Συμμετοχή των νέων

Οι νέοι κατέχουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο. Γι' αυτόν τον λόγο διοργανώνουμε σειρά πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη που θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα για τα οικονομικά, τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών και τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ. Επίσης, θα σου δώσουν την ευκαιρία να μοιραστείς μαζί μας τις απόψεις και τις ιδέες σου για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και σε επηρεάζουν.

Διαγωνισμός για νέους οικονομολόγους στο πλαίσιο του Φόρουμ της ΕΚΤ

Είσαι διδακτορικός φοιτητής στα οικονομικά ή στα χρηματοοικονομικά; Θέλεις να παρουσιάσεις την έρευνά σου σε φορείς χάραξης πολιτικής και κορυφαίους ακαδημαϊκούς; Ρίξε μια ματιά στον ετήσιο διαγωνισμό μας για νέους οικονομολόγους. Οι φιναλίστ προσκαλούνται στο Φόρουμ της ΕΚΤ με θέμα τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών (ECB Forum on Central Banking) στη Σίντρα της Πορτογαλίας. Ο τελικός νικητής λαμβάνει βραβείο 10.000 ευρώ.

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό
Ανακάλυψε περισσότερα για το Φόρουμ της ΕΚΤ με θέμα τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών


Διαγωνισμός #EUROat20 ECB-QuizClash

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, 1,6 εκατομμύρια παίκτες έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό #EUROat20 ECB-QuizClash μέσω της εφαρμογής QuizClash, δοκιμάζοντας τις γνώσεις τους για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συγχαίρουμε τους παίκτες που απάντησαν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις: είστε πραγματικές αυθεντίες στο ευρώ! μπορείς να δεις τους 30 νικητές στους οποίους κληρώθηκαν τα βραβεία.

 Ρίξε μια ματιά στον διαγωνισμό


Νικητές του μαθητικού διαγωνισμού Generation €uro υποβάλλουν ερωτήσεις στον Mario Draghi

Μέλη των νικητριών ομάδων του μαθητικού διαγωνισμού Generation €uro, που επελέγησαν ανάμεσα σε περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες από 10 χώρες της ζώνης του ευρώ, συνάντησαν τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi, και του έθεσαν τις ερωτήσεις τους την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση


Προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ΕΚΤ

Στις 28 και 29 Μαρτίου 2019 περίπου 200 μαθητές από ολόκληρη την Ευρώπη συμμετείχαν σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΕΚΤ. Οι συμμετέχοντες ανέλαβαν διάφορους ρόλους, από διερμηνείς μέχρι αρχηγούς κρατών, και συζήτησαν σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα, όπως το μέλλον της ζώνης του ευρώ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση


Euro Video Challenge

Πώς είναι να επισκέπτεσαι την ΕΚΤ για πρώτη φορά; Το 2017, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Euro Video Challenge, ζητήσαμε από νεαρούς Ευρωπαίους να δημιουργήσουν ένα σύντομο, ενδιαφέρον βίντεο με θέμα τα οικονομικά. Έναν χρόνο αργότερα προσκαλέσαμε τους φιναλίστ του διαγωνισμού στην ΕΚΤ δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν τα οικονομικά από πρώτο χέρι.

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό Euro Video Challenge


Εκπομπή «Sendung mit der Maus»

Στις 3 Οκτωβρίου 2019 θα ανοίξουμε τις πόρτες μας για τους φίλους της γνωστής γερμανικής παιδικής εκπομπής «Die Sendung mit der Maus». Παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών θα μάθουν τι κάνει τα τραπεζογραμμάτια ευρώ ασφαλή και θα ανακαλύψουν τον μεγάλο νομισματικό χάρτη στο δάπεδο του Κέντρου Επισκεπτών της ΕΚΤ. Ο ξεχωριστός μας καλεσμένος κ. Tobias Krell θα κάνει επίσης ερωτήσεις στα παιδιά για διάφορα θέματα που αφορούν την Ευρώπη.

Εγγραφή (στα γερμανικά)

Φωτογραφίες από την εκδήλωση του 2018


Μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro

Σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά; Θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική; Αν ναι, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη ζώνη του ευρώ.

Μάθε περισσότερα

Αν επιθυμείς να λαμβάνεις πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες για νέους τις οποίες διοργανώνει η ΕΚΤ, κάνε εγγραφή στον κατάλογο των παραληπτών των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας.