Nuorille

Nuorilla on tärkeä rooli Euroopan tulevaisuuden luomisessa. Siksi EKP järjestää nuorille eri EU-maissa monenlaisia tapahtumia, joissa kerrotaan taloudesta, keskuspankkitoiminnasta ja EKP:n tehtävistä. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus jakaa ajatuksiaan ja ideoitaan heitä kiinnostavista ja koskettavista aiheista.

Euro Video Challenge -kilpailu

Vuonna 2017 EKP asetti Euroopan nuorille haasteen tehdä talouteen liittyvästä aiheesta lyhyt mukaansatempaava video. Kilpailun finalistit kutsuttiin vuotta myöhemmin EKP:hen, jossa he saivat ensi käden tietoa EKP:n tehtävistä ja toiminnasta.

Lisätietoa
Kuvia finalistien vierailusta

Die Sendung mit der Maus -lastenohjelma

EKP avasi 3.10.2018 ovensa suositulle saksalaiselle lastenohjelmalle ”Die Sendung mit der Maus” ja 150:lle sen fanille osana saksalaista avoimien ovien päivää. Hauskassa tilaisuudessa lapset perheineen tutustuivat EKP:hen, euroon ja EU:hun.

Kuvia tilaisuudesta
Lisätietoa (saksaksi)


Nuorten taloustieteilijöiden posterinäyttely

EKP kutsuu vuosittain talous- tai rahoitusalan tohtorikoulutettavia esittelemään tutkimustyötään posterinäyttelyyn, joka järjestetään EKP:n keskuspankkifoorumin yhteydessä Portugalin Sintrassa.

Lisätietoa posterinäyttelystä
Lisätietoa EKP:n keskuspankkifoorumista


EKP:n nuorisodialogi

Onko sinulla kysyttävää EKP:n johtajilta? Osallistu verkossa ja eri EU-maissa järjestettäviin säännöllisiin nuorisodialogitapahtumiin.

Osallistu keskusteluun
Pankkivalvontaa koskeva nuorisodialogi


Generation €uro Students’ Award -kilpailu

Oletko kiinnostunut taloudesta? Haluatko oppia uutta EKP:stä ja rahapolitiikasta? Osallistu Generation €uro Students’ Award ‑kilpailuun, joka on tarkoitettu euroalueen keskiasteen opiskelijoille.

Lisätietoa


Seuraa ajankohtaisia aiheita

Tilaamalla EKP:n uutiskirjeen saat ajantasaista tietoa EKP:n uusimmista oppimateriaaleista ja nuorille suunnatuista tapahtumista.