Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Je li stabilnost i vama važna?

Naš je cilj stabilnost.

ESB održava stabilnost cijena i sigurnost banaka. Činimo to za vas, zato što je svima potrebna stabilnost. Stabilnost olakšava planiranje i oblikovanje budućnosti po vlastitim željama.

Mi smo vaš ESB, radimo za vaš euro i vašu budućnost. Na Instagramu možete pronaći naše filtre, među ostalim »Mint your coin«, koji vam omogućuje da stvorite eurokovanicu s vlastitim likom.

Nekoliko zaposlenika ESB-a, koji iza kulisa rade za euro, ponudili su se da vam objasne što je za njih stabilnost.

Doznajte više na našem profilu na Instagramu

Upoznajte zaposlenike ESB‑a i doznajte zašto im je stabilnost važna

Beatriz, koordinatorica poslovnih procesa u Europskom odboru za sistemske rizike

Koordiniram objavu dokumenata i izvješća i time pomažem u smanjivanju i sprečavanju rizika za financijski sustav. Svaki dan radim na održavanju stabilnosti. To mi pruža osjećaj pripadnosti. Ponosna sam što svaki dan pridonosim ostvarenju cilja koji je važan za svakodnevni život svih nas.

Josip, stručnjak za IT u nadzoru banaka ESB-a

Brinem se o informacijskim sustavima kojima se naši nadzornici služe u provjeri financijskog stanja europskih banaka. Održavam naše sustave kako bi radili neometano i pouzdano, čime pridonosim održavanju stabilnosti financijskog sustava i cijele Europe, što je važno za sve nas.

Emma, pomoćnica višeg rukovodstva u ESB-ovu timu za odnose s javnošću

Projektima komunikacije s javnošću kao što je ova kampanja pridonosim informiranosti o ESB-ovu zalaganju za stabilnost. Kada nas posjetite, možda me budete vidjeli i u centru za posjetitelje. Budući da istodobno radim na različitim zadacima, stabilnost je za mene ključna.

Sad je na vama red: povežite se s nama na društvenim mrežama.

Sad kada znate zašto je stabilnost naš cilj, provjerite koliko dobro poznajete eurokovanice, postanite lice eura ili se okušajte u održavanju stabilnosti. 

Izradite vlastitu virtualnu eurokovanicu

Jeste li se ikad zapitali kako bi izgledala kovanica od jednog eura s vašim portretom? Otvorite filtar na Instagramu »Mint your coin« i započnite sa snimanjem. Vidjet ćete svoj lik na eurokovanici. Budite novo lice eura.

Otvorite filtar »Mint your coin« na Instagramu

Koliko znate o eurokovanicama? Isprobajte filtar s kvizom o kovanicama.

Otvorite filtar »Coin quiz« na Instagramu i iznad vaše glave pojavit će se vrteća eurokovanica. Kada se zaustavi, imat ćete nekoliko sekundi da pogodite državu podrijetla. Potom će se na vašem zaslonu prikazati točan odgovor. Koliko kovanica možete prepoznati?

Otvorite filtar »Coin quiz« na Instagramu

Jeste li spremni za izazov stabilnosti?

Što god se dogodi, ne dopustite da vam euro padne s glave. Kada otvorite filtar na Instagramu »Stability challenge«, trodimenzijski simbol eura pojavit će se na vašoj glavi. Dok ga pokušavate zadržati na glavi, životinje će vas pokušati omesti u vašem zadatku.

Otvorite filtar »Stability challenge« na Instagramu

Ne smijete propustiti ni ovo


Zanima vas zašto se u našem filtru »Stability challenge« pojavljuju životinje?

Poslušajte naš podcast o životinjama u svijetu središnjeg bankarstva.

Upoznajte faunu središnjeg bankarstva.
Koliko znate o ESB-u i njegovim aktivnostima?

Riješite naše kvizove i provjerite svoje znanje. Koliko točnih odgovora ćete imati?

Započnite kviz
Posjetite nas

Istražite naš centar za posjetitelje ili pogledajte prezentaciju ili stručno predavanje na internetu iz udobnosti svojeg doma.

Kako rezervirati razgled uz vodstvo