Uključivanje mladih

Mladi imaju ključnu ulogu u oblikovanju europske sutrašnjice. Zbog toga organiziramo događaje na različitim lokacijama u Europi kako bismo vam pomogli da naučite više o ekonomiji, središnjem bankarstvu i obvezama ESB-a te vam pružili priliku da iznesete mišljenja i ideje o temama koje vas zanimaju i utječu na vas.

Natjecanje mladih ekonomista na Forumu ESB-a

Pohađate doktorski studij iz područja ekonomije ili financija? Želite predstaviti svoje istraživanje tvorcima politika i vrhunskim akademicima? Svake godine organiziramo natjecanje mladih ekonomista i pozivamo finaliste na Forum ESB-a o središnjem bankarstvu u portugalskom gradu Sintri. Pobjednik natjecanja osvaja nagradu od 10.000 EUR.

Više o natjecanju
Više o Forumu ESB-a o središnjem bankarstvu


Natjecanje #EUROat20 ECB-QuizClash

U veljači i ožujku 1,6 milijuna sudionika uključilo se putem aplikacije QuizClash u natjecanje #EUROat20 ECB-QuizClash, u kojem su provjerili koliko dobro poznaju euro i Europsku središnju banku. Čestitamo onima koji su točno odgovorili na sva pitanja: pravi ste stručnjaci za euro! Ždrijebom je odabrano 30 dobitnika nagrada, a popis dobitnika možete pronaći .

O natjecanju


Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija postavljaju pitanja predsjedniku Draghiju

Pobjednici učeničkog natjecanja €urogeneracija, koji predstavljaju uspješne timove, odbrane među 5000 prijava iz 10 država europodručja, susreli su se s predsjednikom ESB‑a Mariom Draghijem i postavljali mu pitanja 8. svibnja.

Više o događaju


Europsko vijeće mladih u ESB‑u

Oko 200 studenata iz cijele Europe sudjelovalo je 28. i 29. ožujka na sastanku Europskog vijeća mladih u ESB‑u. Imali su različite uloge, od tumača do šefova država i raspravljali o važnim europskim pitanjima kao što je budućnost europodručja.

Fotografije događaja


Natječaj Euro Video Challenge

Kakav je doživljaj prvi put posjetiti ESB? U sklopu natječaja Euro Video Challenge 2017. pozvali smo mlade Europljane da snime kratak i zanimljiv video o nekoj ekonomskoj temi. Nakon godinu dana pozvali smo finaliste da posjete ESB kako bi mogli iz prve ruke doživjeti ekonomiju na djelu.

Više o natječaju Euro Video Challenge


Die Sendung mit der Maus

Otvorit ćemo vrata poznatoj njemačkoj televizijskoj emisiji za djecu Die Sendung mit der Maus 3. listopada 2019. Djeca u dobi od osam do dvanest godina saznat će što čini euronovčanice sigurnima i upoznat će se s velikom valutnom kartom Europe na podu ESB‑ova centra za posjetitelje. Tobias Krell će kao poseban gost postavljati djeci pitanja o svemu što je povezano s Europom.

Prijava (na njemačkom jeziku)

Fotografije događaja 2018.
 


Učeničko natjecanje €urogeneracija

Zanima vas ekonomija? Želite znati više o ESB-u i monetarnoj politici? Prijavite se na učeničko natjecanje €urogeneracija, koje je namijenjeno skupinama učenika srednjih škola europodručja.

Više

Želite li primati obavijesti o budućim projektima ESB-a koji se tiču obrazovanja i uključivanja mladih, dodajte svoju adresu našem popisu e-adresa.