Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Zajedničko sučelje za detektore u uređajima za brzo sortiranje novčanica

Eurosustav i glavni dobavljači uređaja za brzo sortiranje novčanica pripremili su u 2013. specifikacije za ugradnju detektora zaštitnih obilježja novčanica u uređaje za sortiranje novčanica. Specifikacije, kojima se želi poboljšati interoperabilnost i olakšati ugradnja, objavljene su pod nazivom »zajedničko sučelje detektora« (engl. common detector interface, CDI).

Tržište je na te specifikacije pozitivno odgovorilo. Stoga su Američki Sustav federalnih rezervi i Eurosustav, zajedno s važnijim dobavljačima uređaja za brzo sortiranje novčanica, stvorili zajedničko sučelje detektora druge generacije (CDI2) za potrebe ugradnje kamera i složenijih detektora u uređaje za brzo sortiranje novčanica.

CDI i CDI2 dostupni su svim važnim dionicima i svi zainteresirani (npr. središnje banke, proizvođači uređaja i detektora i dr.) mogu se njima besplatno služiti.

Izmjene specifikacija CDI i CDI2

Prijedloge za izmjene specifikacija CDI i CDI2 svi zainteresirani mogu poslati upravi ESB-a Novčanice. Eurosustav i Sustav federalnih rezervi zajedno će ocijeniti prijedloge i, ako ih budu smatrali korisnima, ugradit će ih u nove verzije specifikacija.

ESB i Sustav federalnih rezervi poduprijet će zainteresirane dobavljače koji žele primijeniti CDI ili CDI2 na svojim uređajima za sortiranje novčanica odnosno detektorima tako što će im dati protokole o provjeri prihvatljivosti. Osim toga, zainteresirani dobavljači od njih mogu dobiti simulatore za provjeru ispravnosti zajedničkog sučelja. No prije nego što dobiju protokole ili simulatore, morat će potpisati sporazum o tajnosti.

Sve stranice u ovom odjeljku