Initiativer med input fra de unge

Unge spiller en vigtig rolle i udformningen af fremtidens Europa. Derfor arrangerer vi en række initiativer forskellige steder i Europa, så unge kan lære mere om økonomi, centralbankvirksomhed og ECB's ansvarsområder og få mulighed for at dele deres synspunkter og ideer inden for emner, der interesserer og påvirker dem, med ECB.

Kodningsevent for universitetsstuderende:
ansøgningsfrist 15. oktober

I tre dage arbejder du sammen med vores IT- og risikostyringseksperter i ECB om at udvikle et avanceret dashboard til overvågning af finansielle risici. Du arbejder i en gruppe sammen med vores eksperter og andre studerende om at finde kreative løsninger relateret til datamaskering, maskinlæring, API'er (application programming interfaces) og front-end-udvikling.
Læs mere om kodningseventet


Generation €uro Students' Award

Er I interesseret i økonomi? Vil I lære mere om ECB og pengepolitik? Så tilmeld jer konkurrencen Generation €uro Students' Award, der er åben for hold af skoleelever på gymnasieniveau i euroområdet.

Læs mere


Sendung mit der Maus

Den 3. oktober 2019 åbnede vi dørene for over 230 fans af det kendte tyske tv-program "Die Sendung mit der Maus". De deltagende børn i alderen 8 til 12 år havde det sjovt, samtidig med at de lærte, hvad det er, der gør eurosedler sikre. De lærte også mere om Europa og ECB sammen med vores særlige gæst Tobias Krell.

Fotos fra arrangementet i 2019


Konkurrence for unge økonomer på ECB Forum

Sintra

Er du ph.d.-studerende i økonomi eller finans? Vil du gerne fremlægge din forskning for politiske beslutningstagere og anerkendte akademikere? Så hold dig orienteret om vores årlige konkurrence for unge økonomer. Finalisterne bliver inviteret til ECB Forum on Central Banking i Sintra i Portugal. Den endelige vinder modtager en præmie på 10.000 euro.

Læs mere om konkurrencen
Læs mere om ECB Forum on Central Banking


Konkurrencen #EUROat20 ECB-Quizkampen

I februar og marts 2019 var der 1,6 mio. deltagere i konkurrencen #EUROat20 ECB-QuizClash i QuizClash-appen, hvor de testede deres viden om euroen og Den Europæiske Centralbank. Godt gået af jer, som svarede rigtigt på alle spørgsmål. I er sande euroeksperter! Der blev udtrukket 30 vindere af en præmie – kan du se, hvem de var.

Få mere at vide om konkurrencen


Vinderne af Generation €uro Students' Award stiller spørgsmål til ECB's formand Mario Draghi

Vinderholdene i forbindelse med Generation €uro Students’ Award (G€SA), der var udvalgt blandt mere end 5.000 ansøgere fra 10 eurolande, mødte ECB's formand Mario Draghi onsdag den 8. maj, hvor de fik lejlighed til at stille spørgsmål til ham.

Flere oplysninger om begivenheden


Model European Council i ECB

Den 28. og 29. marts 2019 deltog ca. 200 studerende fra hele Europa i Model European Council i ECB. De spillede forskellige roller (fra tolk til stats- og regeringschef) og drøftede vigtige europæiske spørgsmål, som fx eurozonens fremtid.

Fotos fra arrangementet


Euro Video Challenge

Hvordan er det at besøge ECB for første gang? I 2017 bad vi i forbindelse med vores konkurrence "Euro Video Challenge" unge europæere om at lave en kort og spændende video om økonomi. Et år senere inviterede vi finalisterne til ECB, så de kunne opleve økonomi på nært hold.

Få mere at vide om Euro Video Challenge

Hvis du gerne vil modtage information om ECB's kommende undervisningsinitiativer og initiativer for unge, kan du tilmelde dig vores mailingliste.