Nuorille

Nuorilla on tärkeä rooli Euroopan tulevaisuuden luomisessa. Siksi EKP järjestää nuorille eri EU-maissa monenlaisia tapahtumia, joissa kerrotaan taloudesta, keskuspankkitoiminnasta ja EKP:n tehtävistä. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus jakaa ajatuksiaan ja ideoitaan heitä kiinnostavista ja koskettavista aiheista.

EKP:n #EUROat20-QuizTaisto-kilpailu

Helmikuussa käynnistyi QuizTaisto-pohjainen #EUROat20-tietovisa, jossa testataan tietoja eurosta ja Euroopan keskuspankista. Lataa QuizTaisto-sovellus ja osallistu mittelöön – voit myös voittaa palkinnon! Valmiina QuizTaistoon?

Lisätietoa

EKP:n nuorisodialogi Benoît Cœurén kanssa

Onko sinulla kysyttävää Euroopan talouden elpymisestä tai eurooppalaisnuorten kohtaamista haasteista ja siitä, kuinka EU voi vastata haasteisiin. EKP:n järjestämä nuorisodialogi voi tuoda kysymyksiisi vastauksia. Osallistu dialogiin verkossa ja lähetä kysymyksesi EKP:n johtokunnan jäsenelle Benoît Cœurélle viimeistään 6.3.2019.

Osallistu keskusteluun


Euro Video Challenge -kilpailu

Vuonna 2017 EKP asetti Euroopan nuorille haasteen tehdä talouteen liittyvästä aiheesta lyhyt mukaansatempaava video. Kilpailun finalistit kutsuttiin vuotta myöhemmin EKP:hen, jossa he saivat ensi käden tietoa EKP:n tehtävistä ja toiminnasta.

Lisätietoa
Kuvia finalistien vierailusta


Die Sendung mit der Maus -lastenohjelma

EKP avasi 3.10.2018 ovensa suositulle saksalaiselle lastenohjelmalle ”Die Sendung mit der Maus” ja 150:lle sen fanille osana saksalaista avoimien ovien päivää. Hauskassa tilaisuudessa lapset perheineen tutustuivat EKP:hen, euroon ja EU:hun.


Kuvia tilaisuudesta
Lisätietoa (saksaksi)


Kilpailu nuorille taloustieteilijöille

Oletko talous- tai rahoitusalan tohtoriopiskelija? Hae mukaan kilpailuun, jossa finalistit pääsevät esittämään tutkimuksensa päätöksentekijöille ja huippututkijoille EKP:n keskuspankkifoorumissa Portugalin Sintrassa. Kilpailun pääpalkintona on 10 000 euroa.

Lisätietoa kilpailusta
Lisätietoa EKP:n keskuspankkifoorumista


Generation €uro Students’ Award -kilpailu

Oletko kiinnostunut taloudesta? Haluatko oppia uutta EKP:stä ja rahapolitiikasta? Osallistu Generation €uro Students’ Award ‑kilpailuun, joka on tarkoitettu euroalueen keskiasteen opiskelijoille.

Lisätietoa


Seuraa ajankohtaisia aiheita

Tilaamalla EKP:n uutiskirjeen saat ajantasaista tietoa EKP:n uusimmista oppimateriaaleista ja nuorille suunnatuista tapahtumista.