Fiataloknak szóló kezdeményezések

A fiatalság központi szerepet játszik a jövő Európájának alakításában. Ezért több európai témájú kezdeményezést indítunk azzal a céllal, hogy a fiatalok könnyebben gyarapíthassák közgazdasági, központi banki és az EKB feladatköreivel kapcsolatos ismereteiket, valamint hogy megoszthassák velünk véleményüket, gondolataikat az őket foglalkoztató és érintő témákról.

Fiatal közgazdászok vetélkedője az EKB fórumán

Közgazdasági vagy pénzügyi PhD-tanulmányokat folytat? Szívesen bemutatná kutatását a döntéshozóknak és a tudományos élet kiemelkedő képviselőinek? Ha a válasza igen, érdemes megismerkednie a fiatal közgazdászoknak évente szervezett versenyünkkel. A döntősöket meghívjuk az EKB portugáliai Sintrában rendezett központi banki fórumára. A győztes 10 000 €-s pénzdíjban részesül.

További információk a vetélkedőről
Bővebben az EKB központi banki fórumáról


#EUROat20 ECB–QuizClash nyereményjáték

Februárban és márciusban 1,6 millióan neveztek be az #EUROat20 ECB-QuizClash vetélkedőbe a QuizClash alkalmazásban, ahol az euróval és az Európai Központi Bankkal kapcsolatos tudásukat próbára tehették. Gratulálunk mindazoknak, akik minden kérdést helyesen megválaszoltak: igazi euroszakértők! A nyeremény­sorsolásunknak 30 nyertese van – olvasható a nevük.

A nyereményjáték részletei


Az €urogeneráció diákvetélkedő győztesei Draghi elnököt kérdezhetik

Az €urogeneráció diákvetélkedő sikeres csapataiból meghívottak, akiket tíz euroövezeti ország 5000 jelentkezője közül választottunk ki, május 8-án találkoztak Mario Draghival, az EKB elnökével, és feltehették neki kérdéseiket.

Bővebb információk a rendezvényről


Európai Tanács Modell az EKB-ban

2019. március 28-án és 29-én mintegy kétszáz diák érkezett Európa minden szegletéből az Európai Tanács Modell ülésére az EKB-ba, ahol különböző szerepeket próbálhattak ki a tolmácsokétól az állam- és kormányfőkéig, továbbá fontos európai ügyeket, például az eurozóna jövőjét vitatták meg.

Fényképek a rendezvényről


Euro Video Challenge

Milyen először látogatni az EKB-ba? 2017-ben felkértük az európai fiatalokat, hogy készítsenek egy rövid, érdekes, közgazdasági témájú videót az Euro Video Challenge pályázatra. Egy év múlva a döntősöket meghívtuk Frankfurtba, hogy testközelből is megtapasztalhassák a közgazdaságtant.

További információk az Euro Video Challenge pályázatról


Sendung mit der Maus

2019. október 3-án megnyitjuk az EKB kapuit a népszerű német televíziós gyermekműsor, a „Die Sendung mit der Maus” rajongói előtt. A 8–12 éves gyerekek megismerhetik, hogy mitől biztonságosak az eurobankjegyek, és felfedezhetik a látogatóközpontunk padlóján látható hatalmas európai valutatérképet. Különleges vendégünk, Tobias Krell az Európához kapcsolódó különféle tudnivalókról is kikérdezi majd a gyerekeket.

Jelentkezés (németül)

Fényképek a 2018. évi rendezvényről
 


€urogeneráció diákvetélkedő

Érdekli a közgazdaságtan? Szeretne többet megtudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes beneveznie az €urogeneráció diákvetélkedőre, amely az euroövezet középiskoláiból várja a diákcsapatok jelentkezését.

Bővebben

Ha tájékozódni szeretne az EKB jövőbeli ismeretterjesztő és ifjúsági programjairól, iratkozzon fel a levelezőlistánkra.