Menu

Fiataloknak szóló kezdeményezések

A fiatalok központi szerepet játszanak a jövő Európájának alakításában. Ezért több európai témájú programot indítunk, hogy megkönnyítsük a fiataloknak a gazdasági, jegybanki és az EKB feladatköreivel kapcsolatos ismereteik gyarapítását, valamint az őket foglalkoztató és érintő témákról szóló eszmecserét.

Az EKB Youth Dialogue beszélgetésein válaszolunk a kérdésekre

Az EKB Youth Dialogue rendezvénysorozata Európa számos pontján és az interneten is elérhető. A gazdaságról és Európa jövőjéről tehetik fel a kérdéseiket közvetlenül a döntéshozóknak, és elmondhatják el véleményüket. Érdemes a közösségi médiacsatornáinkat is figyelemmel követni, ahol a soron következő rendezvényeket jelentjük be.

Bővebben az ifjúsági párbeszédről


„Nők a közgazdaságtanban” ösztöndíjak

Női olvasóink, akik jelenleg Európában egyetemi szintű közgazdasági vagy üzleti tanulmányokat folytatnak vagy terveznek, megpályázhatják a „Nők a közgazdaságtanban” ösztöndíjunkat. Öt közgazdasági egyetemi hallgatónőnek egyenként 10 000 eurós ösztöndíjat kínálunk.

Jelentkezés


Fiatal közgazdászok vetélkedője az EKB fórumán

Sintra

Közgazdasági vagy pénzügyi PhD-tanulmányokat folytat? Szívesen bemutatná kutatásait a döntéshozóknak és a tudományos élet kiemelkedő képviselőinek? Ha igen, akkor érdemes megismerkednie a fiatal közgazdászoknak évente szervezett versenyünkkel. A döntősöket meghívjuk az EKB által a portugáliai Sintrában rendezett központi banki fórumra. A győztes 10 000 € pénzdíjban részesül.
 

További információk a vetélkedőről
Bővebben az EKB központi banki fórumáról


€urogeneráció diákvetélkedő

Érdekli a közgazdaságtan? Szeretne többet tudni az EKB-ról és a pénzpolitikáról? Ha igen, érdemes tájékozódnia az €urogeneráció diákvetélkedőről, ahová az euroövezeti országok középiskolás diákcsapatait várjuk.

Bővebben


Programozási verseny diákoknak

2019 novemberében egy csoport diák az EKB informatikusaihoz és kockázatkezelőihez csatlakozva kidolgozott egy ultramodern irányítópultot, amellyel nyomon követhetők a pénzügyi kockázatok. Csapatmunkában dolgoztak ki az adatmaszkolással, a gépi tanulással, az alkalmazásprogramozási felületekkel és a front-end fejlesztéssel kapcsolatos kreatív megoldásokat.

További információk a programozási versenyről


#EUROat20 ECB–QuizClash nyereményjáték

2019. februárban és márciusban 1,6 millióan neveztek be az #EUROat20 ECB-QuizClash vetélkedőbe a QuizClash alkalmazással, és próbára tették, mit tudnak az euróról és az Európai Központi Bankról. Gratulálunk mindenkinek, aki helyesen megválaszolta a kérdéseket: igazi €-szakértők! A nyeremény­sorsolásunknak 30 nyertese van – névsoruk olvasható.

A nyereményjáték részletei