Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Misiunea Eurosistemului

Eurosistemul, alcătuit din Banca Centrală Europeană și băncile centrale naționale ale statelor membre care au adoptat euro, reprezintă autoritatea monetară a zonei euro. Obiectivul principal al Eurosistemului îl constituie menținerea stabilității prețurilor în interes general. Întrucât acționăm și în calitate de autoritate financiară principală, avem drept scop menținerea stabilității financiare și promovarea integrării financiare la nivel european.

În urmărirea obiectivelor stabilite acordăm o importanță deosebită credibilității, încrederii, transparenței și responsabilității. Vizăm realizarea unei comunicări eficace cu cetățenii europeni. Ne-am angajat să menținem relații cu autoritățile europene și cu cele naționale în deplină concordanță cu dispozițiile Tratatelor și cu principiul independenței.

Împreună contribuim, atât din punct de vedere strategic, cât și din punct de vedere operațional, la realizarea obiectivelor comune, cu respectarea strictă a principiului descentralizării. Ne-am angajat să promovăm buna guvernanță și să ne îndeplinim atribuțiile în mod eficace și eficient, în spiritul cooperării și al lucrului în echipă. Prin valorificarea bogatei noastre experiențe și a schimbului de cunoștințe, intenționăm să ne consolidăm identitatea comună, să vorbim la unison și să exploatăm sinergiile într-un cadru în care rolurile și responsabilitățile tuturor membrilor Eurosistemului sunt clar stabilite.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Alte materiale pe aceeași temă

Banca Centrală Europeană

Misiunea BCE

Cadru juridic

Tratat și Statut

Supraveghere bancară

Declarația de misiune a MUS

Toate paginile din această secțiune