Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Fiataloknak szóló kezdeményezések

A fiatalok központi szerepet játszanak a jövő Európájának építésében.

Ezért Európa-szerte többféle programot szervezünk azért, hogy a fiatalok gyarapíthassák a gazdaságról, a központi bankokról és az EKB feladatairól szerzett ismereteiket, és hogy lehetőségük legyen megosztani nézeteiket és elképzeléseiket az őket érdeklő és érintő témákról.

Kérdéseidre választ kaphatsz az EKB Ifjúsági Párbeszédének keretében

Az EKB Európa-szerte és online folyó Youth Dialogue rendezvénysorozatán a résztvevőknek lehetőségük van arra, hogy feltegyék kérdéseiket, és közvetlenül megosszák a gazdaságról és Európa jövőjéről alkotott véleményüket a döntéshozókkal. Kövesd figyelemmel a közösségimédia-csatornáinkat, ahonnan könnyen értesülhetsz a közelgő rendezvényeinkről.

Bővebben az EKB Youth Dialogue-ról

Nők a közgazdaságtanban ösztöndíjak

Azoknak a nőknek a figyelmét kérjük, akik valamely európai egyetem vagy üzleti főiskola közgazdasági mesterképzésének a hallgatói, vagy akik a közeljövőben terveznek hasonló képzésre beiratkozni. A figyelmükbe ajánljuk a Nők a közgazdaságtanban ösztöndíjunkat, amelynek keretében egyenként 10 ezer € értékű ösztöndíjat biztosítunk öt női közgazdászhallgatónak.

Jelentkezés

Fiatal közgazdászok versenye az EKB Fórumán

Olyan közgazdasági vagy pénzügyi területen tanuló doktoranduszokat keresünk, akik be szeretnék mutatni kutatásukat a döntéshozóknak és a kutatási élet vezető képviselőinek. Érdemes megismerkedniük a fiatal közgazdászoknak rendezett éves versenyünkkel. A döntősöket meghívjuk a portugáliai Sintrába az EKB által rendezett központi banki fórumra. A nyertes 10 000 eurós díjat kap. 

További információk a versenyről További információk az EKB központi banki fórumáról

€urogeneráció diákvetélkedő

Érdekel a közgazdaságtan? Szeretnél többet megtudni az EKB-ról és a monetáris politikáról? Akkor vegyél részt az €urogeneráció diákvetélkedőn, ahol az euroövezeti országok középiskolásai csapatokban mérhetik össze tudásukat.

További információk

#EuropeDay EKB-QuizDuel verseny

A 2021. évi Európa-nap alkalmából több mint 425 000 ember válaszolta meg kvízkérdéseinket a QuizDuel alkalmazásban, próbára téve az Európára és az euróra vonatkozó tudását.

Információk a versenyről

Csatlakozzon hozzánk!

Nemrégiben szerzett diplomát, és új kihívást keres? Érdeklik a központi banki feladatok és az európai ügyek? Pozitív hatást szeretne gyakorolni az európai állampolgárok életére? Tekintse meg, milyen lehetőségeket kínálunk, és csatlakozzon nemzetközi csapatunkhoz.

Álláshirdetések

Ebben a szekcióban található oldalak