European Central Bank - eurosystem
Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Pobude za mlade

Mladi imate pri oblikovanju prihodnosti Evrope osrednjo vlogo.

Zato v ECB organiziramo vrsto pobud po Evropi, s katerimi se lahko naučite več o ekonomiji, centralnem bančništvu in nalogah ECB, obenem pa vam dajo priložnost, da predstavite svoja stališča in zamisli o temah, ki vas zanimajo in pomembno vplivajo na vaše življenje.

Več

Poiščite odgovore na svoja vprašanja v dialogu ECB z mladimi

Dialog ECB z mladimi – niz dogodkov, ki potekajo po vsej Evropi in tudi na spletu – vam ponuja priložnost, da našim najvišjim predstavnikom neposredno postavljate vprašanja in z njimi razpravljate o gospodarstvu in prihodnosti Evrope. Spremljajte naše kanale na družbenih omrežjih, kjer objavljamo obvestila o prihodnjih dogodkih.

Več o dialogu ECB z mladimi

Štipendija ECB za ženske

Si trenutno vpisana ali se boš vpisala na magistrski program na področju ekonomije, statistike, inženirstva ali računalništva na evropski univerzi ali poslovni šoli? Potem bi bila štipendija ECB za ženske v vrednosti 10.000 EUR pravšnja zate!

Prijavi se

Nagrada za mlade ekonomiste na forumu ECB

Si doktorski študent oz. študentka ekonomije ali financ? Želiš svojo raziskavo predstaviti oblikovalcem ekonomskih politik in vrhunskim akademikom? Potem poglej našo vsakoletno nagrado za mlade ekonomiste! Finalisti so povabljeni na forum ECB o centralnem bančništvu v Sintri na Portugalskem. Zmagovalec oz. zmagovalka dobi nagrado v višini 10.000 EUR. 

Več o nagradi Več o forumu ECB o centralnem bančništvu

Dijaško tekmovanje Generacija €uro

Te zanima ekonomija? Želiš izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem si oglej dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakinj in dijakov, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Več

Tabor o informacijski tehnologiji za dekleta

Si stara od 9 do 17 let in te zanimajo roboti in računalniki? Potem se pridruži taboru o informacijski tehnologiji za dekleta, ki bo potekal od 31. maja do 2. junija, in se preizkusi v programiranju in kodiranju. Tridnevni dogodek bo potekal v angleškem jeziku v prostorih ECB v Frankfurtu v Nemčiji.

Prijavi se

Pridružite se nam!

Ste pred kratkim diplomirali in iščete naslednji izziv? Vas zanimajo centralnobančne in evropske zadeve? Bi radi prispevali k boljšemu življenju evropskih državljanov? Potem si oglejte priložnosti, ki jih ponujamo, in se pridružite naši mednarodni ekipi.

Prosta delovna mesta

Vse strani v tem razdelku