Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

What does the ECB do for you?

Stabilnost je naše delo

Vsi potrebujemo stabilnost in naša glavna naloga je, da ohranjamo cene stabilne. V bistvu vam olajšujemo delo, ko načrtujete, varčujete in investirate za svojo prihodnost. Toda kaj to pomeni v praksi? Kako torej z našim delom vplivamo na vas in na stvari, ki so vam pomembne?

Na Instagramu lahko izveste več Je stabilnost pomembna tudi vam?

Kakšne prednosti vam prinaša ECB?

Euru lahko zaupate

Skrbimo za euro, našo skupno valuto. Vi in drugih 346 milijonov Evropejcev se lahko zanesete na euro tako doma kot tudi takrat, ko potujete, študirate ali delate v tujini. Euro nas vsak dan spominja tudi na to, da smo si s sodelovanjem priborili mir, svobodo in blaginjo.

Več o tem, kakšne prednosti vam prinaša skupna valuta

Z večjo gotovostjo lahko načrtujete prihodnost

Pomagamo vam, da lažje načrtujete svojo prihodnost. Kako? Med drugim določamo obrestne mere in tako obvladujemo inflacijo. Prispevamo tudi k nemotenemu delovanju finančnega sistema z zmanjševanjem tveganj, ki bi lahko ogrozila finančno stabilnost. Tako lahko z gotovostjo načrtujete, kako boste varčevali ali trošili svoj denar.

Več o tem, kako vam pomagamo načrtovati prihodnost

Vaš denar je na varnem v bankah v euroobmočju

Je vaš denar v banki na varnem? Da, če svoj denar hranite v eni od bank v euroobmočju, ste lahko prepričani, da je na varnem. Z doslednim in standardiziranim nadzorom zagotavljamo, da bo vaša banka še naprej finančno zdrava in sposobna prevedriti šoke.

Evropski bančni nadzor na kratko

Kaj še pomeni, da je stabilnost naše delo?

Z našim delom skrbimo, da vaš denar ohranja vrednost in da gospodarstvo okrog vas raste. To je en način, kako zagotavljamo stabilnost.  Če želite spoznati še druge, si oglejte ta video.