Ungdomars engagemang

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa. Därför organiserar ECB en rad initiativ i Europa om ekonomi, centralbanksverksamhet och ECB:s ansvarsområden. Du har möjlighet att dela med dig av dina åsikter och idéer om ämnen som intresserar och påverkar dig.

Kodningsutmaning för universitetsstudenter:
ansök senast den 15 oktober

Arbeta tillsammans med IT- och riskhanteringsexperter på ECB under tre dagar och utveckla en innovativ dashboard för att övervaka finansiella risker. Du kommer att arbeta i lag med våra experter och andra studenter för att hitta en kreativ lösning för data masking, maskininlärning, API:er (programmeringsgränssnitt) och front-end-utveckling.
Ta reda på mer om kodningsutmaningen


Generation €uro Students’ Award

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Då kan du anmäla dig till Generation €uro Students’ Award, en lagtävling för gymnasieelever från euroområdet.

Ta reda på mer


Barnprogrammet ”Die Sendung mit der Maus”

Den 3 oktober 2019 hade vi öppet hus för över 230 fans av det välkända tyska TV-programmet ”Die Sendung mit der Maus”. Barn i åldrarna 8 till 12 år hade kul med att upptäcka vad som gör eurosedlar säkra och lära sig mer om Europa tillsammans med vår speciella gäst, Tobias Krell.

Foton från evenemanget 2019


Tävling för unga ekonomer vid ECB Forum

Sintra

Är du doktorand i ekonomi eller finans? Vill du presentera din forskning för politiska beslutsfattare och toppakademiker? Då kan du läsa mer om vår årliga tävling för unga ekonomer. Finalisterna bjuds in till ECB:s Forum om centralbanksverksamhet i Sintra, Portugal. Den slutgiltiga vinnaren erhåller en prissumma på 10 000 euro.

Ta reda på mer om tävlingen
Läs mer om ECB:s Forum on Central Banking


#EUROat20: ECB:s Quizkampen-tävling

I februari och mars deltog 1,6 miljoner spelare i #EUROat20: ECB:s Quizkampen-tävling på Quizkamp-appen för att testa sina kunskaper om euron och Europeiska centralbanken. Bra gjort till alla som svarat rätt: ni är verkliga euroexperter! 30 vinnare valdes ut i vår prisdragning – du kan se om du är en av dem .

Ta reda på mer om tävlingen


Vinnarna i Generation €uro Students’ Award ställer sina frågor till ordförande Draghi

De vinnande lagen i tävlingen Generation €uro Students’ Award (G€SA), utvalda bland över 5000 sökande från 10 länder i euroområdet, mötte ordförande Mario Draghi och ställde frågor till honom den 8 maj.

Ta reda på mer om evenemanget


Modell av Europeiska rådet på ECB

Den 28 och 29 mars 2019 deltog runt 200 elever från hela Europa i ett fiktivt sammanträde i en modell av Europeiska rådet. Det hölls på ECB. De spelade olika roller, från tolkar till statschefer, och debatterade viktiga europeiska frågor, t.ex. euroområdets framtid.

Foton från evenemanget


Euro Video Challenge

Hur är det att komma till ECB för första gången? I vår tävling Euro Video Challenge bad vi år 2017 unga européer att göra en kort och engagerande video om ekonomi. Ett år senare bjöd vi in finalisterna till ECB för att uppleva ekonomi på nära håll.

Mer om Euro Video Challenge

Om du vill få information om ECB:s framtida utbildnings- och ungdomsinitiativ kan du anmäla dig till ECB:s utskickslista.