Ungdomars engagemang

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa. Därför organiserar ECB en rad initiativ i Europa om ekonomi, centralbanksverksamhet och ECB:s ansvarsområden. Du har möjlighet att dela med dig av dina åsikter och idéer om ämnen som intresserar och påverkar dig.

#EUROat20: ECB:s Quizkampen

Vi lanserade, tillsammans med appen Quizkampen, en frågetävling om euron och Europeiska centralbanken. Det är bara att ladda ned appen och delta i #EUROat20 och ta chansen att vinna priser. Är du redo?

Spela nu!

Euro Video Challenge

I vår tävling Euro Video Challenge bad vi år 2017 unga européer att göra en kort och inspirerad video om ekonomi. Ett år senare bjöd vi in finalisterna till ECB för att uppleva ekonomi på nära håll.

Mer om tävlingen
Foton från finalisternas besök


Barnprogrammet ”Die Sendung mit der Maus”

Den 3 oktober 2018 kom 150 fans av det välkända tyska barnprogrammet ”Die Sendung mit der Maus” till ECB. Det var kul för dem att upptäcka ECB och besöket var en del av ett landsomfattande ”öppna-dörrar event”. Barnen och deras familjer deltog i roliga aktiviteter och lärde sig mycket om ECB, euron och EU.

Foton från eventet
Ta reda på mer (på tyska)


Tävling för unga ekonomer vid ECB Forum

Är du doktorand i ekonomi eller finans? Vill du presentera din forskning för politiska beslutsfattare och toppakademiker? Lämna in en ansökan om att delta i vår tävling för unga ekonomer och vinn en resa till ECB:s Forum om centralbanksverksamhet i Sintra, Portugal. Den slutgiltiga vinnaren erhåller en prissumma på 10 000 euro.

Ta reda på mer om tävlingen
Läs mer om ECB:s Forum on Central Banking


ECB Youth Dialogue

Har du frågor som du vill ställa till ECB:s ledning? Följ ECB:s regelbundna diskussioner i olika ämnesområden; de är organiserade online och runtom i Europa.

Delta i diskussionen
Upptäck Youth Dialogues om banktillsyn


Generation €uro Students’ Award

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Då kan du anmäla dig till Generation €uro Students’ Award, en lagtävling för gymnasieelever från euroområdet.

Ta reda på mer


Kom i kontakt med ECB!

Håll dig uppdaterad med våra youth initiatives! Om du vill få information om ECB:s framtida utbildningar eller initiativ för unga kan du anmäla dig till ECB:s adresslista.