Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter


Ungdomars engagemang

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa.

Därför organiserar ECB en rad initiativ i Europa om ekonomi, centralbanksverksamhet och ECB:s ansvarsområden. Du har möjlighet att dela med dig av dina åsikter och idéer om ämnen som intresserar och påverkar dig.

ECB:s Youth Dialogue – Få svar på dina frågor

ECB:s ungdomsdialog (Youth Dialogue) är en rad evenemang som ECB anordnar runt om i Europa och online. Där kan du direkt ställa frågor och dela med dig av dina åsikter om ekonomin och Europas framtid till våra beslutsfattare. Håll ett öga på våra sociala medier för att få information om kommande händelser!

Mer om ECB Youth Dialogue

Stipendiet Women in Economics

Är du kvinna och studerar på masternivå eller planerar att ta en master i ekonomi vid ett universitet eller en handelshögskola i Europa? Då är kanske stipendiet Women in Economics något för dig. Vi erbjuder stipendier på 10 000 euro var till fem kvinnliga ekonomistudenter.

Ansök

Tävling för unga ekonomer vid ECB Forum

Är du doktorand i ekonomi eller finans? Vill du presentera din forskning för politiska beslutsfattare och toppakademiker? Då kan du läsa mer om vår årliga tävling för unga ekonomer. Finalisterna bjuds in till ECB:s forum för centralbanksverksamhet i Sintra, Portugal. Vinnaren erhåller en prissumma på 10 000 euro. 

Ta reda på mer om tävlingen Läs mer om ECB:s forum för centralbanksverksamhet

Generation €uro Students’ Award

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Då kan du anmäla dig till Generation €uro Students’ Award, en lagtävling för gymnasieelever från euroområdet.

Läs mer

#ECB:s Quizkampen-tävling EuropeDay

I samband med Europadagen 2021 deltog över 425 000 personer i quizet i Quizkampen och testade hur mycket de vet om Europa och euron.

Ta reda på mer om tävlingen

Jobba för ECB!

Är du nyutexaminerad och letar efter nya utmaningar? Intresserar du dig för centralbanksverksamhet och Europafrågor? Vill du vara med och förbättra för de europeiska medborgarna? Då kan du ta en titt på listan över lediga platser och kanske bli en i ECB:s internationella team.

Lediga platser

Alla sidor i detta avsnitt