Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Vključenost mladih

Mladi imate pri oblikovanju prihodnosti Evrope osrednjo vlogo.

Zato v ECB organiziramo vrsto dejavnosti sem in tja po Evropi, v katerih se lahko naučite več o ekonomiji, centralnem bančništvu in nalogah ECB, obenem pa lahko predstavite tudi svoja stališča in zamisli o temah, ki vas zanimajo in so pomembne za vaše življenje.

Poiščite odgovore na svoja vprašanja v dialogu ECB z mladimi

Dialog ECB z mladimi – niz dogodkov, ki potekajo po vsej Evropi in tudi na spletu – vam ponuja priložnost, da našim najvišjim predstavnikom neposredno postavljate vprašanja in z njimi razpravljate o gospodarstvu in prihodnosti Evrope. Spremljajte naše kanale na družbenih omrežjih, kjer objavljamo obvestila o prihodnjih dogodkih.

Več o našem dialogu z mladimi

Štipendije za študentke ekonomije

Si trenutno vpisana ali se boš v kratkem vpisala na magisterij ekonomije na univerzi ali poslovni šoli v Evropi? Če da, potem se lahko poteguješ za našo štipendijo za študentke ekonomije. Štipendijo v višini 10.000 EUR ponujamo petim študentkam ekonomije.

Prijavi se

Tekmovanje mladih ekonomistov na forumu ECB

Si doktorski študent oz. študentka ekonomije ali financ? Želiš svojo raziskavo predstaviti oblikovalcem ekonomskih politik in vrhunskim akademikom? Potem si oglej naše vsakoletno tekmovanje mladih ekonomistov! Finalisti so povabljeni na forum ECB o centralnem bančništvu v Sintri na Portugalskem. Zmagovalec oz. zmagovalka dobi nagrado v višini 10.000 EUR. 

Več o tekmovanju Več o forumu ECB o centralnem bančništvu

Dijaško tekmovanje Generacija €uro

Te zanima ekonomija? Želiš izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem si oglej dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakinj in dijakov, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Več

Tekmovanje #EuropeDay ECB-QuizDuel

Ob dnevu Evrope 2021 je več kot 425.000 ljudi izpolnilo naš kviz v aplikaciji QuizDuel, v katerem so preskusili svoje znanje o evropskih temah in euru.

Več o tekmovanju

Pridružite se nam!

Ste pred kratkim diplomirali in iščete naslednji izziv? Vas zanimajo centralnobančne in evropske zadeve? Bi radi prispevali k boljšemu življenju evropskih državljanov? Potem si oglejte priložnosti, ki jih ponujamo, in se pridružite naši mednarodni ekipi.

Prosta delovna mesta

Vse strani v tem razdelku