Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Umjetnost i kultura u ESB-u

Europsku uniju krasi bogatstvo različitih kultura i tradicija pojedinačnih država i regija. U ESB-u pokazujemo predanost promicanju te kulturno‑umjetničke raznolikosti organiziranjem događaja i inicijativama.

Pregledajte našu zbirku umjetnina u novoj aplikaciji ECB Art

Preuzmite na pametnom telefonu ili tabletu našu besplatnu aplikaciju ECB Art i pogledajte zbirku iz vlastitog doma. Aplikacija sadržava informacije o brojnim umjetničkim djelima i arhitekturi a u njoj možete pronaći i ekskluzivne razgovore s umjetnicima i zaposlenicima te videa pozadinskih aktivnosti.

Aplikacija u mrežnoj trgovini Google Play StoreAplikacija u mrežnoj trgovini Apple App Store
ESB-ova zbirka umjetnina

U našoj zbirci umjetnina nalazi se oko 480 slika, crteža, fotografija, skulptura i umjetničkih predmeta. Zbirka stalno raste, uglavnom zahvaljujući kupnji umjetnina izloženih u sklopu godišnje izložbe »Suvremena umjetnost država članica Europske unije«, kojom se svake godine predstavlja druga država. Cilj je te izložbe predstaviti raznoliku umjetničku produkciju u državi i istaknuti ključne ideje o kojima se raspravlja u umjetničkim krugovima.

Od 2015. naša zbirka umjetnina raste i zahvaljujući posebnim tematskim kupnjama. Tijekom godina oblikovala se u zbirku koja pruža pregled razvoja suvremene europske umjetnosti od devedesetih godina prošlog stoljeća.

Izložba Andyja Warhola

U glavnoj zgradi ESB‑a održala se izložba umjetničkih djela i osobnih predmeta Andyja Warhola. Izložba je bila otvorena od sredine prosinca 2023. do kraja siječnja 2024.

Više

Sve stranice u ovom odjeljku