Initiatieven voor jonge mensen

Jonge mensen spelen een centrale rol bij het vormgeven aan het Europa van morgen. Daarom hebben we een aantal initiatieven rondom Europa gelanceerd die tot doel hebben je te helpen meer te weten te komen over economie, het werk van centrale banken en de verantwoordelijkheden van de ECB, en om je de kans te geven je standpunten en ideeën over de onderwerpen die jou interesseren en raken, met ons te delen.

Euro Video Challenge

Hoe is het om de ECB voor de eerste keer te bezoeken? In 2017 vroegen we in het kader van onze Euro Video Challenge jonge Europeanen een korte onderhoudende video te maken over economie. Een jaar later nodigden we de finalisten uit om naar de ECB te komen om economie aan den lijve te ervaren.

Kom meer te weten over de Euro Video Challenge
Foto’s van het bezoek van de finalisten

“Sendung mit der Maus”

Op 3 oktober 2018 leerden zo’n 150 fans van het bekende Duitse kinderprogramma “Die Sendung mit der Maus” met veel plezier de ECB kennen in het kader van een nationaal “open dag”-evenement. De kinderen en hun families namen deel aan allerlei leuke activiteiten en kregen informatie over de ECB, de euro en de EU.


Foto’s van het evenement
Meer informatie (in het Duits)


Postersessie voor jonge economen

Ben jij een promovendus op het gebied van economie of de financiële wereld? Presenteer je onderzoek op het ECB Forum on Central Banking! Elk jaar nodigen wij promovendi uit om deel te nemen aan de postersessie bij het ECB Forum, dat in Sintra in Portugal wordt gehouden.

Meer informatie over de postersessie
Kom meer te weten over het ECB Forum on Central Banking


ECB Youth Dialogue

Heb je vragen die je zou willen stellen aan de leiders van de ECB? Volg onze regelmatige gesprekken over uiteenlopende onderwerpen die online en in heel Europa worden georganiseerd.

Neem deel aan het gesprek
Ontdek de Youth Dialogues over onderwerpen in verband met bankentoezicht


Generation €uro Students’ Award / Generatie €uro Schoolcompetitie

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer te weten komen over de ECB en monetair beleid? Schrijf je dan in voor de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd waaraan scholierenteams van middelbare scholen in het eurogebied kunnen deelnemen.

Meer informatie


Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze jeugdinitiatieven! Als je informatie wilt ontvangen over toekomstige educatieve en jeugdinitiatieven van de ECB, zet dan je naam op onze verzendlijst.