Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Sediul principal al BCE

O clădire modernă pentru o bancă centrală modernă

Clădirea de pe Sonnemannstrasse 20 a fost finalizată în luna noiembrie 2014. Integrând structura Grossmarkthalle (fosta hală a pieței de gros din Frankfurt), aceasta combină elemente istorice și moderne și constituie un reper urban unic.

Sediul principal al BCE

Viziunea inițială care a stat la baza noului sediu al BCE a fost aceea a unei piețe europene unice, care dispune de propria sa monedă. După o analiză atentă, în 2011 amplasamentul Grossmarkthalle a fost considerat adecvat pentru construcția propriului spațiu de birouri al BCE.

Sediul principal al BCE – de la proiectare la finalizare

Eficiența energetică

Eficiența energetică a reprezentat un principiu de bază în proiectarea clădirii. Aceasta dispune de un sistem de colectare și reciclare a apei pluviale, iar căldura generată de centrul de calcul al clădirii este utilizată pentru a asigura încălzirea birourilor. De asemenea, buclele geotermale din fundația clădirii încălzesc și răcesc structura.

Mai mult despre protecția mediului în cadrul BCE

Memorialul

Perioada cuprinsă între anii 1941 și 1945 constituie un capitol foarte întunecat din istoria Grossmarkthalle, dat fiind faptul că subsolul din aripa sa de est a fost utilizat pentru deportarea populației evreiești. Astăzi, la fostul punct de adunare există un memorial pentru victimele Holocaustului.

Mai mult despre memorial Povestea unei supraviețuitoare

Videoclip privind evoluția construcției

De la piață de fructe și legume la noul sediu al Băncii Centrale Europene: călătoria de la proiectare la finalizare a durat puțin peste un deceniu și a creat, în partea de est a orașului Frankfurt, un contrapunct pentru zgârie-norii din zona centrală a acestuia.

Date și cifre

185m

Turn de birouri cu o înălțime de 185 m

250m

Lungime de 250 m corespunzând Grossmarkthalle

120,000m2

Suprafață totală de 120 000 m2

700trees

700 de arbori plantați în perimetrul noului amplasament

6,000panels

6 000 de panouri pe fațada turnului de birouri

73km

73 km de rosturi refăcute pe fațadă

Toate paginile din această secțiune