Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Συμμετοχή των νέων

Οι νέοι κατέχουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο.

Γι' αυτόν τον λόγο διοργανώνουμε σειρά πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για τα οικονομικά, τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών και τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ. Επίσης, θα σας δώσουν την ευκαιρία να μοιραστείτε τις απόψεις και τις ιδέες σας για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και σας επηρεάζουν.

Λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ECB Youth Dialogue»

Η πρωτοβουλία «ECB Youth Dialogue», μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη αλλά και ηλεκτρονικά, σας δίνει την ευκαιρία να θέσετε ερωτήσεις και να μοιραστείτε τις απόψεις σας για την οικονομία και το μέλλον της Ευρώπης απευθείας με τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε για τις προσεχείς εκδηλώσεις μας!

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία «ECB Youth Dialogue»

Πρόγραμμα υποτροφιών «Women in Economics»

Είστε γυναίκα και σήμερα παρακολουθείτε ή πρόκειται να παρακολουθήσετε μεταπτυχιακό πρόγραμμα οικονομικών επιστημών σε πανεπιστήμιο ή επαγγελματική σχολή στην Ευρώπη; Αν ναι, το πρόγραμμα υποτροφιών μας «Women in Economics» μπορεί να σας ενδιαφέρει! Προσφέρουμε υποτροφίες, αξίας 10.000 ευρώ η καθεμία, σε πέντε φοιτήτριες οικονομικών επιστημών.

Κάντε αίτηση

Διαγωνισμός για νέους οικονομολόγους στο πλαίσιο του Φόρουμ της ΕΚΤ

Είστε διδακτορικοί φοιτητές στα οικονομικά ή στα χρηματοοικονομικά; Θέλετε να παρουσιάσετε την έρευνά σας σε φορείς χάραξης πολιτικής και κορυφαίους ακαδημαϊκούς; Ρίξτε μια ματιά στον ετήσιο διαγωνισμό μας για νέους οικονομολόγους. Οι φιναλίστ προσκαλούνται στο Φόρουμ της ΕΚΤ με θέμα τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών (ECB Forum on Central Banking) στη Σίντρα της Πορτογαλίας. Ο νικητής λαμβάνει βραβείο 10.000 ευρώ. 

Μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμόΜάθετε περισσότερα για το Φόρουμ της ΕΚΤ με θέμα τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών

Μαθητικός διαγωνισμός Generation €uro

Σας ενδιαφέρουν τα οικονομικά; Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική; Αν ναι, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό Generation €uro, έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε χώρες της ζώνης του ευρώ.

Μάθετε περισσότερα

Διαγωνισμός #EuropeDay ECB-QuizDuel

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης το 2021, πάνω από 425.000 παίκτες απάντησαν στο κουίζ μας μέσω της εφαρμογής QuizDuel, δοκιμάζοντας τις γνώσεις τους για ευρωπαϊκά θέματα και για το ευρώ.

Διαβάστε για τον διαγωνισμό

Γίνε μέλος της ΕΚΤ!

Έχεις αποφοιτήσει πρόσφατα και αναζητάς την επόμενη πρόκληση; Σε ενδιαφέρουν οι δραστηριότητες κεντρικής τράπεζας και τα ευρωπαϊκά θέματα; Θα ήθελες να ασκείς θετική επιρροή στις ζωές των ευρωπαίων πολιτών; Τότε ρίξε μια ματιά στις ευκαιρίες απασχόλησης σε εμάς και γίνε μέλος της διεθνούς ομάδας μας.

Προκηρύξεις θέσεων

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα