Menu

Vključenost mladih

Mladi imate pri oblikovanju prihodnosti Evrope osrednjo vlogo. Zato v ECB organiziramo vrsto pobud po Evropi, s katerimi se lahko naučite več o ekonomiji, centralnem bančništvu in nalogah ECB, obenem pa vam dajo priložnost, da predstavite svoja stališča in zamisli o temah, ki vas zanimajo in pomembno vplivajo na vaše življenje.

Poiščite odgovore na svoja vprašanja v dialogu ECB z mladimi

Dialog ECB z mladimi, niz dogodkov, ki potekajo po vsej Evropi in tudi na spletu, vam ponuja priložnost, da našim najvišjim predstavnikom neposredno postavljate vprašanja in z njimi razpravljate o gospodarstvu in prihodnosti Evrope. Spremljajte naše kanale na družbenih omrežjih, kjer objavljamo obvestila o prihodnjih dogodkih.

Več o našem dialogu z mladimi


Štipendije za študentke ekonomije

Si trenutno vpisana ali se boš v kratkem vpisala na magisterij ekonomije na univerzi ali poslovni šoli v Evropi? Če je odgovor da, potem bi se lahko potegovala za našo štipendijo za študentke ekonomije. Štipendijo v višini 10.000 EUR ponujamo petim študentkam ekonomije.

Prijavi se


Posreduj svoje mnenje v okviru pregleda strategije

Kaj ti pomeni cenovna stabilnost? Kakšna pričakovanja in skrbi imaš v zvezi z gospodarskimi razmerami? Katere druge teme so še pomembne zate? Kako lahko najbolje komuniciramo s tabo? V okviru pregleda strategije želimo prisluhniti tvojim mnenjem in idejam.

 

Posreduj svoje mnenje prek portala »ECB vas posluša«


Tekmovanje mladih ekonomistov na forumu ECB

Sintra

Si doktorski študent oz. študentka ekonomije ali financ? Želiš svojo raziskavo predstaviti oblikovalcem ekonomskih politik in vrhunskim akademikom? Potem si oglej naše vsakoletno tekmovanje mladih ekonomistov! Finalisti so povabljeni na forum ECB o centralnem bančništvu v Sintri na Portugalskem. Zmagovalec oz. zmagovalka dobi nagrado v višini 10.000  EUR.
 

Več o tekmovanju
Več o forumu ECB o centralnem bančništvu


Dijaško tekmovanje Generacija €uro

Te zanima ekonomija? Želiš izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem si oglej dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakinj in dijakov, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Več


Študentski izziv v kodiranju

Novembra 2019 se je skupina študentov in študentk v ECB pridružila našim strokovnjakom za informacijsko tehnologijo in upravljanje tveganj, da so razvili najsodobnejšo pregledno ploščo za spremljanje finančnih tveganj. Študenti in študentke so v ekipah iskali ustvarjalne rešitve na področju maskiranja podatkov, strojnega učenja, programskih vmesnikov in razvoja čelnih sistemov.

Več o izzivu v kodiranju


Tekmovanje #EUROat20 ECB-QuizClash

V februarju in marcu 2019 je 1,6 milijona igralcev preverilo svoje znanje o euru in Evropski centralni banki na tekmovanju #EUROat20 ECB-QuizClash v aplikaciji QuizClash. Čestitke tistim, ki ste na vprašanja pravilno odgovorili: ste pravi poznavalci eura! Z žrebom je bilo izbranih 30 zmagovalcev – lahko vidite, kdo so.

Več o tekmovanju