Opțiuni de căutare
Home Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Implicarea tineretului

Tinerii dețin un rol central în edificarea Europei de mâine.

Din acest motiv, organizăm o serie de inițiative în întreaga Europă, menite să vă ajute să aflați mai multe despre economie, activitățile de bancă centrală și responsabilitățile BCE, precum și să vă ofere o ocazie de a ne împărtăși opiniile și ideile voastre pe teme care vă interesează și vă privesc.

Participă la concursul #EuropeDay ECB-QuizDuel!

Testează-ți cunoștințele completând chestionarul nostru #EuropeDay și profită de posibilitatea de a câștiga un iPad Pro! Care sunt valorile și prioritățile fundamentale ale Uniunii Europene? Câți cetățeni utilizează euro ca monedă oficială? Cum abordează BCE schimbările climatice? Poți participa la concurs între 3 mai 2021, ora 10.00 (ora Europei Centrale), și 23 mai 2021, ora 23.59 (ora Europei Centrale), utilizând aplicația QuizDuel, disponibilă pentru Android și iOS.

Află mai multe despre concurs

Obține răspunsuri la întrebările tale în cadrul evenimentelor ECB Youth Dialogue

ECB Youth Dialogue, o serie de evenimente care se desfășoară în întreaga Europă, inclusiv online, îți oferă ocazia de a pune întrebări și de a-ți împărtăși opiniile cu privire la economie și viitorul Europei direct factorilor noștri de decizie. Urmărește canalele noastre de comunicare socială pentru a afla mai multe informații despre evenimentele viitoare!

Mai mult despre ECB Youth Dialogue

Bursele Women in Economics

Ești, în prezent, studentă înscrisă sau care urmează să se înscrie la un curs de masterat în economie oferit de o universitate sau de o școală de afaceri din Europa? În acest caz, bursa noastră Women in economics ar putea fi pentru tine! Acordăm granturi în valoare de 10 000 EUR fiecare pentru cinci studente în economie.

Depune-ți candidatura

Concursul destinat tinerilor economiști din cadrul ECB Forum on Central Banking

Ești doctorand(ă) în economie sau finanțe? Vrei să îți prezinți studiul în fața unor factori de decizie și a unor prestigioase cadre universitare? Atunci informează-te despre concursul nostru anual destinat tinerilor economiști! Finaliștii sunt invitați la ECB Forum on Central Banking, care are loc la Sintra, în Portugalia. Câștigătorul primește un premiu în valoare de 10 000 EUR. 

Află mai multe despre concurs Mai mult despre ECB Forum on Central Banking

Concursul pentru elevi „Generația €uro”

Te interesează economia? Vrei să îți îmbogățești cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrie-te la concursul pentru elevi „Generația €uro” (Generation €uro Students’ Award – G€SA), care se adresează echipelor de elevi de la liceele din zona euro.

Mai mult

Alătură-te BCE!

Ai absolvit recent și cauți următoarea provocare? Te interesează activitățile de bancă centrală și afacerile europene? Ai dori să ai o influență pozitivă asupra vieții cetățenilor europeni? Atunci consultă oportunitățile noastre de angajare și alătură-te echipei noastre internaționale.

Posturi vacante

Toate paginile din această secțiune