Initiativer med input fra de unge

Unge har en vigtig rolle i udformningen af fremtidens Europa. Derfor arrangerer vi en række initiativer forskellige steder i Europa, så unge kan lære mere om økonomi, centralbankvirksomhed og ECB's ansvarsområder og få mulighed for at dele deres synspunkter og ideer om de emner, der interesserer og påvirker dem, med ECB.

Konkurrencen #EUROat20 ECB-Quizkampen

I samarbejde med appen Quizkampen lancerede vi en konkurrence i form af en quiz om euroen og Den Europæiske Centralbank. Download appen og tag #EUROat20-quizzen. Så har du chancen for at vinde en præmie! Er du parat?

Tag quizzen!

ECB's Youth Dialogue med Benoît Cœuré

Har du spørgsmål om det økonomiske opsving i Europa, de udfordringer, unge mennesker står over for i dag, og hvordan Europa kan tage højde for dem? Så deltag i den næste ECB Youth Dialogue online og send dine spørgsmål til direktionsmedlem Benoît Cœuré senest den 6. marts 2019.

Deltag i samtalen


Euro Video Challenge

Hvordan er det at besøge ECB for første gang? I 2017 bad vi nogle unge europæere om at lave en kort og spændende video om økonomi i vores Euro Video Challenge. Et år senere inviterede vi finalisterne til ECB, så de selv kunne opleve økonomi.

Læs mere om Euro Video Challenge
Billeder fra finalisternes besøg


Sendung mit der Maus

Den 3. oktober 2018 havde ca. 150 fans af det kendte tyske tv-program "Die Sendung mit der Maus", en rigtig god dag, hvor de besøgte ECB som led i et landsdækkende åbent hus-arrangement. Børnene deltog i sjove aktiviteter sammen med deres familier, mens de lærte om ECB, euroen og EU.

Billeder fra arrangementet
Læs mere (på tysk)


Konkurrence for unge økonomer på ECB Forum

Er du ph.d.-studerende i økonomi eller finans? Vil du gerne fremlægge din forskning for politiske beslutningstagere og anerkendte akademikere? Tilmeld dig vores konkurrence for unge økonomer og vind en rejse til ECB Forum on Central Banking i Sintra i Portugal - den endelige vinder modtager en præmie på 10.000 euro.

Læs mere om konkurrencen
Læs mere om ECB Forum on Central Banking


Generation €uro Students' Award

Er I interesseret i økonomi? Vil I lære mere om ECB og pengepolitik? Så tilmeld jer konkurrencen Generation €uro Students' Award, der er åben for hold af skoleelever på gymnasieniveau i euroområdet.

Læs mere


Hold kontakt med os!

Hold dig ajour med vores initiativer for unge! Hvis du vil modtage oplysninger om kommende undervisningsinitiativer og initiativer for unge i ECB, kan du tilmelde dig vores mailingliste.