Fiataloknak szóló kezdeményezések

A fiatalság központi szerepet játszik a jövő Európájának alakításában. Ezért több európai témájú kezdeményezést indítunk azzal a céllal, hogy a fiatalok könnyebben gyarapíthassák közgazdasági, központi banki és az EKB feladatköreivel kapcsolatos ismereteiket, valamint hogy megoszthassák velünk véleményüket, gondolataikat az őket foglalkoztató és érintő témákról.

Európai Tanács Modell az EKB-ban

2019. március 28-án és 29-én mintegy kétszáz diák vett részt Európa minden szegletéből az Európai Tanács Modell ülésén az EKB-ban, ahol különböző szerepeket próbálhattak ki a tolmácsokétól az állam- és kormányfőkéig, továbbá fontos európai ügyekről, például az euroövezet jövőjéről vitáztak.

Fényképek a rendezvényről

EKB Youth Dialogue (Ifjúsági Párbeszéd) Benoît Cœurével

2019. március 13-án Milánóban közel 170 diák csatlakozott az Ifjúsági Párbeszédhez a Kormányzótanács tagjával, Benoît Cœurével, aki a Bocconi Egyetem hallgatóinak többek között a népesség elöregedéséről, a nemek egyenjogúságáról és a készpénz jövőjéről feltett kérdéseire válaszolt.

Bővebben


Euro Video Challenge

Milyen először látogatni az EKB-ba? 2017-ben felkértük az európai fiatalokat, hogy készítsenek egy rövid, érdekes, közgazdasági témájú videót az Euro Video Challenge pályázatra. Egy év múlva a döntősöket meghívtuk az EKB-ba, hogy testközelből is megtapasztalhassák a közgazdaságtant.

Bővebben az Euro Video Challenge pályázatról
Fotók a döntősök látogatásáról


„Die Sendung mit der Maus”

2018. október 3-án a népszerű német televíziós gyermekműsor, a „Die Sendung mit der Maus” 150 rajongója egy országos „nyitott kapuk” rendezvényen fedezhette fel az EKB-t. A remek kikapcsolódást nyújtó program keretében a gyerekek és a családok közelebbi képet kaptak az EKB-ról, az euróról és az EU-ról.

Fotók a rendezvényről
Bővebben (németül)


Fiatal közgazdászok vetélkedője az EKB fórumán

Közgazdasági vagy pénzügyi PhD-tanulmányokat folytat? Be szeretné mutatni kutatását a döntéshozóknak és a tudományos élet kiemelkedő képviselőinek? Jelentkezzen a fiatal közgazdászoknak szervezett versenyünkre! A győztesek elutazhatnak az EKB portugáliai Sintrában rendezett központi banki fórumára, és akár a 10 000 €-s fődíjat is elnyerhetik.

További információk a vetélkedőről
Bővebben az EKB központi banki fórumáról


€urogeneráció diákvetélkedő

Érdekli a közgazdaságtan? Szeretne többet megtudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes beneveznie az €urogeneráció diákvetélkedőre, amely az euroövezet középiskoláiból várja a diákcsapatok jelentkezését.

Bővebben


Lépjen velünk kapcsolatba!

Érdemes időben értesülnie a fiataloknak szóló programajánlatunkról. Ha tájékozódni szeretne az EKB jövőbeni ismeretterjesztő ifjúsági kezdeményezéseiről, iratkozzon fel a levelezőlistánkra.