Pentru cele mai recente informații, consultați versiunea în limba engleză a acestei pagini.

Implicarea tineretului

Tinerii dețin un rol central în construirea Europei de mâine. Din acest motiv, organizăm o serie de inițiative în întreaga Europă, menite să vă ajute să aflați mai multe despre economie, activitățile de bancă centrală și responsabilitățile BCE, precum și să vă ofere ocazia de a ne împărtăși opiniile și ideile voastre pe teme care vă interesează și vă privesc.

Programul „Model European Council” la BCE

La 28 și 29 martie 2019, circa 200 de elevi din întreaga Europă au participat la o simulare de reuniune a Consiliului European, organizată la BCE în cadrul programului „Model European Council”. Aceștia și-au asumat diferite roluri, de la interpreți la șefi de stat, și au dezbătut chestiuni europene importante, precum viitorul zonei euro.

Fotografii de la eveniment

Inițiativa ECB Youth Dialogue cu Benoît Cœuré

La data de 13 martie 2019, aproximativ 170 de studenți au participat la dialogul cu Benoît Cœuré, membru al Comitetului executiv, desfășurat la Milano. Dl Cœuré a răspuns la întrebări ale studenților de la Bocconi University referitoare la îmbătrânirea populației, egalitatea de gen, viitorul numerarului și multe alte teme.

Mai mult


Concursul „Euro Video Challenge”

Cum este să vizitezi BCE pentru prima dată? În anul 2017, le-am cerut tinerilor europeni să realizeze un scurt videoclip antrenant pe teme economice în cadrul concursului nostru „Euro Video Challenge”. Un an mai târziu, i-am invitat pe finaliști la BCE pentru a le oferi șansa de a intra în contact direct cu mediul economic.

Mai mult despre concursul „Euro Video Challenge”
Vizita finaliștilor în imagini


Emisiunea „Die Sendung mit der Maus”

La data de 3 octombrie 2018, aproximativ 150 de admiratori ai binecunoscutei emisiuni pentru copii „Die Sendung mit der Maus” din Germania s‑au amuzat copios descoperind BCE în cadrul unui eveniment „cu porțile deschise” desfășurat la nivelul întregii țări. Copiii și familiile lor au participat la activități distractive și au aflat informații despre BCE, moneda euro și UE.

Imagini de la eveniment
Mai mult (în limba germană)


Concursul destinat tinerilor economiști din cadrul ECB Forum on Central Banking

Ești doctorand în economie sau finanțe? Vrei să îți prezinți studiul în fața unor factori de decizie și a unor prestigioase cadre universitare? Înscrie-te la concursul destinat tinerilor economiști și câștigă o excursie la ECB Forum on Central Banking, care va avea loc la Sintra, în Portugalia. Câștigătorul final primește un premiu în valoare de 10 000 EUR.

Află mai multe despre concurs
Mai mult despre ECB Forum on Central Banking


Concursul pentru elevi „Generația €uro”

Vă interesează economia? Doriți să vă îmbogățiți cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrieți-vă la concursul pentru elevi „Generația €uro”, care se adresează echipelor de elevi de la liceele din zona euro.

Mai mult


Intră în contact cu noi!

Rămâi la curent cu inițiativele noastre destinate tinerilor! Dacă dorești să primești informații referitoare la viitoarele inițiative ale BCE cu caracter educativ destinate tinerilor, înscrie-te pe lista noastră de distribuție.