European Central Bank - eurosystem
Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Statistika 

Statistički podatci ključni su za donošenje utemeljenih odluka.

Pouzdani financijski i monetarni statistički podatci pomažu nam donositi utemeljene odluke. ESB i nacionalne središnje banke objavljuju službene statističke podatke o stanju u gospodarstvu. Ti statistički podatci osnova su za rad ESB‑a na svim područjima, među kojima su monetarna politika, financijska stabilnost i nadzor banaka.

Važnost statističkih podataka

ISTIČEMO

42 %

Manje poslovnica banaka u europodručju

Prema našim strukturnim financijskim pokazateljima u razdoblju od 2008. do 2022. zatvoreno je 42 % poslovnica banaka. Broj poslovnica banaka smanjio se u gotovo svim državama europodručja. Znatno se smanjio i broj zaposlenika banaka.

Objava na blogu

Pristup našim podatcima

Popis svih platformi i usluga za pristup našim podatkovnim resursima.

Naše podatkovne usluge

Analiza raspodjele bogatstva

U sklopu ocjene međudjelovanja raspodjele dohotka i bogatstva s monetarnom politikom, počeli smo objavljivati aktualne, tromjesečne podatke o raspodjeli bogatstva kućanstava u skladu s nacionalnim računima.

Priopćenje za javnost

Upotpunjavanje podataka o klimatskim promjenama

U sklopu klimatskog plana objavili smo početni skup pokazatelja povezanih s klimatskim promjenama kako bismo analizirali utjecaj klimatskih promjena na financijski sektor. To je jedna od mjera kojima nastojimo upotpuniti podatke o klimatskim promjenama i pratiti zelenu tranziciju.

Pokazatelji povezani s klimatskim promjenama

Interaktivni prikaz stope inflacije u europodručju

Kako se mjeri inflacija i koja je razlika između izmjerene i percipirane inflacije? Pronađite usporedive, posuvremenjene podatke o inflaciji, interaktivne vizualne prikaze i kalkulator osobne inflacije, koji su dostupni na 23 jezika EU‑a.

Više

Zatražite statističke informacije od ESB‑a

Tražite li određene statističke podatke ESB‑a? Kada je riječ o javno objavljenim statističkim podatcima, vodimo se politikom slobodnog pristupa i ponovne uporabe. Pošaljite nam zahtjev i u njemu napišite što vas zanima, a mi ćemo vam odgovoriti najbrže što budemo mogli.

Sve stranice u ovom odjeljku