Uključivanje mladih

Mladi imaju ključnu ulogu u oblikovanju europske sutrašnjice. Zbog toga organiziramo događaje na različitim lokacijama u Europi kako bismo vam pomogli da naučite više o ekonomiji, središnjem bankarstvu i obvezama ESB-a te vam pružili priliku da iznesete mišljenja i ideje o temama koje vas zanimaju i utječu na vas.

Euro Video Challenge

Kakav je doživljaj prvi put posjetiti ESB? U sklopu natječaja Euro Video Challenge 2017. pozvali smo mlade Europljane da snime kratak i zanimljiv video o nekoj ekonomskoj temi. Nakon godinu dana pozvali smo finaliste da posjete ESB kako bi mogli iz prve ruke doživjeti ekonomiju na djelu.

više o natječaju Euro Video Challenge
fotografije posjeta finalista

Die Sendung mit der Maus

Oko 150 gledatelja poznate njemačke televizijske emisije za djecu Die Sendung mit der Maus zabavilo se 3. listopada 2018. upoznavajući ESB u sklopu dana otvorenih vrata koji se održao u cijeloj državi. Djeca su u društvu obitelji sudjelovala u zabavnim aktivnostima i naučila nešto o ESB-u, euru i EU-u.

fotografije događaja
više informacija (samo na njemačkom jeziku)


Predstavljanje plakata mladih ekonomista

Pohađate doktorski studij iz područja ekonomije ili financija? Predstavite svoje istraživanje na Forumu ESB-a o središnjem bankarstvu! Svake godine pozivamo studente doktorskih studija da sudjeluju u predstavljanju plakata na Forumu ESB-a, koji se održava u Sintri u Portugalu.

više o predstavljanju plakata
više o Forumu ESB-a o središnjem bankarstvu


Dijalog ESB‑a s mladima

Želite postaviti pitanje čelnicima ESB-a? Pratite naše redovite razgovore o različitim temama koji se održavaju na internetu i na različitim lokacijama u Europi.

pridružite se razgovoru
doznajte što su Dijalozi s mladima o temama koje su povezane s nadzorom banaka


Učeničko natjecanje €urogeneracija

Zanima vas ekonomija? Želite znati više o ESB-u i monetarnoj politici? Prijavite se na učeničko natjecanje €urogeneracija, koje je namijenjeno skupinama učenika srednjih škola europodručja.

više


Povežite se s nama!

Pratite naše nove projekte za uključivanje mladih! Želite li primati obavijesti o budućim projektima ESB-a koji se tiču obrazovanja i uključivanja mladih, dodajte svoju adresu našem popisu e-adresa.