Sökalternativ
Home Media Frklaringar Forskning & publicerat Statistik Penningpolitik Euron Betalningar & marknader Karrir & jobb
Förslag
Sortera efter

Ungdomars engagemang

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa.

Därför organiserar ECB en rad initiativ i Europa om ekonomi, centralbanksverksamhet och ECB:s ansvarsområden. Du har möjlighet att dela med dig av dina åsikter och idéer om ämnen som intresserar och påverkar dig.

Delta i ECB:s Quizkampen-tävling #EuropeDay!

Testa dina kunskaper i vår #EuropeDay-tävling för chansen att vinna en iPad Pro! Vilka är Europeiska unionens grundläggande värderingar och prioriteringar? Hur många människor har euron som officiell valuta? Vad gör ECB för att bekämpa klimatförändringar? Du kan delta via Quizkampen-appen (finns för Android och iOS) från kl. 10.00 centraleuropeisk tid den 3 maj 2021 fram till och med kl. 23.59 den 23 maj.

Ta reda på mer om tävlingen

ECB:s Youth Dialogue – Få svar på dina frågor

ECB:s ungdomsdialog (Youth Dialogue) är en rad evenemang som ECB anordnar runt om i Europa och online. Där kan du direkt ställa frågor och dela med dig av dina åsikter om ekonomin och Europas framtid till våra beslutsfattare. Håll ett öga på våra sociala medier för att få information om kommande händelser!

Mer om ECB Youth Dialogue

Stipendiet Women in Economics

Är du kvinna och studerar på masternivå eller planerar att ta en master i ekonomi vid ett universitet eller en handelshögskola i Europa? Då är kanske stipendiet Women in Economics något för dig. Vi erbjuder stipendier på 10 000 euro var till fem kvinnliga ekonomistudenter.

Ansök

Tävling för unga ekonomer vid ECB Forum

Är du doktorand i ekonomi eller finans? Vill du presentera din forskning för politiska beslutsfattare och toppakademiker? Då kan du läsa mer om vår årliga tävling för unga ekonomer. Finalisterna bjuds in till ECB:s forum för centralbanksverksamhet i Sintra, Portugal. Vinnaren erhåller en prissumma på 10 000 euro. 

Ta reda på mer om tävlingen Läs mer om ECB:s forum för centralbanksverksamhet

Generation €uro Students’ Award

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Då kan du anmäla dig till Generation €uro Students’ Award, en lagtävling för gymnasieelever från euroområdet.

Läs mer

Jobba för ECB!

Är du nyutexaminerad och letar efter nya utmaningar? Intresserar du dig för centralbanksverksamhet och Europafrågor? Vill du vara med och förbättra för de europeiska medborgarna? Då kan du ta en titt på listan över lediga platser och kanske bli en i ECB:s internationella team.

Lediga platser

Alla sidor i detta avsnitt