Uključivanje mladih

Mladi imaju ključnu ulogu u oblikovanju europske sutrašnjice. Zbog toga organiziramo događaje na različitim lokacijama u Europi kako bismo vam pomogli da naučite više o ekonomiji, središnjem bankarstvu i obvezama ESB-a te vam pružili priliku da iznesete mišljenja i ideje o temama koje vas zanimaju i utječu na vas.

Natjecanje u kodiranju za studente:
prijavite se do 15. listopada

Provedite tri dana s našim stručnjacima za informacijsku tehnologiju i upravljanje rizicima u ESB‑u razvijajući nadzornu ploču za praćenje financijskih rizika služeći se najsuvremenijom tehnologijom. U timu s našim stručnjacima i drugim studentima tražit ćete kreativna rješenja povezana s maskiranjem podataka, strojnim učenjem te razvojem aplikacijskih programskih sučelja (API-ja) i prednjih korisničkih sučelja.
Više o natjecanju u kodiranju


Učeničko natjecanje €urogeneracija

Zanima vas ekonomija? Želite znati više o ESB-u i monetarnoj politici? Prijavite se na učeničko natjecanje €urogeneracija, koje je namijenjeno skupinama učenika srednjih škola europodručja.

Više


Die Sendung mit der Maus

Ugostili smo više od 230 ljubitelja poznate njemačke televizijske emisije Die Sendung mit der Maus 3. listopada 2019. Djeca u dobi od osam do dvanaest godina zabavila su se učenjem o zaštiti euronovčanica, Europi i ESB‑u u društvu posebnog gosta Tobiasa Krella.

Fotografije događaja 2019.


Natjecanje mladih ekonomista na Forumu ESB-a

Sintra

Pohađate doktorski studij na području ekonomije ili financija? Želite predstaviti svoje istraživanje tvorcima politika i vrhunskim akademicima? Natjecanje mladih ekonomista koje organiziramo svake godine moglo bi biti nešto za vas! Finaliste pozivamo na Forum ESB‑a o središnjem bankarstvu u portugalskom gradu Sintri. Pobjednik osvaja nagradu u iznosu od 10 000 eura.

Više o natjecanju
Više o Forumu ESB-a o središnjem bankarstvu


Natjecanje #EUROat20 ECB-QuizClash

U veljači i ožujku 1,6 milijuna sudionika uključilo se putem aplikacije QuizClash u natjecanje #EUROat20 ECB-QuizClash, u kojem su provjerili koliko dobro poznaju euro i Europsku središnju banku. Čestitamo onima koji su točno odgovorili na sva pitanja: pravi ste stručnjaci za euro! Ždrijebom je odabrano 30 dobitnika nagrada, a popis dobitnika možete pronaći .

O natjecanju


Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija postavljaju pitanja predsjedniku Draghiju

Predstavnici pobjedničkih timova učeničkog natjecanja €urogeneracija, u kojem smo dobili više od 5000 prijava iz 10 država europodručja, susreli su se 8. svibnja s predsjednikom ESB‑a Mariom Draghijem i postavljali mu pitanja.

Više o događaju


Europsko vijeće mladih u ESB‑u

Oko 200 studenata iz cijele Europe sudjelovalo je 28. i 29. ožujka na sastanku Europskog vijeća mladih u ESB‑u. Imali su različite uloge, od tumača do šefova država, i raspravljali o važnim europskim pitanjima kao što je budućnost europodručja.

Fotografije događaja


Natječaj Euro Video Challenge

Kakav je doživljaj prvi put posjetiti ESB? U sklopu natječaja Euro Video Challenge 2017. pozvali smo mlade Europljane da snime kratak i zanimljiv video o nekoj ekonomskoj temi. Nakon godinu dana pozvali smo finaliste da posjete ESB kako bi mogli iz prve ruke doživjeti ekonomiju na djelu.

Više o natječaju Euro Video Challenge

Želite li primati obavijesti o budućim projektima ESB-a koji se tiču obrazovanja i uključivanja mladih, dodajte svoju adresu našem popisu e‑adresa.