Επιλογές αναζήτησης
Home Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Συμμετοχή των νέων

Οι νέοι κατέχουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο. Γι' αυτόν τον λόγο διοργανώνουμε σειρά πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για τα οικονομικά, τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών και τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ. Επίσης, θα σας δώσουν την ευκαιρία να μοιραστείτε τις απόψεις και τις ιδέες σας για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και σας επηρεάζουν.

Λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ECB Youth Dialogue»

Η πρωτοβουλία «ECB Youth Dialogue», μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη αλλά και ηλεκτρονικά, σας δίνει την ευκαιρία να θέσετε ερωτήσεις και να μοιραστείτε τις απόψεις σας για την οικονομία και το μέλλον της Ευρώπης απευθείας με τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε για τις προσεχείς εκδηλώσεις μας!

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία «ECB Youth Dialogue»

Πρόγραμμα υποτροφιών «Women in Economics»

Είστε γυναίκα και σήμερα παρακολουθείτε ή πρόκειται να παρακολουθήσετε μεταπτυχιακό πρόγραμμα οικονομικών επιστημών σε πανεπιστήμιο ή επαγγελματική σχολή στην Ευρώπη; Αν ναι, το πρόγραμμα υποτροφιών μας «Women in Economics» μπορεί να σας ενδιαφέρει! Προσφέρουμε υποτροφίες, αξίας 10.000 ευρώ η καθεμία, σε πέντε φοιτήτριες οικονομικών επιστημών.

Κάντε αίτηση

Διαγωνισμός για νέους οικονομολόγους στο πλαίσιο του Φόρουμ της ΕΚΤ

Είστε διδακτορικοί φοιτητές στα οικονομικά ή στα χρηματοοικονομικά; Θέλετε να παρουσιάσετε την έρευνά σας σε φορείς χάραξης πολιτικής και κορυφαίους ακαδημαϊκούς; Ρίξτε μια ματιά στον ετήσιο διαγωνισμό μας για νέους οικονομολόγους. Οι φιναλίστ προσκαλούνται στο Φόρουμ της ΕΚΤ με θέμα τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών (ECB Forum on Central Banking) στη Σίντρα της Πορτογαλίας. Ο νικητής λαμβάνει βραβείο 10.000 ευρώ. 

Μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμόΜάθετε περισσότερα για το Φόρουμ της ΕΚΤ με θέμα τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών

Μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro

Σας ενδιαφέρουν τα οικονομικά; Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική; Αν ναι, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε χώρες της ζώνης του ευρώ.

Μάθετε περισσότερα

Δοκιμασία δημιουργίας κώδικα για φοιτητές

Τον Νοέμβριο του 2019, ομάδα φοιτητών συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες σε θέματα πληροφορικής και διαχείρισης κινδύνων στην ΕΚΤ με σκοπό την κατάρτιση πρωτοποριακού πίνακα (dashboard) για την παρακολούθηση των χρηματοπιστωτικών κινδύνων. Οι φοιτητές εργάστηκαν σε ομάδες για την εξεύρεση δημιουργικών λύσεων σχετικά με την απόκρυψη δεδομένων (data masking), τη μηχανική μάθηση, τις διασυνδέσεις προγραμματισμού εφαρμογών (application programming interfaces - API) και την ανάπτυξη επιφανειών προσκηνίου (front-end development).

Μάθε περισσότερα για τη δοκιμασία δημιουργίας κώδικα

Διαγωνισμός #EUROat20 ECB-QuizClash

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2019, 1,6 εκατομμύρια παίκτες έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό #EUROat20 ECB-QuizClash μέσω της εφαρμογής QuizClash και δοκίμασαν τις γνώσεις τους για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συγχαίρουμε τους παίκτες που απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις. Είστε πραγματικές αυθεντίες στο ευρώ! Εδώ μπορείτε να δείτε τους 30 νικητές στους οποίους κληρώθηκαν τα βραβεία.

Ρίξτε μια ματιά στον διαγωνισμό

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα