SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Makroøkonomiske fremskrivninger

De makroøkonomiske fremskrivninger udarbejdes for at forudsige og forstå, hvordan økonomien i bred forstand vil se ud i fremtiden. De indeholder oplysninger, der vedrører økonomisk vækst, inflation, lønninger, arbejdsløshed og handel.

Eurosystemets og ECB's stab udarbejder makroøkonomiske fremskrivninger, der beskriver udsigterne for økonomien i euroområdet og på globalt plan. De bidrager til ECB's Styrelsesråds vurdering af den økonomiske udvikling og de risici, der knytter sig til prisstabiliteten.

De offentliggøres fire gange om året (i marts, juni, september og december).

Marts 2024
Et hurtigt overblik

Inflationsudsigterne

Inflationen forventes at falde i løbet af de næste par år, dog langsommere end i 2023. Givet aftagende omkostningspres og effekten af ECB's pengepolitik forventes den samlede inflation at falde fra 5,4 pct. i 2023 til 2,3 pct. i 2024 og 2,0 pct. i 2025 og derefter 1,9 pct. i 2026.

Mere
Udsigterne for bruttonationalproduktet

Den økonomiske vækst forbliver svag på kort sigt som følge af stramme finansieringsforhold og afdæmpet tillid. I takt med at inflationen falder, husholdningernes indkomst retter sig, og den udenlandske efterspørgsel styrkes, forventes realt BNP at stige med 0,6 pct. i 2024, 1,5 pct. i 2025 og 1,6 pct. i 2026.

Mere

Hele rapporten

Den fulde rapport indeholder en detaljeret vurdering af udsigterne for euroområdets økonomi.

Læs rapporten

Aktuelle og tidligere fremskrivninger

Sammenlign vores historiske fremskrivninger af inflationen og den økonomiske vækst. Tidligere fremskrivninger for euroområdet og landene i euroområdet kan downloades.

Alle vores makroøkonomiske fremskrivninger

Alle sider i dette afsnit