Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Planiranje budućnosti

Za planiranje budućnosti potrebna vam je stabilnost. U ESB‑u borimo se protiv visoke inflacije kako bi cijene bile stabilne. Pridonosimo i smanjenju rizika za financijsku stabilnost kako bi financijski sustav bio siguran i pouzdan. Zahvaljujući stabilnosti možete sa sigurnošću planirati u skladu s budućim potrebama i prilikama.

Sa sigurnošću planirajte svoju budućnost

Zašto su stabilne cijene važne?

Kada cijene često rastu i padaju, teško je donositi odluke o budućnosti. Na primjer, teško vam je odlučiti se hoćete li nešto odmah kupiti ili pričekati s kupnjom. No kada su cijene relativno stabilne, možete biti sigurni da će vaš novac sutra vrijediti otprilike isto koliko i danas.

Zašto su stabilne cijene važne?

Kakvu korist od eura imaju poduzetnici i poduzeća?

Mala i srednja poduzeća u temeljima su gospodarstva europodručja. Doznajte koje prednosti euro donosi poduzetnicima i malim poduzećima.

Što je inflacija?

Zašto povećavamo i smanjujemo ključne kamatne stope, čime utječemo na cijenu zaduživanja i kamate na štednju? Činimo to kako bismo obuzdali visoku inflaciju i održali stabilnost cijena. 

Što je inflacija?

Provjerite svoje znanje

Riješite naš interaktivni kviz i provjerite svoje znanje o inflaciji.