European Central Bank - eurosystem
Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter

Youth initiatives

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa.

Därför organiserar ECB en rad initiativ i Europa om ekonomi, centralbanksverksamhet och ECB:s ansvarsområden. Du har möjlighet att dela med dig av dina åsikter och idéer om ämnen som intresserar och påverkar dig.

Läs mer

ECB:s Youth Dialogue – Få svar på dina frågor

ECB:s ungdomsdialog (Youth Dialogue) är en rad evenemang som ECB anordnar runt om i Europa och online. Där kan du direkt ställa frågor och dela med dig av dina åsikter om ekonomin och Europas framtid till våra beslutsfattare. Håll ett öga på våra sociala medier för att få information om kommande händelser!

Mer om ECB Youth Dialogue

ECB-stipendium för kvinnor

Är du kvinna och inskriven eller på väg att skriva in dig på ett mastersprogram i ekonomi, statistik, teknik eller databehandling vid ett universitet eller en handelshögskola i Europa? I så fall kan ECB-stipendiet för kvinnor, som omfattar ett belopp på 10 000 euro, vara något för dig!

Ansök

Pris för unga ekonomer vid ECB Forum

Är du doktorand i ekonomi eller finans? Vill du presentera din forskning för politiska beslutsfattare och toppakademiker? Då kan du läsa mer om vårt årliga pris för unga ekonomer! Finalisterna bjuds in till ECB:s forum för centralbanksverksamhet i Sintra, Portugal. Vinnaren erhåller en prissumma på 10 000 euro. 

Ta reda på mer om priset Läs mer om ECB:s forum för centralbanksverksamhet

Generation €uro Students’ Award

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Då kan du anmäla dig till Generation €uro Students’ Award, en lagtävling för gymnasieelever från euroområdet.

Läs mer

IT-bootcamp för flickor

Är du flicka mellan 9 och 17 år och intresserad av robotar och datorer? Då kan du vara med på vår IT-bootcamp den 31 maj–2 juni och prova på programmering och kodning. Tredagarsevenemanget kommer att hållas på engelska i ECB:s lokaler i Frankfurt, Tyskland.

Ansök här

Jobba för ECB!

Är du nyutexaminerad och letar efter nya utmaningar? Intresserar du dig för centralbanksverksamhet och Europafrågor? Vill du vara med och förbättra för de europeiska medborgarna? Då kan du ta en titt på listan över lediga platser och kanske bli en i ECB:s internationella team.

Lediga platser

Alla sidor i detta avsnitt