Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Materiale explicative

Materialele noastre explicative transpun teme complexe într-un limbaj simplu

Află mai multe informații despre BCE, politica monetară, inflație, supravegherea bancară și multe altele consultând textele, videoclipurile și infograficele noastre simple.

Cauți ceva anume? Consultă lista noastră de materiale explicative!

De ce emite BCE avize cu privire la legislație?

Având în vedere rolul nostru și nivelul ridicat de expertiză de care dispunem în calitate de bancă centrală responsabilă de moneda euro, legiuitorii UE sau cei naționali trebuie să ne consulte atunci când propun acte legislative noi care ne-ar putea afecta rolul. Recomandările noastre sunt prezentate, de regulă, sub forma unui aviz al BCE adoptat de Consiliul guvernatorilor.

Material explicativ

Cum sunt aleși membrii Comitetului executiv?

Candidații pentru Comitetul executiv al BCE trebuie să fie persoane a căror experiență în domeniul monetar sau bancar este recunoscută. Consultă noul nostru infografic pentru a vedea cum sunt selectați cei șase membri ai acestui organ de decizie.

Material explicativ

Alege seria dorită pentru a afla mai multe despre BCE

Serii educative

Utilizează aceste serii educative distincte pentru a înțelege mai bine cine suntem, cu ce ne ocupăm și de ce acest lucru este important pentru tine.

Vrei să începi cu elementele fundamentale? În acest caz, Află informații de bază este secțiunea potrivită pentru tine. Ai deja unele cunoștințe despre activitățile pe care le desfășurăm și modul în care procedăm? Accesează Analiză aprofundată referitoare la BCE sau explorează Alte activități esențiale desfășurate de BCE.

Află informații de bază

1. Lucruri importante de știut despre BCE 
2. BCE și nu numai 
3. Moneda noastră, euro

Analiză aprofundată referitoare la BCE

1. Efectuarea de plăți 
2. Politica monetară 
3. Instrumente neconvenționale de politică monetară

Alte activități esențiale desfășurate de BCE

1. Supravegherea bancară 
2. Schimbările climatice și BCE

Cele mai citite

VREI SĂ AFLI MAI MULT?

Află mai multe despre BCE

Consultă pagina „Despre Banca Centrală Europeană”

La BCE, depunem eforturi pentru a menține stabilitatea prețurilor în zona euro. Obiectivul este să ne asigurăm că astăzi vei putea cumpăra, cu banii pe care îi ai, aproximativ același volum de produse și servicii ca în viitor.

Despre Banca Centrală Europeană

Vizitează BCE

Centrul pentru vizitatori al BCE se află în incinta sediului principal al BCE din Frankfurt pe Main, Germania. Vizitează-ne pentru a afla mai multe despre rolul și responsabilitățile BCE și despre modul în care te afectează deciziile noastre.

Vizitează-ne

Toate paginile din această secțiune