Initiativer med input fra de unge

Unge har en vigtig rolle i udformningen af fremtidens Europa. Derfor arrangerer vi en række initiativer forskellige steder i Europa, så unge kan lære mere om økonomi, centralbankvirksomhed og ECB's ansvarsområder og få mulighed for at dele deres synspunkter og ideer om de emner, der interesserer og påvirker dem, med ECB.

Euro Video Challenge

Hvordan er det at besøge ECB for første gang? I 2017 bad vi nogle unge europæere om at lave en kort og spændende video om økonomi i vores Euro Video Challenge. Et år senere inviterede vi finalisterne til ECB, så de selv kunne opleve økonomi.

Læs mere om Euro Video Challenge
Billeder fra finalisternes besøg

Sendung mit der Maus

Den 3. oktober 2018 havde ca. 150 fans af det kendte tyske tv-program "Die Sendung mit der Maus" en rigtig god dag, hvor de besøgte ECB som led i et landsdækkende åbent hus-arrangement. Børnene deltog i sjove aktiviteter sammen med deres familier, mens de lærte om ECB, euro og EU.

Billeder fra arrangementet
Læs mere (på tysk)


Planchekonkurrence for unge økonomer

Er du ph.d.-studerende i økonomi eller finans? Fremlæg din forskning på ECB Forum on Central Banking! Hvert år inviterer vi ph.d.-studerende til at deltage i en planchepræsentation på ECB's forum, der afholdes i Sintra, Portugal.

Læs mere om planchepræsentationen
Læs mere om ECB Forum on Central Banking


ECB Youth Dialogue

Har du spørgsmål, du gerne vil stille ECB's ledere? Du kan følge de dialoger om forskellige emner, som løbende arrangeres online og forskellige steder i Europa.

Deltag i samtalen
Se nærmere på Youth Dialogues om banktilsynsemner


Generation €uro Students' Award

Er I interesseret i økonomi? Vil I lære mere om ECB og pengepolitik? Så tilmeld jer konkurrencen Generation €uro Students' Award, der er åben for hold af skoleelever på gymnasieniveau i euroområdet.

Læs mere


Hold kontakt med os!

Hold dig ajour med vores initiativer for unge! Hvis du vil modtage oplysninger om kommende undervisningsinitiativer og initiativer for unge i ECB, kan du tilmelde dig vores mailingliste.