Menu

Ungdomars engagemang

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa. Därför organiserar ECB en rad initiativ i Europa om ekonomi, centralbanksverksamhet och ECB:s ansvarsområden. Du har möjlighet att dela med dig av dina åsikter och idéer om ämnen som intresserar och påverkar dig.

ECB:s Youth Dialogue ‑ Få svar på dina frågor

ECB:s ungdomsdialog (Youth Dialogue) är en rad evenemang som ECB anordnar runt om i Europa och online. Där kan du direkt ställa frågor och dela med dig av dina åsikter om ekonomin och Europas framtid till våra beslutsfattare. Håll ett öga på våra sociala medier för att få information om kommande händelser!

Mer om ECB Youth Dialogue


Stipendiet Women in Economics

Är du kvinna och studerar på masternivå eller planerar att ta en master i ekonomi vid ett universitet eller en handelshögskola i Europa? Då är kanske stipendiet Women in Economics något för dig. Vi erbjuder stipendier på 10 000 euro var till fem kvinnliga ekonomi­studenter.

Ansök


Tävling för unga ekonomer vid ECB Forum

Sintra

Är du doktorand i ekonomi eller finans? Vill du presentera din forskning för politiska beslutsfattare och toppakademiker? Då kan du läsa mer om vår årliga tävling för unga ekonomer. Finalisterna bjuds in till ECB:s forum för centralbanksverksamhet i Sintra, Portugal. Vinnaren erhåller en prissumma på 10 000 euro.
 

Ta reda på mer om tävlingen
Läs mer om ECB:s forum för centralbanksverksamhet


Generation €uro Students’ Award

Är du intresserad av ekonomi? Vill du lära dig mer om ECB och penningpolitik? Då kan du anmäla dig till Generation €uro Students’ Award, en lagtävling för gymnasieelever från euroområdet.

Ta reda på mer


Kodningsutmaning för universitetsstudenter

En grupp studenter började arbeta med IT- och riskhanteringsexperterna på ECB i november 2019 för att utveckla en innovativ dashboard för övervakning av finansiella risker. Studenterna arbetade i lag för att hitta kreativa lösningar för datamaskning, maskininlärning, API:er (programmeringsgränssnitt) och front-end-utveckling.

Ta reda på mer om kodningsutmaningen


#EUROat20 – ECB:s Quizkampen-tävling

I februari och mars 2019 deltog 1,6 miljoner spelare i #EUROat20, ECB:s tävling på appen Quizkampen, för att testa sina kunskaper om euron och Europeiska centralbanken. Bra gjort till alla som svarade rätt på frågorna – ni är verkliga euroexperter! 30 vinnare valdes ut i vår prisdragning – du kan se om du är en av dem .

Ta reda på mer om tävlingen