Fiataloknak szóló kezdeményezések

A fiatalság központi szerepet játszik a jövő Európájának alakításában. Ezért több európai témájú kezdeményezést indítunk azzal a céllal, hogy a fiatalok könnyebben gyarapíthassák közgazdasági, központi banki és az EKB feladatköreivel kapcsolatos ismereteiket, valamint hogy megoszthassák velünk véleményüket, gondolataikat az őket foglalkoztató és érintő témákról.

Az €urogeneráció diákvetélkedő győztesei Draghi elnököt kérdezhetik

Az €urogeneráció diákvetélkedő sikeres csapataiból meghívottak, akiket 10 euroövezeti ország 5000 jelentkezője közül választottunk ki, május 8-án találkoztak Mario Draghival, az EKB elnökével, és feltehették neki kérdéseiket.

Bővebb információk a rendezvényről

Európai Tanács Modell az EKB-ban

2019. március 28-án és 29-én mintegy kétszáz diák érkezett Európa minden szegletéből az Európai Tanács Modell ülésére az EKB-ba, ahol különböző szerepeket próbálhattak ki a tolmácsokétól az állam- és kormányfőkéig, továbbá fontos európai ügyeket, például az eurozóna jövőjét vitatták meg.

Fényképek a rendezvényről


#EUROat20 ECB–QuizClash nyereményjáték

Februárban és márciusban 1,6 millióan neveztek be az #EUROat20 ECB-QuizClash vetélkedőbe a QuizClash alkalmazásban, ahol az euróval és az Európai Központi Bankkal kapcsolatos tudásukat tehették próbára. Gratulálunk mindazoknak, akik minden kérdést helyesen meg tudtak válaszolni: igazi euroszakértők! A nyeremény­sorsolásunknak 30 nyertese van – olvasható a nevük.

A nyereményjáték részletei


Euro Video Challenge

Milyen először látogatni az EKB-ba? 2017-ben felkértük az európai fiatalokat, hogy készítsenek egy rövid, érdekes, közgazdasági témájú videót az Euro Video Challenge pályázatra. Egy év múlva a döntősöket meghívtuk az EKB-ba, hogy testközelből is megtapasztalhassák a közgazdaságtant.

További információk az Euro Video Challenge pályázatról


„Die Sendung mit der Maus”

2018. október 3-án a népszerű német televíziós gyermekműsor, a „Die Sendung mit der Maus” 150 rajongója egy országos „nyitott kapuk” rendezvény részeként fedezhette fel az EKB-t. A remek kikapcsolódást nyújtó program keretében a gyerekek és családjaik közelebbi képet kaptak az EKB-ról, az euróról és az EU-ról.

Fotók a rendezvényről
Bővebben (németül)


Fiatal közgazdászok vetélkedője az EKB fórumán

Közgazdasági vagy pénzügyi PhD-tanulmányokat folytat? Be szeretné mutatni kutatását a döntéshozóknak és a tudományos élet kiemelkedő képviselőinek? Jelentkezzen a fiatal közgazdászoknak szervezett versenyünkre! A győztesek elutazhatnak az EKB portugáliai Sintrában rendezett központi banki fórumára, és akár a 10 000 €-s fődíjat is elnyerhetik.

További információk a vetélkedőről
Bővebben az EKB központi banki fórumáról


€urogeneráció diákvetélkedő

Érdekli a közgazdaságtan? Szeretne többet megtudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes beneveznie az €urogeneráció diákvetélkedőre, amely az euroövezet középiskoláiból várja a diákcsapatok jelentkezését.

Bővebben


Lépjen velünk kapcsolatba!

Érdemes időben értesülni a fiataloknak szóló programajánlatunkról. Aki tájékozódni szeretne az EKB jövőbeni ismeretterjesztő ifjúsági kezdeményezéseiről, iratkozzon fel a levelezőlistánkra.