Menu

Initiativer med input fra de unge

Unge spiller en vigtig rolle i udformningen af fremtidens Europa. Derfor arrangerer vi en række initiativer forskellige steder i Europa, så unge kan lære mere om økonomi, centralbankvirksomhed og ECB's ansvarsområder og få mulighed for at dele deres synspunkter og idéer inden for emner, der interesserer og påvirker dem, med ECB.

ECB Youth Dialogues ‑ Få svar på dine spørgsmål

ECB Youth Dialogues, der både finder sted over hele Europa og online, giver dig mulighed for ikke blot at stille spørgsmål direkte til vores politiske beslutningstagere om økonomien og Europas fremtid, men også at give din mening til kende. Følg os på de sociale medier og hør nærmere om kommende arrangementer!

Få mere at vide om ECB Youth Dialogues


Studielegat til kvinder inden for økonomi

Er du kvinde, og er du eller skal du i gang med en master i økonomi ved et universitet eller en handelshøjskole i Europa? Så er studielegat til kvinder inden for økonomi måske noget for dig. Vi tilbyder legater på 10.000 euro hver til fem kvindelige økonomistuderende.

Ansøg


Konkurrence for unge økonomer på ECB Forum

Sintra

Er du ph.d.-studerende i økonomi eller finans? Vil du gerne fremlægge din forskning for politiske beslutningstagere og anerkendte akademikere? Så hold dig orienteret om vores årlige konkurrence for unge økonomer. Finalisterne bliver inviteret til ECB Forum on Central Banking i Sintra i Portugal. Vinderen modtager en præmie på 10.000 euro.
 

Læs mere om konkurrencen
Læs mere om ECB Forum on Central Banking


Generation €uro Students' Award

Er I interesseret i økonomi? Vil I lære mere om ECB og pengepolitik? Så check konkurrencen Generation €uro Students' Award, der er åben for hold af skoleelever på gymnasieniveau i euroområdet.

Læs mere


Kodningsevent for studerende

I november 2019 gik en gruppe studerende sammen med vores IT- og risikostyringseksperter i ECB om at udvikle et avanceret dashboard til overvågning af finansielle risici. I grupper arbejdede de studerende sammen om at finde kreative løsninger relateret til datamaskering, maskinlæring, API'er (application programming interfaces) og front-end-udvikling.

Læs mere om kodningseventet


Konkurrencen #EUROat20 ECB-Quizkampen

I februar og marts 2019 var der 1,6 mio. deltagere i konkurrencen #EUROat20 ECB-QuizClash i QuizClash-appen, hvor de testede deres viden om euroen og Den Europæiske Centralbank. Godt gået af jer, som svarede rigtigt på spørgsmålene. I er sande euroeksperter! Der blev udtrukket 30 vindere af en præmie – kan du se, hvem de var.

Få mere at vide om konkurrencen