Διαγωνισμός #EUROat20 ECB-QuizClash

Κέρδισε ένα iPad Pro ή ένα ταξίδι στην Ευρώπη με κάρτα Interrail για έναν μήνα!

Έλεγξε τις γνώσεις σου για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δοκίμασε την τύχη σου στην κλήρωσή μας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την εφαρμογή QuizClash και δημιουργήσαμε αυτόν τον ξεχωριστό διαγωνισμό για να γιορτάσουμε την 20ή επέτειο του ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 23:59 ώρα Κεντρικής Ευρώπης της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019.

Διαγωνισμός #EUROat20 ECB-QuizClash

Διαδικασία

Πρώτα βήματα:

 • Κάνε λήψη της εφαρμογής QuizClash (διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά)

 • Άνοιξε την εφαρμογή, επίλεξε το κουίζ «#EUROat20» και άρχισε να παίζεις.

Οδηγίες παιχνιδιού:

 • Ο διαγωνισμός αποτελείται από 18 ερωτήσεις για θέματα που αφορούν το ευρώ και την ΕΚΤ
 • Οι ερωτήσεις χωρίζονται σε έξι γύρους τριών ερωτήσεων ο καθένας
 • Έχεις 30 δευτερόλεπτα για να απαντήσεις σε κάθε ερώτηση
 • Προσπάθησε να πετύχεις υψηλή βαθμολογία ώστε να αναρριχηθείς στην κορυφή της κατάταξης

Πώς μπορείς να κερδίσεις:

 • Μόλις λήξει ο διαγωνισμός στις 10 Μαρτίου 2019, θα κληρώσουμε 30 νικητές από το σύνολο των συμμετεχόντων που απάντησαν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις
 • Αν είσαι ένας από τους τυχερούς, θα ειδοποιηθείς μέσω της εφαρμογής QuizClash (γι’ αυτό βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις push)[1]

Τα βραβεία

Αν είσαι ένας από τους τυχερούς νικητές (πέρα από την ικανοποίηση που θα νιώσεις ως ένας πραγματικός ευρω-γνώστης), μπορείς να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω δύο βραβεία:

 • μία κάρτα Interrail Global Pass που σου προσφέρει απεριόριστα σιδηροδρομικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη για έναν ολόκληρο μήνα
 • ή
 • αν έχεις ήδη κανονίσει τις διακοπές σου για φέτος ή απλώς προτιμάς ένα καινούργιο τάμπλετ, ένα iPad Pro 10.5” 64 GB

Δυνατότητα συμμετοχής

Δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι κατοικούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής στην εφαρμογή! Πριν λάβεις μέρος στον διαγωνισμό, βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει τους όρους του διαγωνισμού καθώς και την πολιτική μας για την προστασία δεδομένων.

Αν έχεις ερωτήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό, επικοινώνησε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση info@ecb.europa.eu.

Για την ιδέα αυτού του διαγωνισμού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Valentin Hasner, Constantin Weiß, Heinrich Westphalen, Annika Schwarz και Sarah Christina Zuellig (πτυχιακοί φοιτητές του μαθήματος Media and Communications Management (2018), με διδάσκοντες τους διδάκτορες Eliane Bucher και Markus Will, στο Πανεπιστήμιο St. Gallen στην Ελβετία).

Εάν επιθυμείς να λαμβάνεις πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες για νέους τις οποίες διοργανώνει η ΕΚΤ, μπορείς να εγγραφείς στον κατάλογο παραληπτών των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας.

[1]Αν έχεις συσκευή με λειτουργικό iOS, πάτα το εικονίδιο «Settings» (Ρυθμίσεις), μετά «Notifications» (Γνωστοποιήσεις) και επίλεξε «QuizClash» από τον κατάλογο των εφαρμογών. Βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές.
Αν έχεις συσκευή με λειτουργικό Android, πάτα το εικονίδιο «Apps (Εφαρμογές), μετά «Settings» (Ρυθμίσεις) και στη συνέχεια αναζήτησε την εφαρμογή «QuizClash» από τον κατάλογο των εφαρμογών. Βεβαιώσου ότι οι ειδοποιήσεις είναι ενεργοποιημένες επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα στην ένδειξη «Show notifications» (Εμφάνιση ειδοποιήσεων).