Fiataloknak szóló kezdeményezések

A fiatalság központi szerepet játszik a jövő Európájának alakításában. Ezért több európai témájú kezdeményezést indítunk azzal a céllal, hogy a fiatalok könnyebben gyarapíthassák közgazdasági, központi banki és az EKB feladatköreivel kapcsolatos ismereteiket, valamint hogy megoszthassák velünk véleményüket, gondolataikat az őket foglalkoztató és érintő témákról.

Programozási verseny diákoknak
Jelentkezési határidő: október 15.

Csatlakozzon három napra az EKB informatikusaihoz és kockázatkezelőihez, és fejlesszen velük egy ultramodern, pénzügyi kockázatfigyelő felületet. Szakértőinkből és más diákokból álló csapatokban dolgozhat ki kreatív megoldásokat az adatmaszkolás, a gépi tanulás, az alkalmazásprogramozási felületek (API) és a front-end fejlesztés terén.
További információk a programozási versenyről


€urogeneráció diákvetélkedő

Érdekli a közgazdaságtan? Szeretne többet megtudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes beneveznie az €urogeneráció diákvetélkedőre, amely az euroövezet középiskoláiból toboroz diákcsapatokat.

Bővebben


Sendung mit der Maus

2019. október 3-án megnyitottuk az EKB kapuit a népszerű német televíziós műsor, a „Die Sendung mit der Maus” több mint 230 rajongója előtt. A 8–12 éves gyerekek remekül szórakoztak, miközben felfedezhették, hogy mitől biztonságosak az eurobankjegyek. Emellett különleges vendégünk, Tobias Krell társaságában szerezhettek ismereteket Európáról és az EKB-ról.

Fényképek a 2019. évi rendezvényről


Fiatal közgazdászok vetélkedője az EKB fórumán

Sintra

Közgazdasági vagy pénzügyi PhD-tanulmányokat folytat? Szívesen bemutatná kutatását a döntéshozóknak és a tudományos élet kiemelkedő képviselőinek? Ha a válasza igen, érdemes megismerkednie a fiatal közgazdászoknak évente szervezett versenyünkkel. A döntősöket meghívjuk az EKB portugáliai Sintrában rendezett központi banki fórumára. A győztes 10 000 €-s pénzdíjban részesül.

További információk a vetélkedőről
Bővebben az EKB központi banki fórumáról


#EUROat20 ECB–QuizClash nyereményjáték

Februárban és márciusban 1,6 millióan neveztek be az #EUROat20 ECB-QuizClash vetélkedőbe a QuizClash alkalmazásban, ahol próbára tehették az euróval és az Európai Központi Bankkal kapcsolatos tudásukat. Gratulálunk mindazoknak, akik minden kérdést helyesen megválaszoltak: igazi €‑szakértők! A nyeremény­sorsolásunknak 30 nyertese van – olvasható a nevük.

A nyereményjáték részletei


Az €urogeneráció diákvetélkedő győztesei Draghi elnököt kérdezték

Az €urogeneráció diákvetélkedő sikeres csapataiból meghívottak, akiket 10 euroövezeti ország 5000 jelentkezője közül választottunk ki, május 8-án találkoztak Mario Draghival, az EKB elnökével, és feltehették neki kérdéseiket.

Bővebb információk a rendezvényről


Európai Tanács Modell az EKB-ban

2019. március 28-án és 29-én mintegy kétszáz diák érkezett Európa minden szegletéből az Európai Tanács Modell ülésére az EKB-ba, ahol különböző szerepeket próbálhattak ki a tolmácsokétól az állam- és kormányfőkéig, továbbá fontos európai ügyeket, például az eurozóna jövőjét vitatták meg.

Fényképek a rendezvényről


Euro Video Challenge

Milyen először látogatni az EKB-ba? 2017-ben felkértük az európai fiatalokat, hogy készítsenek egy rövid, érdekes, közgazdasági témájú videót az Euro Video Challenge pályázatra. Egy év múlva a döntősöket meghívtuk Frankfurtba, hogy testközelből is megtapasztalhassák a közgazdaságtant.

További információk az Euro Video Challenge pályázatról

Ha tájékozódni szeretne az EKB jövőbeli ismeretterjesztő és ifjúsági programjairól, iratkozzon fel a levelezőlistánkra.