Initiativer med input fra de unge

Unge spiller en vigtig rolle i udformningen af fremtidens Europa. Derfor arrangerer vi en række initiativer forskellige steder i Europa, så unge kan lære mere om økonomi, centralbankvirksomhed og ECB's ansvarsområder og få mulighed for at dele deres synspunkter og ideer inden for emner, der interesserer og påvirker dem, med ECB.

Vinderne af Generation €uro Students' Award stiller spørgsmål til ECB's formand Mario Draghi

Vinderholdene i forbindelse med Generation €uro Students’ Award (G€SA), der var udvalgt blandt mere end 5.000 ansøgere fra 10 eurolande, mødte ECB's formand Mario Draghi onsdag den 8. maj, hvor de fik lejlighed til at stille spørgsmål til ham.

Flere oplysninger om begivenheden

Model European Council i ECB

Den 28. og 29. marts 2019 deltog ca. 200 studerende fra hele Europa i Model European Council i ECB. De spillede forskellige roller (fra tolk til stats- og regeringschef) og drøftede vigtige europæiske spørgsmål, som fx eurozonens fremtid.

Fotos fra arrangementet


Konkurrencen #EUROat20 ECB-Quizkampen

I februar og marts 2019 var der 1,6 mio. deltagere i konkurrencen #EUROat20 ECB-QuizClash i QuizClash-appen, hvor de testede deres viden om euroen og Den Europæiske Centralbank. Godt gået af jer, som svarede rigtigt på alle spørgsmål. I er sande euroeksperter! Der blev udtrukket 30 vindere af en præmie.  kan du se, hvem de var.

Få mere at vide om konkurrencen


Euro Video Challenge

Hvordan er det at besøge ECB for første gang? I 2017 bad vi i forbindelse med vores konkurrence "Euro Video Challenge" unge europæere om at lave en kort og spændende video om økonomi. Et år senere inviterede vi finalisterne til ECB, så de kunne opleve økonomi på nært hold.

Få mere at vide om Euro Video Challenge


Sendung mit der Maus

Den 3. oktober 2018 havde ca. 150 fans af det kendte tyske tv-program for børn, "Die Sendung mit der Maus", en rigtig god dag, hvor de besøgte ECB som led i et landsdækkende åbent hus-arrangement. Børnene deltog i sjove aktiviteter sammen med deres familier, mens de lærte om ECB, euroen og EU.

Fotos fra arrangementet
Læs mere (på tysk)


Konkurrence for unge økonomer på ECB Forum

Er du ph.d.-studerende i økonomi eller finans? Vil du gerne fremlægge din forskning for politiske beslutningstagere og anerkendte akademikere? Tilmeld dig vores konkurrence for unge økonomer og vind en rejse til ECB Forum on Central Banking i Sintra i Portugal – den endelige vinder modtager en præmie på 10.000 euro.

Læs mere om konkurrencen
Læs mere om ECB Forum on Central Banking


Generation €uro Students' Award

Er I interesseret i økonomi? Vil I lære mere om ECB og pengepolitik? Så tilmeld jer konkurrencen Generation €uro Students' Award, der er åben for hold af skoleelever på gymnasieniveau i euroområdet.

Læs mere


Hold kontakt med os!

Hold dig ajour med vores initiativer for unge! Hvis du vil modtage oplysninger om kommende undervisningsinitiativer og initiativer for unge i ECB, kan du tilmelde dig vores mailingliste.