Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Ce face BCE pentru tine?

Stabilitatea este misiunea noastră

Toată lumea are nevoie de stabilitate, iar obiectivul principal al BCE este menținerea stabilității prețurilor. Pe scurt, te ajutăm să îți faci planuri, să economisești și să investești în viitorul tău. Dar ce înseamnă acest lucru în practică? Care este, mai exact, impactul activității noastre asupra ta și asupra lucrurilor care contează pentru tine?

Consultă pagina noastră de Instagram și află mai multe Este stabilitatea importantă și pentru tine?

Beneficiile pe care ți le oferă activitatea noastră

Poți avea încredere în euro

Noi avem grijă de euro, moneda noastră comună. Tu și 346 de milioane de europeni vă puteți baza pe euro, atât la nivel național, cât și atunci când călătoriți, studiați sau lucrați în străinătate. De asemenea, moneda euro este o evocare zilnică a faptului că prin colaborare am dobândit pace, libertate și prosperitate.

Află mai multe despre beneficiile pe care ți le oferă moneda noastră comună

Îți poți planifica viitorul cu mai multă încredere

Îți facilităm planurile de viitor. În ce mod? Ne ocupăm de aspecte precum stabilirea ratelor dobânzilor reprezentative pentru a combate inflația. Contribuim, totodată, la menținerea bunei funcționări a sistemului financiar prin reducerea riscurilor la adresa stabilității financiare. Astfel, îți poți planifica cu încredere economiile și cheltuielile.

Află mai multe despre modul în care te ajutăm să îți planifici viitorul

Banii tăi sunt în siguranță la băncile din zona euro

Sunt banii tăi în siguranță la bancă? Da, dacă depui banii la o bancă din zona euro, poți avea certitudinea siguranței acestora. O supraveghere consecventă și standardizată asigură că banca ta se menține solidă și poate face față oricăror șocuri.

Vezi Supravegherea bancară europeană pe scurt

Ce altceva face ca stabilitatea să fie misiunea noastră?

Activitatea noastră contribuie la menținerea valorii banilor tăi și la dezvoltarea economiei din jurul tău. Acesta este unul dintre modurile în care asigurăm stabilitatea. Urmărește acest videoclip pentru a afla mai multe despre alte atribuții ale noastre.