Implicarea tineretului

Tinerii dețin un rol central în construirea Europei de mâine. Din acest motiv, organizăm o serie de inițiative în întreaga Europă, menite să vă ajute să aflați mai multe despre economie, activitățile de bancă centrală și responsabilitățile BCE, precum și să vă ofere ocazia de a ne împărtăși opiniile și ideile voastre pe teme care vă interesează și vă privesc.

Concursul #EUROat20 ECB-QuizClash

În colaborare cu QuizClash, am lansat un concurs pe bază de chestionar privind moneda euro și Banca Centrală Europeană. Pentru a intra în concurs și a avea șansa de a câștiga premii, trebuie doar să descarci aplicația și să completezi chestionarul #EUROat20! Ești pregătit(ă)?

Răspunde la chestionar acum!

Inițiativa ECB Youth Dialogue cu Benoît Cœuré

Ai întrebări despre redresarea economică a Europei sau despre dificultățile cu care se confruntă în prezent tinerii și modul în care Europa le poate soluționa? Participă la următoarea ediție online a inițiativei ECB Youth Dialogue și adresează întrebările tale dlui Benoît Cœuré, membru al Comitetului executiv, până la data de 6 martie 2019.

Participă la conversație


Concursul „Euro Video Challenge”

Cum este să vizitezi BCE pentru prima dată? În anul 2017, le-am cerut tinerilor europeni să realizeze un scurt videoclip antrenant pe teme economice în cadrul concursului nostru „Euro Video Challenge”. Un an mai târziu, i-am invitat pe finaliști la BCE pentru a le oferi șansa de a intra în contact direct cu mediul economic.

Mai mult despre concursul „Euro Video Challenge”
Vizita finaliștilor în imagini


Emisiunea „Sendung mit der Maus”

La data de 3 octombrie 2018, aproximativ 150 de admiratori ai bine‑cunoscutei emisiuni pentru copii „Die Sendung mit der Maus” din Germania s‑au amuzat copios descoperind BCE în cadrul unui eveniment „cu porțile deschise” desfășurat la nivelul întregii țări. Copiii și familiile lor au participat la activități distractive și au aflat informații despre BCE, moneda euro și UE.

Imagini de la eveniment
Mai mult (în limba germană)


Concursul destinat tinerilor economiști din cadrul ECB Forum on Central Banking

Ești doctorand în economie sau finanțe? Vrei să îți prezinți studiul în fața unor factori de decizie și a unor prestigioase cadre universitare? Înscrie-te la concursul destinat tinerilor economiști și câștigă o excursie la ECB Forum on Central Banking, care va avea loc la Sintra, în Portugalia. Câștigătorul final primește un premiu în valoare de 10 000 EUR.

Află mai multe despre concurs
Mai mult despre ECB Forum on Central Banking


Concursul pentru elevi „Generația €uro”

Vă interesează economia? Doriți să vă îmbogățiți cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrieți-vă la concursul pentru elevi „Generația €uro”, care se adresează echipelor de elevi de la liceele din zona euro.

Mai mult


Intrați în contact cu noi!

Rămâi la curent cu inițiativele noastre destinate tinerilor! Dacă dorești să primești informații referitoare la viitoarele inițiative ale BCE cu caracter educativ destinate tinerilor, înscrie-te pe lista noastră de distribuție.