Vključenost mladih

Mladi imate pri oblikovanju prihodnosti Evrope osrednjo vlogo. Zato v ECB organiziramo vrsto pobud o Evropi, s pomočjo katerih se lahko naučite več o ekonomiji, centralnem bančništvu in nalogah ECB, obenem pa vam dajo priložnost, da predstavite svoja stališča in zamisli o temah, ki vas zanimajo in pomembno vplivajo na vaše življenje.

Euro Video Challenge

Kakšne občutke vzbudi prvi obisk v ECB? Leta 2017 smo pozvali mlade Evropejce in Evropejke, naj v okviru izziva Euro Video Challenge posnamejo kratek in zanimiv video o ekonomiji. Leto kasneje smo finaliste in finalistke povabili v ECB, da bi se ti seznanili z ekonomijo iz prve roke.

Več o izzivu Euro Video Challenge
Fotografije finalistov in finalistk na obisku

Sendung mit der Maus

V okviru dogodka odprtih vrat, ki je potekal po vsej Nemčiji, nas je 3. oktobra 2018 obiskalo okoli 150 ljubiteljev in ljubiteljic priljubljene nemške otroške oddaje »Die Sendung mit der Maus«. Za otroke in njihove starše smo pripravili zabavne aktivnosti, pri katerih so izvedeli več o Evropski centralni banki, euru in Evropski uniji.

Fotografije z dogodka
Več o dogodku (v nemščini)


Poster sekcija mladih ekonomistov

Ste doktorski študent oz. študentka ekonomije ali financ? Predstavite svojo raziskavo na forumu ECB o centralnem bančništvu! Vsako leto vabimo študente in študentke na doktorskem študiju, da s posterjem sodelujejo na forumu ECB, ki poteka v Sintri na Portugalskem.

Več o poster sekciji
Več o Forumu ECB o centralnem bančništvu


Dialog ECB z mladimi

Imate vprašanja, ki bi jih radi zastavili vodilnim v ECB? Potem spremljajte naše redne pogovore o različnih temah, ki potekajo na spletu in v različnih krajih po Evropi.

Sodelujte v pogovoru
Raziščite dialoge z mladimi o temah v zvezi z bančnim nadzorom


Dijaško tekmovanje Generacija €uro

Vas zanima ekonomija? Želite izvedeti več o ECB in denarni politiki? Potem se prijavite na dijaško tekmovanje Generacija €uro. Namenjeno je ekipam dijakov in dijakinj, ki obiskujejo katero od srednjih šol v euroobmočju.

Več


Povežite se z nami!

Bodite na tekočem z našimi pobudami za mlade. Če želite prejemati informacije o prihodnjih izobraževalnih pobudah ECB in dejavnostih za mlade, se vpišite na naš e-poštni seznam.