European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Jongereninitiatieven

Jongeren spelen een centrale rol bij het vormgeven van het Europa van morgen.

Daarom zetten we in heel Europa initiatieven op om je uitleg te geven over de economie, het werk van centrale banken en de taken van de ECB. Bovendien krijg je de kans je standpunten en ideeën over voor jou interessante en relevante onderwerpen te delen.

Meer informatie

Krijg antwoord op je vragen bij de Youth Dialogues van de ECB

Via de Youth Dialogues van de ECB kun je onze beleidsmakers rechtstreeks vragen stellen en met hen van gedachten wisselen over de economie en de toekomst van Europa. De Youth Dialogues vinden in heel Europa plaats, ook online. Houd onze social media in de gaten voor toekomstige evenementen!

Meer over de ECB Youth Dialogue

ECB Scholarship for Women

Ben je een vrouw en momenteel of bijna bezig aan je masterstudie economie, statistiek, engineering of informatica aan een Europese universiteit of businessschool? Dan is de ECB Scholarship for Women, met een studiebeurs ter waarde van € 10.000, misschien iets voor jou!

Aanvragen

Young Economist Prize bij het ECB Forum

Ben jij een promovendus op het gebied van economie of finance? Wil je je onderzoek presenteren aan beleidsmakers en topacademici? Dan is onze jaarlijkse Young Economist Prize iets voor jou! De finalisten worden uitgenodigd voor het ECB Forum on Central Banking in Sintra in Portugal. De winnaar ontvangt een prijs van € 10.000. 

Kom hier meer te weten over de prijs Lees hier meer over het ECB Forum on Central Banking

Generation €uro Students’ Award

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer weten over de ECB en monetair beleid? Neem dan een kijkje bij de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd voor teams van middelbare scholieren uit het eurogebied.

Meer informatie

Girls' IT Bootcamp

Ben jij een meisje, 9 tot 17 jaar oud en ben je geïnteresseerd in robots en computers? Neem dan deel aan onze IT-bootcamp van 31 mei tot en met 2 juni en probeer uit of programmeren en coderen iets voor jou is. Het driedaagse evenement wordt in het Engels gehouden op locatie bij de ECB in Frankfurt, Duitsland.

Hier aanmelden

Kom bij ons werken!

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben je geïnteresseerd in het werk van centrale banken en Europese zaken? Wil je een positief effect hebben op het leven van Europese burgers? Kijk dan eens naar de door ons geboden carrièremogelijkheden en sluit je aan bij ons internationale team.

Vacatures

Alle pagina's in dit deel