Fiataloknak szóló kezdeményezések

A fiatalság központi szerepet játszik a jövő Európájának alakításában. Ezért több európai témájú kezdeményezést indítunk azzal a céllal, hogy a fiatalok könnyebben gyarapíthassák közgazdasági, központi banki és az EKB feladatköreivel kapcsolatos ismereteiket, valamint hogy megoszthassák velünk véleményüket, gondolataikat az őket foglalkoztató és érintő témákról.

Euro Video Challenge

Milyen először látogatni az EKB-ba? 2017-ben felhívtuk az európai fiatalokat, hogy készítsenek egy rövid, érdekes, közgazdasági témájú videót az Euro Video Challenge pályázatra. Egy év múlva a döntősöket meghívtuk az EKB-ba, hogy testközelből is megtapasztalhassák a közgazdaságtant.

Bővebben az Euro Video Challenge pályázatról
Fotók a döntősök látogatásáról

„Die Sendung mit der Maus”

2018. október 3-án a népszerű német televíziós gyerekműsor, a „Die Sendung mit der Maus” 150 rajongója egy országos „nyitott kapuk” rendezvényen fedezhette fel az EKB-t. A remek kikapcsolódást nyújtó program keretében a gyerekek és a családok közelebbi képet kaptak az EKB-ról, az euróról és az EU-ról.

Fotók a rendezvényről
Bővebben (németül)


Poszterszekció fiatal közgazdászoknak

Közgazdasági vagy pénzügyi PhD-tanulmányokat folytat? Mutassa be kutatását az EKB központi banki fórumán! Minden évben várjuk a doktoranduszokat a portugáliai Sintrában rendezett EKB-fórum poszterszekciójára.

További információk a poszterszekcióról
Bővebben az EKB központi banki fórumáról


EKB Youth Dialogue

Szeretné feltenné kérdéseit az EKB vezetőinek? Kísérje figyelemmel az Európa-szerte és az interneten szervezett, különféle témájú, rendszeres beszélgetéseinket.

Vegyen részt a beszélgetésben!
Ismerje meg a bankfelügyeleti témájú Youth Dialogue beszélgetéseket!


€urogeneráció diákvetélkedő

Érdekli a közgazdaságtan? Szeretne többet megtudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes beneveznie az €urogeneráció diákvetélkedőre, amely az euroövezet középiskoláiból várja a diákcsapatok jelentkezését.

Bővebben


Lépjen velünk kapcsolatba!

Értesüljön időben fiataloknak szóló programajánlatunkról. Ha tájékozódni szeretne az EKB jövőbeni ismeretterjesztő és ifjúsági kezdeményezéseiről, iratkozzon fel a levelezőlistánkra.