Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Kako ESB radi za vas

Naš je cilj stabilnost.

Svima je potrebna stabilnost. U ESB‑u naša je glavna zadaća održavati stabilnost cijena. U osnovi, olakšavamo vam planiranje, štednju i ulaganje u budućnost. No što to znači u praksi? Kako naš rad utječe na vas i na ono što vam je važno?

Doznajte više na našem profilu na Instagramu Je li stabilnost i vama važna?

Koje vam prednosti donosi naš rad

Možete imati povjerenja u euro

U ESB‑u vodimo brigu o euru, našoj zajedničkoj valuti. Zajedno s 346 milijuna Europljana možete se sa sigurnošću služiti eurom, i to ne samo u vlastitoj državi nego i kada putujete, obrazujete se ili radite u inozemstvu. Euro je svakodnevni podsjetnik na to da smo zajedničkim radom postigli mir, slobodu i blagostanje.

Više o prednostima zajedničke valute

Možete sigurnije planirati budućnost

Svojim radom olakšavamo vam planiranje budućnosti. Kako to činimo? Među ostalim, određujemo ključne kamatne stope kako bismo obuzdali inflaciju. Osim toga, smanjujemo rizike za financijsku stabilnost kako bismo pridonijeli dobrom funkcioniranju financijskog sustava. Zahvaljujući tomu možete sa sigurnošću planirati štednju i potrošnju.

Načini na koje vam pomažemo planirati

Vaš je novac siguran u bankama europodručja

Je li vaš novac siguran u banci? Da, možete se pouzdati u to da je novac koji ste položili u banci u europodručju na sigurnom. Dosljednim i standardiziranim nadzorom pridonosi se zdravlju banaka i njihovoj otpornosti na šokove.

Ukratko o europskom nadzoru banaka

Kako još radimo na održavanju stabilnosti?

Svojim radom pridonosimo očuvanju vrijednosti vašeg novca i gospodarskom rastu u europodručju. To je samo jedan od načina na koji održavamo stabilnost. Pogledajte ovaj video i doznajte više o drugima.