European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de


Inițiative destinate tinerilor

Tinerii dețin un rol central în edificarea Europei de mâine.

Din acest motiv, organizăm o serie de inițiative în întreaga Europă, menite să vă ajute să aflați mai multe despre economie, activitățile de bancă centrală și responsabilitățile BCE, precum și să vă ofere o ocazie de a ne împărtăși opiniile și ideile voastre pe teme care vă interesează și vă privesc.

Află mai multe

Obține răspunsuri la întrebările tale în cadrul evenimentelor ECB Youth Dialogue

ECB Youth Dialogue, o serie de evenimente care se desfășoară în întreaga Europă, inclusiv online, îți oferă ocazia de a pune întrebări și de a-ți împărtăși opiniile cu privire la economie și viitorul Europei direct factorilor noștri de decizie. Urmărește canalele noastre de comunicare socială pentru a afla mai multe informații despre evenimentele viitoare!

Mai mult despre ECB Youth Dialogue

Bursele BCE destinate femeilor

Ești, în prezent, înscrisă sau urmează să te înscrii într-un program de masterat în economie, statistică, inginerie sau informatică oferit de o universitate sau o școală de afaceri europeană? Dacă da, bursele BCE destinate femeilor, care includ granturi în valoare de 10 000 EUR, ar putea fi pentru tine!

Depune-ți candidatura

Premiul destinat tinerilor economiști acordat în cadrul Forumului BCE

Ești doctorand(ă) în economie sau finanțe? Vrei să îți prezinți studiul în fața unor factori de decizie și a unor prestigioase cadre universitare? Atunci informează-te despre premiul nostru anual destinat tinerilor economiști (Young Economist Prize)! Finaliștii sunt invitați la Forumul BCE privind activitatea băncilor centrale, care are loc la Sintra, în Portugalia. Câștigătorul primește un premiu în valoare de 10 000 EUR. 

Află mai multe despre premiu Mai mult despre Forumul BCE privind activitatea băncilor centrale

Concursul pentru elevi „Generația €uro”

Te interesează economia? Vrei să îți îmbogățești cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrie-te la concursul pentru elevi „Generația €uro” (Generation €uro Students’ Award – G€SA), care se adresează echipelor de elevi de la liceele din zona euro.

Mai mult

Girls' IT Bootcamp

Ești fată, ai vârsta cuprinsă între 9 și 17 ani, și ești interesată de roboți și calculatoare? Atunci participă la stagiul nostru de informatică în perioada 31 mai-2 iunie și testează-ți abilitățile de programare și codare. Evenimentul, cu o durată de trei zile, se va desfășura în limba engleză și va avea loc la sediul BCE din Frankfurt, Germania.

Depune-ți candidatura aici

Alătură-te BCE!

Ai absolvit recent și cauți următoarea provocare? Te interesează activitățile de bancă centrală și afacerile europene? Ai dori să ai o influență pozitivă asupra vieții cetățenilor europeni? Atunci consultă oportunitățile noastre de angajare și alătură-te echipei noastre internaționale.

Posturi vacante

Toate paginile din această secțiune