Zie voor de meest actuele informatie de Engelse versie op deze pagina.

Initiatieven voor jonge mensen

Jonge mensen spelen een centrale rol bij het vormgeven aan het Europa van morgen. Daarom hebben we een aantal initiatieven rondom Europa gelanceerd die tot doel hebben je te helpen meer te weten te komen over economie, het werk van centrale banken en de verantwoordelijkheden van de ECB, en om je de kans te geven je standpunten en ideeën over de onderwerpen die jou interesseren en raken, met ons te delen.

Jongerenbijeenkomst van de Europese Raad in de ECB

Op 28 en 29 maart 2019 namen zowat 200 scholieren en studenten uit heel Europa deel aan een gesimuleerde bijeenkomst van de Europese Raad bij de ECB. Ze namen verschillende rollen aan, van tolk tot staatshoofd, en debatteerden over belangrijke Europese onderwerpen, zoals de toekomst van het eurogebied.

Foto's van het evenement

ECB Youth Dialogue met Benoît Cœuré

Zowat 170 studenten namen op 13 maart 2019 deel aan onze Youth Dialogue met directielid Benoît Cœuré in Milaan. Hij beantwoordde vragen van studenten van de Bocconi-universiteit over de vergrijzing, de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, de toekomst van contant geld en vele andere onderwerpen.

Meer informatie


Euro Video Challenge

Hoe is het om de ECB voor de eerste keer te bezoeken? In 2017 vroegen we in het kader van onze Euro Video Challenge jonge Europeanen een korte onderhoudende video te maken over economie. Een jaar later nodigden we de finalisten uit om naar de ECB te komen om economie aan den lijve te ervaren.

Kom meer te weten over de Euro Video Challenge
Foto’s van het bezoek van de finalisten


Sendung mit der Maus

Op 3 oktober 2018 leerden zo’n 150 fans van het bekende Duitse kinderprogramma ‘Die Sendung mit der Maus’ met veel plezier de ECB kennen in het kader van een nationaal ‘open dag’-evenement. De kinderen en hun families namen deel aan allerlei leuke activiteiten en kregen informatie over de ECB, de euro en de EU.

Foto’s van het evenement
Meer informatie (in het Duits)


Wedstrijd voor jonge economen op het ECB-forum

Ben jij een promovendus op het gebied van economie of de financiële wereld? Wil je je onderzoek presenteren voor beleidsmakers en vooraanstaande academici? Meld je dan aan voor onze wedstrijd voor jonge economen en win een reis naar het ECB Forum on Central Banking in Sintra in Portugal. De winnaar ontvangt een prijs van € 10.000!

Kom hier meer te weten over de wedstrijd
Lees hier meer over het ECB Forum on Central Banking


Generation €uro Students’ Award / Generatie €uro Schoolcompetitie

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer te weten komen over de ECB en monetair beleid? Schrijf je dan in voor de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd waaraan scholierenteams van middelbare scholen in het eurogebied kunnen deelnemen.

Meer informatie


Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze jeugdinitiatieven! Als je informatie wil ontvangen over toekomstige educatieve en jeugdinitiatieven van de ECB, zet dan je naam op onze verzendlijst.