuri muutos. Aiempina vuosina nostoja oli henkeä kohti vuodessa 22, mutta nyt vain 16.

Maksutilastoja vuodelta 2020

Hae ja lataa EKP:n tilastoja

Kaikki EKP:n viralliset tilastot ovat ladattavissa ilmaiseksi verkkopalvelussa.

Tilastotietopalvelu

Euroalueen rahatalouden tilastot

Tilastoissa on uusinta tietoa kotitalouksien ja yritysten lainakannan sekä rahan määrän kasvusta.

Tilastotiedotteet rahatalouden kehityksestä

Tilastotietojen ja niiden laadun hallinta

Euroalueen kansalliset keskuspankit kiinnittävät erityistä huomiota tuottamiensa tilastojen laadukkuuteen. Ne ovat sitoutuneet tilastotietojen hyvään hallintaan, noudattavat kansainvälisiä laatustandardeja ja käsittelevät kaikki tiedot luottamuksellisesti.

Tilastotietojen ja niiden laadun hallinta

Sijoitusrahastotilastot

Lue tuoreimmat kantatiedot euroalueen sijoitusrahastojen, pörssinoteerattujen rahastojen ja rahamarkkinarahastojen liikkeeseen laskemista rahasto-osuuksista.

Sijoitusrahastotilastot

Tutustu inflaatioon euroalueella

Miten inflaatiota mitataan? Mitä eroa on mitatulla ja koetulla inflaatiolla? Hintatason muutoksista julkaistaan vertailukelpoisia ja ajantasaisia tietoja. Tarjolla on nyt myös interaktiivisia kuvioita ja henkilökohtainen inflaatiolaskuri 23:lla EU:n kielellä.

Tutustu inflaatiotietoihin

Euroalueen tilastot

Euroalueen tilastot ‑sivustossa on monenlaisia tilastoja koko euroalueelta ja sen eri maista kaikilla EU:n kielillä. Talouden tunnusluvut on pyritty visualisoimaan havainnollisesti.

Tilastoja on helppo verrata keskenään ja kopioida digitaaliseen mediaan.

www.euro-area-statistics.org
ECB STATISTICS PAPER SERIES: KATSAUKSIA TILASTOTIETEESEEN
Statistics Paper Series -sarjan julkaisuissa tilasto- ja taloustieteilijät sekä muut asiantuntijat esittelevät keskuspankkitoiminnan kannalta kiinnostavia tilastotieteen innovaatioita.

Tilastotietopyynnöt

EKP:n julkaisemat tilastot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Jos et löydä etsimääsi, voit pyytää tilastotietoja erillisellä lomakkeella. Pyrimme vastaamaan kaikkiin tiedusteluihin mahdollisimman pian.

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut