Ungdomars engagemang

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa. Därför organiserar ECB en rad initiativ i Europa om ekonomi, centralbanksverksamhet och ECB:s ansvarsområden och du har möjlighet att dela med dig av dina åsikter och idéer om ämnen som intresserar och påverkar dig.

ECB Youth Dialogue

Har du frågor som du vill ställa till ECB:s ledning? Följ ECB:s regelbundna diskussioner i olika ämnesområden, organiserade online och runtom i Europa.

Delta i diskussionen
Upptäck Youth Dialogues om banktillsyn

Postersession för unga ekonomer

Är du doktorand i ekonomi eller finans? Presentera din forskning vid ECB:s Forum on Central Banking! Varje år bjuder vi in doktorander att delta i en postersession vid ECB:s Forum som hålls i Sintra, Portugal.

Ta reda på mer om postersessionen
Läs mer om ECB:s Forum on Central Banking


Generation €uro Students’ Award

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Då kan du anmäla dig till Generation €uro Students’ Award, en lagtävling för gymnasieelever från euroområdet.

Läs mer


Euro Video Challenge

ECB:s spel och appar

Ta reda på mer om ECB:s tävling Euro Video Challenge och titta på de inskickade videofilmerna om ekonomi och ECB:s verksamhet.

Läs mer


Kom i kontakt med ECB!

Håll dig uppdaterad med våra youth initiatives! Om du vill få information om ECB:s framtida utbildningar eller initiativ för unga kan du anmäla dig till ECB:s adresslista.