Implicarea tineretului

Tinerii dețin un rol central în construirea Europei de mâine. Din acest motiv, organizăm o serie de inițiative în întreaga Europă, menite să vă ajute să aflați mai multe despre economie, activitățile de bancă centrală și responsabilitățile BCE, precum și să vă ofere ocazia de a împărtăși cu noi opiniile și ideile voastre pe teme care vă interesează și vă privesc.

Concursul „Euro Video Challenge”

Cum este să vizitați BCE pentru prima dată? În anul 2017, le-am cerut tinerilor europeni să realizeze un scurt videoclip antrenant pe teme economice în cadrul concursului nostru „Euro Video Challenge”. Un an mai târziu, am invitat finaliștii la BCE pentru a le oferi ocazia de a experimenta economia în direct.

Mai mult despre concursul „Euro Video Challenge”
Vizita finaliștilor în imagini

Emisiunea „Sendung mit der Maus”

La data de 3 octombrie 2018, aproximativ 150 de admiratori ai bine‑cunoscutei emisiuni pentru copii „Die Sendung mit der Maus” din Germania s‑au amuzat copios descoperind BCE în cadrul unui eveniment „cu porțile deschise” desfășurat la nivelul întregii țări. Copiii și familiile lor au participat la activități distractive și au aflat informații despre BCE, moneda euro și UE.

Imagini de la eveniment
Mai mult (în limba germană)


Sesiunea de prezentare de postere ale tinerilor economiști

Ești doctorand în economie sau finanțe? Prezintă-ți lucrarea de cercetare în cadrul ECB Forum on Central Banking! În fiecare an, invităm doctoranzi să participe la sesiunea de prezentare de postere din cadrul ECB Forum on Central Banking, eveniment organizat la Sintra, Portugalia.

Aflați mai multe despre sesiunea de prezentare de postere
Descoperiți mai multe despre ECB Forum on Central Banking


Inițiativa ECB Youth Dialogue

Aveți întrebări pe care doriți să le adresați liderilor BCE? Urmăriți discuțiile noastre periodice pe diferite teme, organizate online, dar și în întreaga Europă.

Participați la conversație
Descoperiți dialogurile cu tineretul pe teme legate de supravegherea bancară


Concursul pentru elevi „Generația €uro”

Vă interesează economia? Doriți să vă îmbogățiți cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrieți-vă la concursul pentru elevi „Generația €uro”, care se adresează echipelor de elevi de la liceele din zona euro.

Mai mult


Intrați în contact cu noi!

Rămâneți la curent cu inițiativele noastre destinate tinerilor! Dacă doriți să primiți informații referitoare la viitoarele inițiative cu caracter educativ ale BCE destinate tinerilor, vă rugăm să vă înscrieți pe lista noastră de distribuție.