Opțiuni de căutare
Home Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Studii și publicații

Sprijinim elaborarea politicilor prin studii economice

Realizăm studii economice pe o mare varietate de teme. Aceasta ajută la îmbunătățirea procesului decizional, contribuind astfel la bunăstarea tuturor cetățenilor europeni.

Buletinul economic

Buletinul economic prezintă informații care stau la baza deciziilor de politică monetară ale BCE. Este publicat de opt ori pe an, la două săptămâni după fiecare ședință privind politica monetară, facilitând înțelegerea economiei și a perspectivelor sale.

Consultă cel mai recent Buletin economic

Research Bulletin

Research Bulletin prezintă o selecție a celor mai recente lucrări ale economiștilor BCE. Este o publicație lunară, care acoperă o mare varietate de teme de natură economică și financiară.

Citește Research Bulletin

Raportul anual

Raportul anual descrie atribuțiile și activitățile BCE. Este prezentat Parlamentului European de către unul dintre membrii Comitetului executiv al BCE. Poți vedea ce s-a întâmplat în anul respectiv pe scurt sau poți consulta principalele date economice.

Consultă Raportul anual 2020 al BCE

Financial Stability Review

Financial Stability Review analizează riscurile potențiale la adresa stabilității financiare în zona euro. Stabilitatea financiară este esențială pentru noi, deoarece este una dintre componentele necesare pentru a asigura o inflație stabilă.

Consultă Financial Stability Review

Working papers

Aceste caiete de studii prezintă cercetări economice relevante pentru atribuțiile BCE. Le publicăm pentru a stimula dezbaterea.

Consultă cele mai recente ediții

Cercetătorii noștri

Cercetătorii noștri realizează analize care acoperă o varietate de teme relevante pentru BCE. Activitatea lor pune bazele deciziilor BCE în toate domeniile de politică. Află mai multe informații despre ei și despre activitatea lor.

Cercetătorii noștri
CONFERINȚE ȘI SEMINARII
Află mai multe despre conferințele și seminariile noastre viitoare și despre cum poți să participi la ele
LUCREAZĂ ȘI INTRĂ ÎN CONTACT CU NOI

Oportunități pentru cercetători

Alătură-te BCE

Dacă te interesează să realizezi studii la BCE, oferim oportunități de angajare interesante și incitante pentru cercetătorii în economie, stagii pentru studenți și burse atât pentru tinerii cercetători, cât și pentru savanți.

Consultă bursele noastre și alte oferte

Conectează-te la rețelele noastre

BCE realizează și coordonează studii prin intermediul mai multor rețele pentru a obține informații care sprijină procesul nostru decizional.

Vezi rețelele noastre de cercetare
NU EȘTI EXPERT? CONSULTĂ MATERIALUL NOSTRU EXPLICATIV
AFLĂ MAI MULTE
De ce efectuează BCE studii?

Toate paginile din această secțiune