Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Uključivanje mladih

Mladi imaju ključnu ulogu u oblikovanju europske sutrašnjice.

Zbog toga organiziramo događaje na različitim lokacijama u Europi kako bismo vam pomogli da naučite više o ekonomiji, središnjem bankarstvu i obvezama ESB‑a te vam pružili priliku da iznesete mišljenja i ideje o temama koje vas zanimaju i utječu na vas.

Dijalog ESB‑a s mladima: prilika da dobijete odgovore na svoja pitanja

U cijeloj Europi i na internetu organiziramo događaje pod nazivom Dijalog ESB‑a s mladima, na kojima tvorcima naših politika možete izravno postaviti pitanja i iznijeti svoja mišljenja o gospodarstvu i budućnosti Europe. Događaje najavljujemo na svojim kanalima na društvenim mrežama, pratite ih!

Dijalog ESB‑a s mladima

Stipendije za žene u ekonomiji

Žena ste koja studira na diplomskom studiju ekonomije na sveučilištu ili u poslovnoj školi u Europi ili ćete ubrzo upisati takav studij? Ako je vaš odgovor potvrdan, naša stipendija za žene u ekonomiji mogla bi biti prilika za vas! Studenticama ekonomije dodijelit ćemo pet stipendija u iznosu od 10 000 eura.

Prijavite se

Natjecanje mladih ekonomista na Forumu ESB‑a

Pohađate doktorski studij na području ekonomije ili financija? Želite predstaviti svoje istraživanje tvorcima politika i vrhunskim akademicima? Natjecanje mladih ekonomista koje organiziramo svake godine moglo bi biti nešto za vas! Finaliste pozivamo na Forum ESB‑a o središnjem bankarstvu u portugalskom gradu Sintri. Pobjednik osvaja nagradu u iznosu od 10 000 eura. 

Više o natjecanju Forum ESB‑a o središnjem bankarstvu

Učeničko natjecanje €urogeneracija

Zanima vas ekonomija? Želite znati više o ESB‑u i monetarnoj politici? Sudjelujte u učeničkom natjecanju €urogeneracija, koje je namijenjeno skupinama učenika srednjih škola u državama europodručja.

Korisne poveznice

ESB‑ovo natjecanje #EuropeDay u aplikaciji QuizDuel

Povodom Dana Europe 2021. više od 425 000 građana riješilo je naš kviz u aplikaciji QuizDuel, u kojem su provjerili svoje znanje o europskim temama i euru.

O natjecanju

Pridružite nam se!

Nedavno ste diplomirali i sada tražite sljedeći izazov? Zanimaju vas teme povezane sa središnjim bankarstvom i europskim poslovima? Želite pozitivno utjecati na živote europskih građana? Upoznajte se s mogućnostima zapošljavanja i pridružite se našem međunarodnom timu.

Slobodna radna mjesta

Sve stranice u ovom odjeljku