Mogućnosti pretraživanja
Home Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po

Mediji

Vrlo nam je važna jasna i učinkovita komunikacija.

Vrlo nam je važna jasna i učinkovita komunikacija. Naša je monetarna politika učinkovitija kada se naše odluke bolje razumiju. Za svoj rad odgovaramo europskoj javnosti i mediji nas u tome podupiru. Oni imaju važnu ulogu u objašnjavanju naših odluka. Predstavnici medija, među ostalim, sudjeluju u našim konferencijama za novinare, vode razgovore s tvorcima politika i izvješćuju o govorima i publikacijama.

Priopćenja za javnost

Objavljujemo priopćenja za javnost o širokom spektru tema kako bismo vas obavijestili o odlukama ESB‑a i novim podatcima.

Priopćenja za javnost

Konferencije za novinare

Nakon sastanaka povezanih s monetarnom politikom predsjednica ESB‑a Christine Lagarde objašnjava donesene odluke i odgovara na pitanja novinara. To je jedan od glavnih događaja ESB‑a, koji se prenosi uživo na internetu i pruža uvid u razmatranja Upravnog vijeća.

Konferencije za novinare

Blog ESB-a

Na našem blogu možete pročitati razmišljanja tvoraca politika o najnovijim odlukama i posljednjim kretanjima povezanima s gospodarstvom europodručja te drugim temama. Članci se temelje na analizi i istraživanjima ESB‑a.

Blog ESB-a

Prikazi sastanaka povezanih s monetarnom politikom

U prikazima sastanaka na kojima se utvrđuje monetarna politika pronaći ćete sažetak vođenih rasprava. Njima nastojimo dodatno obrazložiti svoje djelovanje svima onima za koje radimo. Prikazi sastanaka objavljuju se četiri tjedna nakon sastanaka povezanih s monetarnom politikom.

Prikazi sastanaka

Govori

Članovi Izvršnog odbora često drže govore u cijeloj Europi i svijetu kako bi obrazložili politike i odluke ESB‑a. U govorima se bave i drugim temama koje su povezane s radom središnjih banaka, financijskim sustavom i gospodarstvom općenito.

Govori

Razgovori

Kada organiziramo razgovore s medijima, novinari mogu izravno postavljati pitanja članovima Izvršnog odbora. Objavljujemo transkripte tih razgovora.

Razgovori

Više

Podcasti

Podcast ESB‑a prozor je u svijet ekonomije i središnjih banaka. Bavi se temama i kretanjima koji su važni za današnje gospodarstvo europodručja.

Podcasti
Govori, predavanja i druge aktivnosti

Želite li znati kada ćemo objaviti publikacije i kada će se održati događaji koje organiziramo, uključujući sastanke tijela nadležnih za odlučivanje, konferencije za novinare i predavanja? Svakoga petka posuvremenjujemo tjedni raspored.

Tjedni raspored
Poziv za održavanje govora

Željeli biste pozvati člana Izvršnog odbora da održi govor na događaju koji organizirate? Popunite obrazac i javit ćemo vam se.

Obrazac poziva

Obratite nam se

Novinari koji žele razgovarati s nama mogu se obratiti našim službenicima za novinare. Organiziramo i seminare za novinare na kojima dajemo detaljne informacije o djelovanju ESB‑a.

VIŠE

Drugi izvori

Smjernice Izvršnog odbora za komunikaciju

Pročitajte načela za komunikaciju s javnošću, o kojima su se usuglasili članovi Izvršnog odbora. Naši tvorci politika cijene jasnu, učinkovitu i pravodobnu komunikaciju.

Opća načela

Kalendari

Zanima li vas kada će se održati sljedeće konferencije za novinare i aukcije ili kada možete očekivati statističke objave? Pritisnite na poveznicu za više informacija.

Kalendari
NISTE STRUČNJAK? PROČITAJTE NAŠE OBJAŠNJENJE
VIŠE
Što je tiho razdoblje?

Sve stranice u ovom odjeljku