Menu

Nuorille

Nuorilla on tärkeä rooli Euroopan tulevaisuuden luomisessa. Siksi EKP järjestää EU-maiden nuorille monenlaisia tapahtumia, joissa kerrotaan taloudesta, keskuspankkitoiminnasta ja EKP:n tehtävistä. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus kertoa mielipiteistään ja jakaa ajatuksiaan heitä kiinnostavista ja koskettavista aiheista.

Esitä kysymyksiä EKP:n nuorisodialogissa

Eri EU-maissa – ja myös verkossa – järjestetään tapahtumia, joissa nuoret voivat esittää kysymyksiä ja näkemyksiään taloudesta ja Euroopan tulevaisuudesta suoraan EKP:n päättäjille. Tulevista tapahtumista kerrotaan EKP:n sosiaalisen median kanavissa.

Lisätietoa nuorisodialogista


Naiset taloustieteessä -apurahat

Oletko aloittanut tai aiotko aloittaa taloustieteen maisteriopinnot eurooppalaisessa korkeakoulussa tai yliopistossa? Naispuolisille taloustieteen opiskelijoille on perustettu oma apurahaohjelma. Ohjelmassa myönnetään 10 000 euron apurahat viidelle naisopiskelijalle.

Hae apurahaa


Kilpailu nuorille taloustieteilijöille

Oletko talous- tai rahoitusalan tohtoriopiskelija? Vuosittain järjestettävässä kilpailussa finalistit pääsevät esittämään tutkimuksensa päätöksentekijöille ja huippututkijoille EKP:n keskuspankkifoorumissa Portugalin Sintrassa. Kilpailun pääpalkintona on 10 000 euroa.
 

Lisätietoa kilpailusta
Lisätietoa EKP:n keskuspankkifoorumista


Generation €uro Students’ Award -kilpailu

Oletko kiinnostunut taloudesta? Haluatko oppia uutta EKP:stä ja rahapolitiikasta? Osallistu Generation €uro Students’ Award ‑kilpailuun, joka on tarkoitettu euroalueen keskiasteen opiskelijoille.

Lisätietoa


Ohjelmointihaaste opiskelijoille

Ryhmä opiskelijoita kehitti marraskuussa 2019 EKP:n tietojärjestelmä- ja riskienhallinta-asiantuntijoiden kanssa aivan uudenlaisen taloudellisten riskien seurantanäytön. Opiskelijat loivat ryhmätyönä luovia ratkaisuja, jotka liittyvät tietojen peittämiseen, koneoppimiseen, sovellusrajapintoihin ja käyttöliittymien kehittämiseen.

Lisätietoa tapahtumasta


EKP:n #EUROat20-QuizTaisto-kilpailu

EKP juhlisti euron 20-vuotista taivalta järjestämällä QuizTaisto-sovelluksessa helmi-maaliskuussa 2019 tietovisan, jossa 1,6 miljoonaa osallistujaa mitteli tietojaan eurosta ja EKP:stä. Onnea kysymyksiin oikein vastanneille: olette todellisia euroeksperttejä! Kilpailun arvottiin oikein vastanneiden keskuudesta.

Lisätietoa