Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Nadzor banaka

Europski nadzor banaka pridonosi očuvanju sigurnosti i pouzdanosti bankovnog sustava. Nadzor se provodi dosljedno i standardizirano u cijelom europodručju. Zahvaljujući tomu banke mogu obavljati svoje ključne funkcije, odnosno brinuti se za sigurnost vaše ušteđevine i odobravati kredite pojedincima i poduzećima.

Što je europski nadzor banaka?

Pridonosi sigurnosti vašeg novca

ESB i nacionalna nadzorna tijela udružili su snage u 2014. U sklopu europskog nadzora banaka zajednički rade na održavanju zdravog bankarskog sektora kako bi financijski sustav ostao stabilan i kako bi vaša ušteđevina bila sigurna. Doznajte više u ovom kratkom videu.

Zašto se banke nadziru?

Nadzorom banaka pridonosi se njihovu zdravlju, koje je važno kako biste mogli pristupiti uslugama koje pružaju. Banke moraju ostati zdrave i kako bi financijski sustav ostao stabilan. Više informacija možete pronaći na poveznici u nastavku.

Zašto nadziremo poslovne banke?

Banke se nadziru za vaše dobro

U sklopu europskog nadzora banaka provjerava se postupaju li banke u skladu s pravilima. Naš kolega François objašnjava kako se time pridonosi sigurnosti i pouzdanosti banaka, što koristi vama i svim stanovnicima Europe.

Provjerite svoje znanje

Riješite naš interaktivni kviz i provjerite svoje znanje o nadzoru banaka.