Vključenost mladih

Mladi imajo pri oblikovanju prihodnosti Evrope osrednjo vlogo. Zato v ECB organiziramo vrsto pobud o Evropi, s pomočjo katerih se lahko naučite več o ekonomiji, centralnem bančništvu in nalogah ECB, obenem pa vam dajo priložnost, da predstavite svoja stališča in zamisli o temah, ki vas zanimajo in pomembno vplivajo na vaše življenje.

Dialog ECB z mladimi

Imate vprašanja, ki bi jih radi zastavili vodilnim v ECB? Potem spremljajte naše redne pogovore o različnih temah, ki potekajo na spletu in v različnih krajih po Evropi.

Sodelujte v pogovoru
Raziščite dialoge z mladimi o temah v zvezi z bančnim nadzorom

Poster sekcija mladih ekonomistov

Ste doktorski študent ekonomije ali financ? Predstavite svojo raziskavo na forumu ECB o centralnem bančništvu! Vsako leto vabimo študente na doktorskem študiju, da s posterjem sodelujejo na forumu ECB, ki poteka v Sintri na Portugalskem.

Več o poster sekciji
Več o Forumu ECB o centralnem bančništvu


Dijaško tekmovanje Generacija €uro

Vas zanima ekonomija? Želite izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem se prijavite na dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakov in dijakinj, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Več


Euro Video Challenge

Igre in aplikacije ECB

Spoznajte naše tekmovanje Euro Video Challenge in si oglejte sodelujoče videe o ekonomskih temah, povezanih z dejavnostmi ECB.

Več


Povežite se z nami!

Bodite na tekočem z našimi pobudami za mlade. Če želite prejemati informacije o prihodnjih izobraževalnih pobudah ECB in dejavnostih za mlade, se vpišite na naš e-poštni seznam.