Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Upravno vijeće

Za donošenje makrobonitetnih odluka odgovorno je Upravno vijeće ESB-a. Te se odluke odnose na sve države i banke obuhvaćene Jedinstvenim nadzornim mehanizmom (SSM), odnosno države europodručja i države članice EU-a čija su nacionalna tijela potpisala sporazume o bliskoj suradnji s ESB-om.

Forum o makrobonitetnim politikama

Članovi Foruma o makrobonitetnim politikama su Upravno vijeće i Nadzorni odbor ESB-a. On je platforma za redovne rasprave na visokoj razini koja omogućuje predstavljanje mikrobonitetnih i makrobonitetnih perspektiva iz različitih dijelova Europe.

Odbor za financijsku stabilnost

Odbor za financijsku stabilnost (FSC) odbor je ESSB-a koji se sastoji od predstavnika ESB-a, nacionalnih središnjih banaka i nadzornih tijela te pruža potporu Upravnom vijeću i Forumu o makrobonitetnim politikama. Odbor je platforma za zajedničke procjene rizika i koordinaciju politika ESB-a i nacionalnih tijela.

Suradnja s europskim i međunarodnim tijelima

ESB pri stvaranju nadzornog, regulatornog i sanacijskog okvira blisko surađuje s drugim europskim institucijama i tijelima, na primjer s europskim nadzornim tijelima – među ostalim s Europskim nadzornim tijelom za bankarstvo (EBA) – kao i s Europskim odborom za sistemske rizike (ESRB).

ESB sudjeluje i u raspravama o politikama na području regulacije i nadzora na međunarodnoj razini (na primjer raspravama Odbora za financijsku stabilnost (FSB) i Bazelskog odbora za nadzor banaka) i na europskoj razini (na primjer raspravama Europske komisije).

Sve stranice u ovom odjeljku