Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

EKP vaikuttaa jokaisen elämään

Vakauden asialla

EKP:n tärkein tehtävä on pitää hintataso euroalueella verraten vakaana, jotta säästäminen ja sijoittaminen on kannattavaa ja tulevaisuutta on helpompi suunnitella. Periaatteena on, että kaikki tarvitsevat vakautta. Päätöksemme vaikuttavat jokaisen elämään ja mahdollisuuksiin.

EKP Instagramissa Kaipaatko sinäkin vakautta?

Hyödyt itsekin

Euro on vakaa valuutta

EKP pitää huolta eurooppalaisten yhteisestä rahasta. Sadat miljoonat eurooppalaiset käyttävät euroa turvallisin mielin paitsi omassa maassaan myös kaikkialla muualla euroalueella, missä sitten opiskelevat, työskentelevät tai matkailevatkin. Euroalueella vallitsee vakaus, vapaus, vauraus ja rauha.

Yhteisestä rahasta on monenlaista etua eurooppalaisille

Tulevaisuutta voi suunnitella melko huoletta

Euroalueella tulevaisuutta voi suunnitella tosissaan. EKP vakauttaa hintakehitystä ohjauskorkojensa avulla ja auttaa pankkeja varautumaan erilaisiin riskeihin, jotta rahoitusala toimii ongelmitta. Säästäminen kannattaa, ja rahankäyttöä on helppo suunnitella.

Suunnitteletko tulevaisuutta?

Euroalueen pankeissa rahat ovat turvassa

Mistä tietää, että rahat voi uskoa pankin haltuun? Euroalueella rahojen tallettaminen on turvallista. Pankkivalvojamme pitävät silmällä pankkien toimintaa ja varmistavat, että erilaisiin häiriöihin osataan varautua.

Pankkivalvonta

Mitä kaikkea EKP vakauttaa?

EKP pitää hinnat vakaina, jotta euro säilyttää arvonsa ja talous voi kasvaa. Luomme vakautta euroalueelle myös muilla keinoilla,  joita esitellään oheisessa videossa.