#EUROat20 ECB-Quizduel-wedstrijd

Win een iPad Pro of een maand interrailen door Europa!

Doe mee, test je kennis van de euro en de Europese Centrale Bank en maak kans op een prijs. De ECB organiseert samen met Quizduel een speciale wedstrijd ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de euro.

De wedstrijd eindigt op zondag 10 maart 2019 om 23.59 uur (Midden-Europese tijd).

#EUROat20 Quizduel-wedstrijd

Zo werkt het

Voorbereiding:

 • Download de app van Quizduel (als je die nog niet hebt)

 • Open de app en selecteer de #EUROat20-quiz. Je bent nu klaar om te gaan spelen.

Spelregels:

 • Het spel bestaat uit achttien vragen over de euro en de ECB.
 • De vragen zijn verdeeld over zes ronden van elk drie vragen.
 • Je hebt voor elke vraag dertig seconden de tijd.
 • Probeer een zo hoog mogelijke score te halen en in de ranglijst op te klimmen.

De winnaars:

 • Nadat de wedstrijd op 10 maart is afgelopen, trekken we willekeurig dertig winnaars uit de deelnemers die alle vragen goed hebben beantwoord.
 • Als je het geluk hebt bij de prijswinnaars te horen, krijg je daarover bericht via de Quizduel-app. Zorg daarvoor wel dat je pushberichten staan ingeschakeld.[1]

De prijzen

Als jij tot de gelukkige winnaars behoort, mag je jezelf niet alleen een echte eurokenner noemen, je mag ook een van deze twee prijzen uitkiezen:

 • een Interrail Global Pass waarmee je een maand lang onbeperkt met de trein door heel Europa kunt reizen;
 • of
 • als je je vakantie voor dit jaar al geboekt hebt of gewoon liever een nieuwe tablet wilt, een iPad Pro (10,5 inch scherm, 64 GB)

Wie kunnen er meedoen?

Iedereen die in de Europese Unie woont en zich bij de app mag registreren kan meedoen! Lees de wedstrijdvoorwaarden en ons gegevensbeschermingsbeleid voordat je je voor de wedstrijd aanmeldt.

Heb je vragen over de wedstrijd? Stuur dan een e-mail naar info@ecb.europa.eu.

Het idee voor deze wedstrijd is ons aan de hand gedaan door Valentin Hasner, Constantin Weiß, Heinrich Westphalen, Annika Schwarz en Sarah Christina Zuellig (studenten van de bachelorcursus media- en communicatiemanagement van dr. Eliane Bucher en dr. Markus Will van de universiteit van St. Gallen in Zwitserland). Wij willen hen daarvoor hartelijk danken.

Als je informatie wilt ontvangen over toekomstige educatieve en jongereninitiatieven van de ECB, meld je dan aan voor onze mailinglijst.

[1]Bezitters van een iOS-toestel tikken op het icoon ‘Instellingen’, dan op ‘Notificaties’ en selecteren ‘Quizduel’ uit de lijst met apps. Zorg dat alle schuifjes AAN staan.
Als je een Android-apparaat hebt, tik dan op 'Apps', dan op 'Instellingen' en zoek dan 'Quizduel' in de lijst met apps. Zorg er voor dat de notificaties aan staan door het vakje naast ‘Notificaties weergeven’ aan te vinken.