Menu

Initiatieven voor jonge mensen

Jongeren spelen een centrale rol bij het vormgeven aan het Europa van morgen. Daarom organiseren we in heel Europa initiatieven die je kunnen helpen om meer te weten te komen over economie, het werk van centrale banken en de taken van de ECB, en je de kans geven je standpunten en ideeën over de onderwerpen die jou interesseren en raken, te delen.

Stel je vragen tijdens de ECB Youth Dialogues

Via de Youth Dialogues van de ECB kun je onze beleidsmakers rechtstreeks vragen stellen en met hen van gedachten wisselen over de economie en de toekomst van Europa. De Youth Dialogues vinden in heel Europa plaats, en ook online. Houd onze socialmediakanalen in de gaten voor de komende evenementen!

Meer informatie over de ECB Youth Dialogues


Beurs ‘Women in economics’

Je bent vrouw en (bijna) bezig aan een Master in de economie aan een universiteit of business school in Europa? Dan is een beurs via Women in Economics Scholarship misschien iets voor jou! Wij bieden een toelage van € 10.000 per persoon aan vijf vrouwelijke economiestudenten.

Aanvragen


Geef je mening bij onze strategische evaluatie

Wat betekent prijsstabiliteit voor jou? Hoe zien je economische verwachtingen en zorgen eruit? Welke andere thema's zijn belangrijk voor je? Hoe kunnen we het beste met je communiceren? Bij onze strategische evaluatie horen we graag jouw mening en ideeën.

 

Laat je stem horen via het portaal ‘De ECB luistert’


Wedstrijd voor jonge economen op het ECB-forum

Sintra

Ben jij een promovendus op het gebied van economie of finance? Wil je je onderzoek presenteren voor beleidsmakers en vooraanstaande academici? Dan is onze jaarlijkse wedstrijd voor jonge economen iets voor jou! De finalisten worden uitgenodigd voor het ECB Forum on Central Banking in Sintra in Portugal. De winnaar ontvangt een prijs van € 10.000.
 

Kom hier meer te weten over de wedstrijd
Lees hier meer over het ECB Forum on Central Banking


Generation €uro Students’ Award / Generatie €uro Schoolcompetitie

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer te weten komen over de ECB en monetair beleid? Neem dan een kijkje bij Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd waaraan teams van middelbare scholieren in het eurogebied kunnen deelnemen.

Meer informatie


Coding challenge voor studenten

Een groep studenten heeft in november 2019 samen met IT’ers en risicomanagers van de ECB een innovatief dashboard voor het bewaken van financiële risico's ontwikkeld. Samen met andere studenten bedachten ze in teamverband creatieve oplossingen op het gebied van data masking, machinaal leren, application programming interfaces en front-end development.

Meer informatie over de Coding Challenge


#EUROat20 ECB-Quizduel-wedstrijd

In februari en maart namen 1,6 miljoen spelers deel aan de #EUROat20 ECB-Quizduel-wedstrijd. Via de Quizduel-app testten ze hun kennis van de euro en de Europese Centrale Bank. Proficiat aan iedereen die alle vragen juist had: jullie zijn echte eurokenners! Uit de deelnemers die alle vragen goed hebben beantwoord, hebben we 30 geloot.

Naar de wedstrijd