Възможности за търсене
Home Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Eврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране

Изследвания и публикации

Нашите икономически изследвания подпомагат определянето на политиките

Ние провеждаме икономически изследвания по широк спектър от теми. Това ни помага да усъвършенстваме формулирането на политики и така допринася за благоденствието на всички европейци.

Икономически бюлетин

Икономическият бюлетин представя информация, която съставлява основата за решенията на ЕЦБ по паричната политика. Той се публикува осем пъти в годината, две седмици след всяко заседание по паричната политика. В него се излагат разсъждения за икономиката и перспективите за нея.

Прочетете най-новия ни Икономически бюлетин

Изследователски бюлетин

В Изследователския бюлетин се представят подбрани скорошни разработки на икономисти на ЕЦБ. Публикува се всеки месец и обхваща широко разнообразие от икономически и финансови теми.

Прочетете Изследователския бюлетин

Годишен доклад

В Годишния доклад се описват задачите и дейностите на ЕЦБ. Член на Изпълнителния съвет на ЕЦБ го представя пред Европейския парламент. Можете да видите в резюме какво се е случило през годината или да се запознаете с основните икономически данни.

Годишен доклад на ЕЦБ 2020

Преглед на финансовата стабилност

В Прегледа на финансовата стабилност се анализират потенциалните рискове за финансовата стабилност в еврозоната. Финансовата стабилност е от решаващо значение за нас, тъй като е един от необходимите елементи за осигуряване на стабилност на инфлацията.

Прочетете Прегледа на финансовата стабилност

Работни документи

Нашите Работни документи представят икономически изследвания, свързани със задачите на ЕЦБ. Публикуваме ги с цел да стимулираме разискване.

Най-новите издания на Работни документи

Нашите изследователи

Нашите изследователи извършват анализи на високо равнище по разнообразни теми, засягащи работата на ЕЦБ. Техният труд дава основа за решенията на ЕЦБ във всички области на политиките. Научете повече за изследователите и тяхната работа.

Нашите изследователи
КОНФЕРЕНЦИИ И СЕМИНАРИ
Научете повече за предстоящите конференции и семинари и как можете да участвате в тях.
РАБОТЕТЕ С НАС. СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ НАШАТА МРЕЖА.

Възможности за изследователи

Работа в ЕЦБ

Ако се интересувате от изследователската работа в ЕЦБ, ние предлагаме интересни и вълнуващи възможности за учени-икономисти, стажове за студенти и стипендии както за млади, така и за утвърдени учени.

Вижте нашите стипендии и други предложения

Включете се в нашите мрежи

ЕЦБ поддържа редица професионални мрежи, чрез които извършва и координира научни изследвания с цел да използва придобитото знание в подкрепа на вземането на решения.

Вижте нашите изследователски мрежи
ЗА НЕСПЕЦИАЛИСТИ: ПРОЧЕТЕТЕ НАШАТА ОБЯСНИТЕЛНА СТАТИЯ
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Защо ЕЦБ извършва изследователска дейност?

Всички страници в този раздел