Uključivanje mladih

Mladi imaju ključnu ulogu u oblikovanju europske sutrašnjice. Zbog toga organiziramo događaje na različitim lokacijama u Europi kako bismo vam pomogli da naučite više o ekonomiji, središnjem bankarstvu i obvezama ESB-a te vam pružili priliku da iznesete mišljenja i ideje o temama koje vas zanimaju i utječu na vas.

Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija postavljaju pitanja predsjedniku Draghiju

Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija, koji predstavljaju uspješne timove, odbrane među 5000 prijava iz 10 država europodručja, susreli su se s predsjednikom ESB‑a Mariom Draghijem i postavljali mu pitanja 8. svibnja.

Više o događaju

Europsko vijeće mladih u ESB‑u

Oko 200 studenata iz cijele Europe sudjelovalo je 28. i 29. ožujka na sastanku Europskog vijeća mladih u ESB‑u. Imali su različite uloge, od tumača do šefova država i raspravljali o važnim europskim pitanjima kao što je budućnost europodručja.

Fotografije događaja


Natjecanje #EUROat20 ECB-QuizClash

U veljači i ožujku 1,6 milijuna sudionika uključilo se putem aplikacije QuizClash u natjecanje #EUROat20 ECB-QuizClash, u kojem su provjerili koliko dobro poznaju euro i Europsku središnju banku. Čestitamo onima koji su točno odgovorili na sva pitanja: pravi ste stručnjaci za euro! Ždrijebom je odabrano 30 dobitnika nagrada, a popis dobitnika možete pronaći .

O natjecanju


Natječaj Euro Video Challenge

Kakav je doživljaj prvi put posjetiti ESB? U sklopu natječaja Euro Video Challenge 2017. pozvali smo mlade Europljane da snime kratak i zanimljiv video o nekoj ekonomskoj temi. Nakon godinu dana pozvali smo finaliste da posjete ESB kako bi mogli iz prve ruke doživjeti ekonomiju na djelu.

Više o natječaju Euro Video Challenge


Die Sendung mit der Maus

U sklopu dana otvorenih vrata poznate njemačke televizijske emisije za djecu Die Sendung mit der Maus, koji je obuhvatio događaje širom države, oko 150 gledatelja zabavilo se 3. listopada 2018. upoznajući ESB. Djeca su u društvu obitelji sudjelovala u zabavnim aktivnostima i naučila nešto o ESB-u, euru i EU‑u.

Fotografije događaja
Više informacija (samo na njemačkom jeziku)


Natjecanje mladih ekonomista na Forumu ESB-a

Pohađate doktorski studij iz područja ekonomije ili financija? Želite predstaviti svoje istraživanje tvorcima politika i vrhunskim akademicima? Prijavite se na natjecanje mladih ekonomista i osvojite putovanje na Forum ESB-a o središnjem bankarstvu, koji će se održati u portugalskom gradu Sintri. Pobjednik natjecanja osvojit će nagradu od 10.000 EUR.

Više o natjecanju
Više o Forumu ESB-a o središnjem bankarstvu


Učeničko natjecanje €urogeneracija

Zanima vas ekonomija? Želite znati više o ESB-u i monetarnoj politici? Prijavite se na učeničko natjecanje €urogeneracija, koje je namijenjeno skupinama učenika srednjih škola europodručja.

Više


Povežite se s nama!

Pratite naše nove projekte za uključivanje mladih! Želite li primati obavijesti o budućim projektima ESB-a koji se tiču obrazovanja i uključivanja mladih, dodajte svoju adresu našem popisu e-adresa.