Initiatieven voor jonge mensen

Jonge mensen spelen een centrale rol bij het vormgeven aan het Europa van morgen. Daarom hebben we een aantal initiatieven rondom Europa gelanceerd die tot doel hebben je te helpen meer te weten te komen over economie, het werk van centrale banken en de verantwoordelijkheden van de ECB, en om je de kans te geven je standpunten en ideeën over de onderwerpen die jou interesseren en raken, met ons te delen.

ECB Youth Dialogue

Heb je vragen die je zou willen stellen aan de leiders van de ECB? Volg onze regelmatige gesprekken over uiteenlopende onderwerpen die online en in heel Europa worden georganiseerd.

Neem deel aan het gesprek
Ontdek de Youth Dialogues over onderwerpen in verband met bankentoezicht

Postersessie voor jonge economen

Ben jij een promovendus op het gebied van economie of de financiële wereld? Presenteer je onderzoek op het ECB Forum on Central Banking! Elk jaar nodigen wij promovendi uit om deel te nemen aan de postersessie bij het ECB Forum, dat in Sintra in Portugal wordt gehouden.

Meer informatie over de postersessie
Kom meer te weten over het ECB Forum on Central Banking


Generation €uro Students’ Award / Generatie €uro Schoolcompetitie

Geïnteresseerd in economie? Wil je meer te weten komen over de ECB en monetair beleid? Schrijf je dan in voor de Generation €uro Students’ Award (Generatie €uro Schoolcompetitie), een wedstrijd waaraan scholierenteams van middelbare scholen in het eurogebied kunnen deelnemen.

Meer informatie


Euro Video Challenge

Games en apps van de ECB

Bekijk onze Euro Video Challenge-wedstrijd en de ingestuurde video's over economische onderwerpen in verband met de activiteiten van de ECB.

Meer informatie


Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze jeugdinitiatieven! Als je informatie wilt ontvangen over toekomstige educatieve en jeugdinitiatieven van de ECB, zet dan je naam op onze verzendlijst.