Συμμετοχή των νέων

Οι νέοι κατέχουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο. Γι' αυτό τον λόγο διοργανώνουμε σειρά πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη που θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα για τα οικονομικά, τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών και τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ. Επίσης, θα σου δώσουν την ευκαιρία να μοιραστείς μαζί μας τις απόψεις και τις ιδέες σου για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και σε επηρεάζουν.

Euro Video Challenge

Πώς είναι να επισκέπτεσαι την ΕΚΤ για πρώτη φορά; Το 2017, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Euro Video Challenge, ζητήσαμε από νεαρούς Ευρωπαίους να δημιουργήσουν ένα σύντομο, ενδιαφέρον βίντεο με θέμα τα οικονομικά. Έναν χρόνο αργότερα προσκαλέσαμε τους φιναλίστ του διαγωνισμού στην ΕΚΤ δίνοντάς τους την ευκαιρία να βιώσουν τα οικονομικά από πρώτο χέρι.

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό Euro Video Challenge
Φωτογραφίες από την επίσκεψη των φιναλίστ

Εκπομπή «Sendung mit der Maus»

Στις 3 Οκτωβρίου 2018, περίπου 150 φίλοι της γνωστής γερμανικής εκπομπής «Die Sendung mit der Maus» διασκέδασαν ανακαλύπτοντας την ΕΚΤ, στο πλαίσιο «ημέρας ελεύθερης προσέλευσης» η οποία διοργανώθηκε σε εθνικό επίπεδο. Τα παιδιά και οι οικογένειές τους συμμετείχαν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και έμαθαν για την ΕΚΤ, το ευρώ και την ΕΕ.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση
Μάθε περισσότερα (διαθέσιμο στα γερμανικά)


Παρουσιάσεις πόστερ νέων οικονομολόγων

Είσαι διδακτορικός φοιτητής στα οικονομικά ή στα χρηματοοικονομικά; Παρουσίασε την έρευνά σου στο ECB Forum on Central Banking (Φόρουμ της ΕΚΤ για τις κεντρικές τράπεζες)! Κάθε χρόνο προσκαλούμε διδακτορικούς φοιτητές να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις πόστερ στο πλαίσιο του Φόρουμ της ΕΚΤ το οποίο πραγματοποιείται στη Σίντρα, στην Πορτογαλία.

Μάθε περισσότερα για τις παρουσιάσεις πόστερ
Ανακάλυψε περισσότερα για το ECB Forum on Central Banking


Πρωτοβουλία ECB Youth Dialogue

Θα ήθελες να υποβάλεις ερωτήσεις στα ηγετικά στελέχη της ΕΚΤ; Παρακολούθησε τις συζητήσεις που διοργανώνουμε τακτικά για διάφορα θέματα στο διαδίκτυο και στην Ευρώπη.

Λάβε μέρος στη συζήτηση
Ανακάλυψε τους διαλόγους με τους νέους που αφορούν θέματα τραπεζικής εποπτείας


Μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro

Σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά; Θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική; Αν ναι, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη ζώνη του ευρώ.

Μάθετε περισσότερα


Έλα σε επαφή μαζί μας!

Ενημερώσου τακτικά για τις πρωτοβουλίες μας που αφορούν τους νέους! Εάν επιθυμείς να λαμβάνεις πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες για νέους τις οποίες διοργανώνει η ΕΚΤ, μπορείς να εγγραφείς στον κατάλογο παραληπτών των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας.