Nuorille

Nuorilla on tärkeä rooli Euroopan tulevaisuuden luomisessa. Siksi EKP järjestää eri EU-maiden nuorille monenlaisia tapahtumia, joissa kerrotaan taloudesta, keskuspankkitoiminnasta ja EKP:n tehtävistä. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus jakaa mielipiteitään ja ajatuksiaan heitä kiinnostavista ja koskettavista aiheista.

Generation €uro Students’ Award -kilpailun voittajat tapasivat pääjohtaja Draghin

EKP:n pääjohtaja Mario Draghi tapasi Generation €uro Students’ Award -kilpailun voittajajoukkueiden edustajat 8.5.2019 ja vastasi heidän kysymyksiinsä. Kilpailussa oli mukana yli 5 000 osallistujaa kymmenestä euroalueen maasta.

Lisätietoa tapahtumasta

Eurooppa-neuvoston kokoussimulaatio EKP:ssä

Noin 200 opiskelijaa eri puolilta Eurooppaa osallistui EKP:ssä 28.–29.3.2019 simuloituun Eurooppa-neuvoston kokoukseen. Kokoussimulaatiossa käsiteltiin euroalueen tulevaisuutta ja muita EU:n kannalta tärkeitä aiheita. Osa nuorista toimi valtionpäämiehinä, osa simultaanitulkkeina ja osa muissa rooleissa.

Kuvia tilaisuudesta


EKP:n #EUROat20-QuizTaisto-kilpailu

EKP juhlisti euron 20-vuotistaivalta järjestämällä QuizTaisto-sovelluksessa helmi-maaliskuussa tietovisan, jossa 1,6 miljoonaa osallistujaa mitteli tietojaan eurosta ja EKP:stä. Onnea kaikkiin kysymyksiin oikein vastanneille: olette todellisia euroeksperttejä! Kilpailun arvottiin oikein vastanneiden keskuudesta.

Lisätietoa


Euro Video Challenge -kilpailu

Vuonna 2017 EKP asetti Euroopan nuorille haasteen tehdä talouteen liittyvästä aiheesta lyhyt mukaansatempaava video. Kilpailun finalistit kutsuttiin vuotta myöhemmin EKP:hen, jossa he saivat ensi käden tietoa EKP:n tehtävistä ja toiminnasta. Videolla he kertovat, miltä tuntui vierailla ensi kertaa EKP:ssä.


Lisätietoa


Die Sendung mit der Maus -lastenohjelma

EKP avasi 3.10.2018 ovensa suositulle saksalaiselle lastenohjelmalle ”Die Sendung mit der Maus” ja 150:lle sen fanille osana saksalaista avoimien ovien päivää. Hauskassa tilaisuudessa lapset perheineen tutustuivat EKP:hen, euroon ja EU:hun.


Kuvia tilaisuudesta
Lisätietoa (saksaksi)


Kilpailu nuorille taloustieteilijöille

Oletko talous- tai rahoitusalan tohtoriopiskelija? Hae mukaan kilpailuun, jossa finalistit pääsevät esittämään tutkimuksensa päätöksentekijöille ja huippututkijoille EKP:n keskuspankkifoorumissa Portugalin Sintrassa. Kilpailun pääpalkintona on 10 000 euroa.

Lisätietoa kilpailusta
Lisätietoa EKP:n keskuspankkifoorumista


Generation €uro Students’ Award -kilpailu

Oletko kiinnostunut taloudesta? Haluatko oppia uutta EKP:stä ja rahapolitiikasta? Osallistu Generation €uro Students’ Award ‑kilpailuun, joka on tarkoitettu euroalueen keskiasteen opiskelijoille.

Lisätietoa


Seuraa ajankohtaisia aiheita

Tilaamalla EKP:n uutiskirjeen saat ajantasaista tietoa EKP:n uusimmista oppimateriaaleista ja nuorille suunnatuista tapahtumista.