Състезание на ЕЦБ „#EUROat20 QuizClash“

Спечелете iPad Pro или едномесечна карта за пътуване в цяла Европа Interrail!

Проверете знанията си за еврото и за Европейската централна банка и имате шанс да спечелите. Заедно с QuizClash организираме това специално състезание по повод на 20-годишнината на еврото.

То е отворено за участие до 23:59 ч. централноевропейско време в неделя, 10 март 2019 г.

Състезание „#EUROat20 QuizClash“

Как да участвате

За начало:

 • Изтеглете QuizClash (само на английски език)

 • Отворете приложението, изберете викторината „#EUROat20“ и можете да започнете играта

Как изглежда играта

 • Трябва да отговорите на 18 въпроса по теми, свързани с еврото и ЕЦБ
 • Те са разделени на шест нива, всяко с по три въпроса
 • Имате по 30 секунди за отговор на всеки въпрос
 • Вашата цел е да съберете много точки и да се придвижите нагоре в класирането

Победители

 • След приключването на състезанието на 10 март 2019 г. ще изтеглим 30 произволни печеливши участници измежду отговорилите правилно на всички въпроси
 • Ще получите съобщение от приложението QuizClash, ако сте сред късметлиите в тази група, затова се уверете, че сте активирали функцията за push известия.[1]

Награди

Ако сте сред щастливците в групата на печелившите участници (и облечени в славата на истински експерти по еврото!), можете да избирате между две награди:

 • карта Interrail Global Pass, която ви дава възможност за неограничено пътуване с влак навсякъде в Европа в продължение на цял месец
 • или
 • ако вече сте организирали ваканцията си за годината или просто предпочитате да се сдобиете с нов таблет, можете да изберете iPad Pro с екран 10,5”, 64 GB

Право на участие

Може да участва всеки жител на Европейския съюз с право да се регистрира в приложението! Не забравяйте да прочетете реда и условията и политиката ни за защита на личните данни, преди да се включите в състезанието.

Ако имате въпроси за състезанието, изпратете ни имейл на info@ecb.europa.eu.

Благодарим на Валентин Хаснер, Константин Вайс, Хайнрих Вестфален, Аника Шварц и Сара Кристина Цюлиг (студенти през 2018 г. в бакалавърската програма по медии и управление на комуникациите в университета St. Gallen, Швейцария, ръководена от д-р Илейн Бухер и д-р Маркус Вил), за предложението за това състезание.

 

Ако желаете да получавате информация за бъдещи образователни и младежки инициативи на ЕЦБ, абонирайте се за нашите имейли.

[1]Ако използвате iOS устройство, изберете иконката „Settings“, след това „Notifications“ и в списъка на приложенията изберете „QuizClash“. Не забравяйте да настроите всички налични опции на „ON“.
Ако използвате Android устройство, изберете „Apps“, след това „Settings“ и потърсете в списъка на приложенията „QuizClash“. Уверете се, че са активирани известията, като изберете „Show notifications“.