Opțiuni de căutare
Home Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Implicarea tineretului

Tinerii dețin un rol central în edificarea Europei de mâine. Din acest motiv, organizăm o serie de inițiative în întreaga Europă, menite să vă ajute să aflați mai multe despre economie, activitățile de bancă centrală și responsabilitățile BCE, precum și să vă ofere ocazia de a ne împărtăși opiniile și ideile voastre pe teme care vă interesează și vă privesc.

Obține răspunsuri la întrebările tale în cadrul evenimentelor ECB Youth Dialogue

ECB Youth Dialogue, o serie de evenimente care se desfășoară în întreaga Europă, inclusiv online, îți oferă ocazia de a pune întrebări și de a-ți împărtăși opiniile cu privire la economie și viitorul Europei direct factorilor noștri de decizie. Urmărește canalele noastre de comunicare socială pentru a afla mai multe informații despre evenimentele viitoare!

Mai mult despre ECB Youth Dialogue

Bursele Women in Economics

Ești, în prezent, studentă înscrisă sau care urmează să se înscrie la un curs de masterat în economie oferit de o universitate sau de o școală de afaceri din Europa? În acest caz, bursa noastră Women in economics ar putea fi pentru tine! Acordăm granturi în valoare de 10 000 EUR fiecare pentru cinci studente în economie.

Depune-ți candidatura

Concursul destinat tinerilor economiști din cadrul ECB Forum on Central Banking

Ești doctorand(ă) în economie sau finanțe? Vrei să îți prezinți studiul în fața unor factori de decizie și a unor prestigioase cadre universitare? Atunci informează-te despre concursul nostru anual destinat tinerilor economiști! Finaliștii sunt invitați la ECB Forum on Central Banking, care are loc la Sintra, în Portugalia. Câștigătorul primește un premiu în valoare de 10 000 EUR. 

Află mai multe despre concursMai mult despre ECB Forum on Central Banking

Concursul pentru elevi „Generația €uro”

Te interesează economia? Vrei să îți îmbogățești cunoștințele legate de BCE și politica monetară? Atunci înscrie-te la concursul pentru elevi „Generația €uro” (Generation €uro Students’ Award – G€SA), care se adresează echipelor de elevi de la liceele din zona euro.

Mai mult

Concursul de codare pentru studenți

În luna noiembrie 2019, un grup de studenți s-a alăturat experților noștri în domeniul IT și în cel al gestionării riscurilor din cadrul BCE pentru a crea un tablou de bord inovator destinat monitorizării riscurilor financiare. Studenții au lucrat în echipe pentru a elabora soluții creative privind mascarea datelor, învățarea automată, interfețele de programare a aplicațiilor (application programming interfaces – API) și programarea front-end.

Află mai multe despre concursul de codare

Concursul #EUROat20 ECB-QuizClash

În lunile februarie și martie 2019, 1,6 milioane de jucători s-au înscris la concursul #EUROat20 ECB-QuizClash utilizând aplicația QuizClash și și-au testat cunoștințele despre euro și despre Banca Centrală Europeană. Felicitări tuturor celor care au răspuns corect la întrebări: sunteți adevărați experți în materie de euro! Au fost selectați 30 de câștigători în cadrul tragerii la sorți organizate pentru acordarea premiilor. Poți vedea care sunt aceștia aici.

Află mai multe despre concurs

Toate paginile din această secțiune