Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Initiatieven voor jonge mensen

Jongeren spelen een centrale rol bij het vormgeven van het Europa van morgen.

Daarom organiseren we in heel Europa initiatieven die je kunnen helpen om meer te weten te komen over economie, het werk van centrale banken en de taken van de ECB, en je een kans geven je standpunten en ideeën over de onderwerpen die jou interesseren en raken, te delen.

Krijg antwoord op je vragen bij de Youth Dialogues van de ECB

Via de Youth Dialogues van de ECB kun je onze beleidsmakers rechtstreeks vragen stellen en met hen van gedachten wisselen over de economie en de toekomst van Europa. De Youth Dialogues vinden in heel Europa plaats, en ook online. Hou onze social media in de gaten voor toekomstige evenementen!

Meer over de ECB Youth Dialogue

Beurs ‘Women in economics’

Je bent vrouw en (bijna) bezig aan een Master in de economie aan een universiteit of business school in Europa? Dan is een beurs via Women in Economics Scholarship misschien iets voor jou! Wij bieden een toelage van € 10.000 per persoon aan vijf vrouwelijke economiestudenten.

Aanvragen

Wedstrijd voor jonge economen op het ECB-forum

Ben jij een promovendus op het gebied van economie of finance? Wil je je onderzoek presenteren voor beleidsmakers en vooraanstaande academici? Dan is onze jaarlijkse wedstrijd voor jonge economen iets voor jou! De finalisten worden uitgenodigd voor het ECB Forum on Central Banking in Sintra in Portugal. De winnaar ontvangt een prijs van € 10.000. 

Kom hier meer te weten over de wedstrijd Lees hier meer over het ECB Forum on Central Banking

Generation €uro Students’ Award/Generatie €uro Schoolcompetitie

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer te weten komen over de ECB en monetair beleid? Neem dan een kijkje bij Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd waaraan teams van middelbare scholieren in het eurogebied kunnen deelnemen.

Meer informatie

#EuropeDay ECB-QuizDuel-wedstrijd

Ter gelegenheid van de Dag van Europa 2021 hebben meer dan 425.000 mensen hun kennis van Europese onderwerpen en de euro getest en de hele quiz gespeeld op de QuizDuel-app.

Naar de wedstrijd

Kom bij ons werken!

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben je geïnteresseerd in centraal bankieren en Europese aangelegenheden? Wil je een positieve impact hebben op de levens van de Europese burgers? Kijk dan eens naar de door ons geboden carrièremogelijkheden en sluit je aan bij ons internationale team.

Vacatures

Alle pagina's in dit deel