Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες διατίθενται στην αγγλική έκδοση αυτής της σελίδας.

Συμμετοχή των νέων

Οι νέοι κατέχουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο. Γι' αυτόν τον λόγο διοργανώνουμε σειρά πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη που θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα για τα οικονομικά, τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών και τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ. Επίσης, θα σου δώσουν την ευκαιρία να μοιραστείς μαζί μας τις απόψεις και τις ιδέες σου για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και σε επηρεάζουν.

Προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ΕΚΤ

Στις 28 και 29 Μαρτίου 2019 περίπου 200 μαθητές από ολόκληρη την Ευρώπη συμμετείχαν σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΕΚΤ. Οι συμμετέχοντες ανέλαβαν διάφορους ρόλους, από διερμηνείς μέχρι αρχηγούς κρατών, και συζήτησαν σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα, όπως το μέλλον της ζώνης του ευρώ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Πρωτοβουλία ECB Youth Dialogue - Διάλογος με τον Benoît Cœuré

Στις 13 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ECB Youth Dialogue, περίπου 170 φοιτητές συμμετείχαν σε διάλογο με τον Benoît Cœuré, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, στο Μιλάνο. Ο κ. Cœuré απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Bocconi σχετικά με τη γήρανση του πληθυσμού, την ισότητα των δύο φύλων, το μέλλον των μετρητών και πολλά ακόμη θέματα.

Μάθετε περισσότερα


Euro Video Challenge

Πώς είναι να επισκέπτεσαι την ΕΚΤ για πρώτη φορά; Το 2017, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Euro Video Challenge, ζητήσαμε από νεαρούς Ευρωπαίους να δημιουργήσουν ένα σύντομο, ενδιαφέρον βίντεο με θέμα τα οικονομικά. Έναν χρόνο αργότερα προσκαλέσαμε τους φιναλίστ του διαγωνισμού στην ΕΚΤ δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν τα οικονομικά από πρώτο χέρι.

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό Euro Video Challenge
Φωτογραφίες από την επίσκεψη των φιναλίστ


Εκπομπή «Sendung mit der Maus»

Στις 3 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο της «ημέρας ελεύθερης προσέλευσης» η οποία διοργανώθηκε σε όλη τη Γερμανία, περίπου 150 φίλοι της γνωστής γερμανικής παιδικής εκπομπής «Die Sendung mit der Maus» διασκέδασαν ανακαλύπτοντας την ΕΚΤ. Τα παιδιά και οι οικογένειές τους συμμετείχαν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και έμαθαν για την ΕΚΤ, το ευρώ και την ΕΕ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση
Μάθε περισσότερα (διαθέσιμο στα γερμανικά)


Διαγωνισμός για νέους οικονομολόγους στο πλαίσιο του Φόρουμ της ΕΚΤ

Είσαι διδακτορικός φοιτητής στα οικονομικά ή στα χρηματοοικονομικά; Θέλεις να παρουσιάσεις την έρευνά σου σε φορείς χάραξης πολιτικής και κορυφαίους ακαδημαϊκούς; Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό για νέους οικονομολόγους και κέρδισε ένα ταξίδι στο Φόρουμ της ΕΚΤ με θέμα τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών (ECB Forum on Central Banking) στη Σίντρα της Πορτογαλίας. Ο τελικός νικητής θα λάβει βραβείο 10.000 ευρώ.

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό
Ανακάλυψε περισσότερα για το Φόρουμ της ΕΚΤ με θέμα τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών


Μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro

Σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά; Θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική; Αν ναι, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη ζώνη του ευρώ.

Μάθε περισσότερα


Συνδέσου μαζί μας!

Ενημερώσου για τις πρωτοβουλίες μας που αφορούν τους νέους! Εάν επιθυμείς να λαμβάνεις πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες για νέους τις οποίες διοργανώνει η ΕΚΤ, μπορείς να εγγραφείς στον κατάλογο παραληπτών των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας.