SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Makroøkonomiske fremskrivninger

De makroøkonomiske fremskrivninger udarbejdes for at forudsige og forstå, hvordan økonomien i bred forstand vil se ud i fremtiden. De indeholder oplysninger, der vedrører økonomisk vækst, inflation, lønninger, arbejdsløshed og handel.

Eurosystemets og ECB's stab udarbejder makroøkonomiske fremskrivninger, der beskriver udsigterne for økonomien i euroområdet og på globalt plan. De bidrager til ECB's styrelsesråds vurdering af den økonomiske udvikling og de risici, der knytter sig til prisstabiliteten.

De offentliggøres fire gange om året (i marts, juni, september og december).

June 2024
Et hurtigt overblik

Inflationsudsigterne

Inflationen forventes at bevæge sig stort set sidelæns på kort sigt for derefter at vende tilbage til målet, efterhånden som omkostningspresset aftager, og effekten af tidligere pengepolitiske beslutninger gradvis slår igennem på forbrugerpriserne.

Mere
Udsigterne for bruttonationalproduktet

Den økonomiske vækst vil blive understøttet af stigningen i husholdningernes indkomster, et robust arbejdsmarked, øget tillid og en stærkere udenlandsk efterspørgsel, samtidig med at finansieringsforholdene i mindre grad vil virke begrænsende.

Mere

Hele rapporten

Den fulde rapport indeholder en detaljeret vurdering af udsigterne for euroområdets økonomi.

Læs rapporten

Aktuelle og tidligere fremskrivninger

Sammenlign vores historiske fremskrivninger af inflationen og den økonomiske vækst. Tidligere fremskrivninger for euroområdet og landene i euroområdet kan downloades.

Alle vores makroøkonomiske fremskrivninger

Alle sider i dette afsnit