Najnovejše informacije najdete na angleški verziji te strani.

Vključenost mladih

Mladi imate pri oblikovanju prihodnosti Evrope osrednjo vlogo. Zato v ECB organiziramo vrsto pobud o Evropi, s pomočjo katerih se lahko naučite več o ekonomiji, centralnem bančništvu in nalogah ECB, obenem pa vam dajo priložnost, da predstavite svoja stališča in zamisli o temah, ki vas zanimajo in pomembno vplivajo na vaše življenje.

Evropski svet mladih v ECB

Približno 200 dijakov in dijakinj iz vse Evrope je 28. in 29. marca 2019 v prostorih ECB sodelovalo v simulaciji zasedanja Evropskega sveta. Igrali so različne vloge, od tolmačev do voditeljev držav, in razpravljali o pomembnih evropskih zadevah, kot je na primer prihodnost euroobmočja.

Fotografije z dogodka

Benoît Cœuré v dialogu ECB z mladimi

Približno 170 študentov in študentk je sodelovalo v dialogu ECB z mladimi, ki ga je 13. marca 2019 v Milanu gostil član Izvršilnega odbora ECB Benoît Cœuré. Odgovarjal je na vprašanja študentov in študentk z univerze Bocconi o staranju prebivalstva, enakosti spolov, prihodnosti gotovine ter številnih drugih temah.

Več


Euro Video Challenge

Kakšen je občutek ob prvem obisku ECB? Leta 2017 smo pozvali mlade Evropejce in Evropejke, naj v okviru izziva Euro Video Challenge posnamejo kratek in zanimiv video o ekonomiji. Leto kasneje smo finaliste in finalistke povabili v ECB, da bi se iz prve roke seznanili z ekonomijo.

Več o izzivu Euro Video Challenge
Fotografije finalistov in finalistk na obisku


Sendung mit der Maus

V okviru dogodka odprtih vrat, ki je potekal po vsej Nemčiji, nas je 3. oktobra 2018 obiskalo okoli 150 ljubiteljev in ljubiteljic priljubljene nemške otroške oddaje »Die Sendung mit der Maus«. Za otroke in njihove starše smo pripravili zabavne aktivnosti, pri katerih so izvedeli več o Evropski centralni banki, euru in Evropski uniji.

Fotografije z dogodka
Več o dogodku (v nemščini)


Tekmovanje mladih ekonomistov na forumu ECB

Si doktorski študent oz. študentka ekonomije ali financ? Želiš svojo raziskavo predstaviti oblikovalcem ekonomskih politik in vrhunskim akademikom? Potem se prijavi na tekmovanje mladih ekonomistov in osvoji potovanje na forum ECB o centralnem bančništvu v Sintri na Portugalskem – končni zmagovalec oz. zmagovalka dobi nagrado v višini 10.000 EUR.

Več o tekmovanju
Več o forumu ECB o centralnem bančništvu


Dijaško tekmovanje Generacija €uro

Te zanima ekonomija? Želiš izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem se prijavi na dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakov in dijakinj, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Več


Poveži se z nami!

Bodi na tekočem z našimi pobudami za mlade. Če želiš prejemati informacije o prihodnjih izobraževalnih pobudah ECB in dejavnostih za mlade, se vpiši na naš e-poštni seznam.