Menu

Uključivanje mladih

Mladi imaju ključnu ulogu u oblikovanju europske sutrašnjice. Zbog toga organiziramo događaje na različitim lokacijama u Europi kako bismo vam pomogli da naučite više o ekonomiji, središnjem bankarstvu i obvezama ESB-a te vam pružili priliku da iznesete mišljenja i ideje o temama koje vas zanimaju i utječu na vas.

Dijalozi ESB-a s mladima: prilika da dobijete odgovore na svoja pitanja

Dijalozi ESB-a s mladima, događaji koji se održavaju u cijeloj Europi i na internetu, prilika su da tvorcima naših politika izravno postavite pitanja i iznesete svoja mišljenja o gospodarstvu i budućnosti Europe.
Događaje najavljujemo na svojim kanalima na društvenim mrežama, pratite ih!

Više o Dijalozima ESB-a s mladima


Stipendije za žene u ekonomiji

Žena ste koja studira na diplomskom studiju ekonomije na sveučilištu ili u poslovnoj školi u Europi ili ćete ubrzo upisati takav studij? Ako je vaš odgovor potvrdan, naša stipendija za žene u ekonomiji mogla bi biti prilika za vas! Studenticama ekonomije dodijelit ćemo pet stipendija u iznosu od 10 000 eura.

 

Prijavite se


Iznesite svoje mišljenje u sklopu preispitivanja strategije

Što za vas znači stabilnost cijena? Što očekujete i što vas zabrinjava u vezi s gospodarstvom? Koje su vam druge teme važne? Kako najbolje komunicirati s vama? U sklopu preispitivanja strategije želimo čuti vaša mišljenja i ideje.

 

Iznesite svoje mišljenje na portalu »ESB vas sluša«


Natjecanje mladih ekonomista na Forumu ESB-a

Sintra

Pohađate doktorski studij na području ekonomije ili financija? Želite predstaviti svoje istraživanje tvorcima politika i vrhunskim akademicima? Natjecanje mladih ekonomista koje organiziramo svake godine moglo bi biti nešto za vas! Finaliste pozivamo na Forum ESB‑a o središnjem bankarstvu u portugalskom gradu Sintri. Pobjednik osvaja nagradu u iznosu od 10 000 eura.

Više o natjecanju
Više o Forumu ESB-a o središnjem bankarstvu


Učeničko natjecanje €urogeneracija

Zanima vas ekonomija? Želite znati više o ESB-u i monetarnoj politici? Sudjelujte u učeničkom natjecanju €urogeneracija, koje je namijenjeno skupinama učenika srednjih škola u državama europodručja.

Više


Natjecanje u kodiranju za studente

U studenom 2019. skupina studenata posjetila je ESB i surađivala s našim stručnjacima za informacijsku tehnologiju i upravljanje rizicima kako bi razvila nadzornu ploču za praćenje financijskih rizika služeći se najsuvremenijom tehnologijom. Studenti su u timovima tražili kreativna rješenja povezana s maskiranjem podataka, strojnim učenjem te razvojem aplikacijskih programskih sučelja i prednjih korisničkih sučelja.

Više o natjecanju u kodiranju


Natjecanje #EUROat20 ECB-QuizClash

U veljači i ožujku 2019. 1,6 milijuna sudionika uključilo se putem aplikacije QuizClash u natjecanje #EUROat20 ECB-QuizClash, u kojem su provjerili koliko dobro poznaju euro i Europsku središnju banku. Čestitamo onima koji su točno odgovorili na pitanja: pravi ste stručnjaci za euro! Ždrijebom je odabrano 30 dobitnika nagrada, a popis dobitnika možete pronaći .

O natjecanju