Изкуство и култура в ЕЦБ

Европейският съюз е дом на богато разнообразие от култури, в което са втъкани традициите на отделните държави и региони. Ние в ЕЦБ сме решени да популяризираме това разнообразие на изкуства и култури посредством нашите събития и инициативи.

Luminale 2018

Имаме удоволствието да участваме в тазгодишното издание на Luminale, което ще превърне северната фасада на историческата ни сграда Гросмарктхале в гигантска анимирана галерия на уличното изкуство.
От 18 до 23 март нашата сграда ще бъде обляна в танцуващи цветове благодарение на Urbanscreen – творчески колектив и дизайнерска фирма от Бремен, както и на Андреас Прайс – известен илюстратор, който в момента живее и работи в Берлин.

Повече за Luminale 2018
Снимки от събитието

Културни дни

Културните дни на ЕЦБ са празник на европейското „обединение в многообразието“. Всяка година в центъра им е различна държава членка на Европейския съюз.
След „Вдъхновяващата Испания“ през 2017 г. тази година Европейските културни дни ще представят забележителните културни достижения на Литва.

Научете повече


Колекция на ЕЦБ от произведения на изкуството

Други посещения

Колекцията на ЕЦБ от произведения на изкуството включва около 450 картини, рисунки, фотографии, скулптури и предмети на изкуството. Фокусът на сбирката е върху съвременното изкуство.

Скоро ще има възможност да ни посетите, за да видите някои от изложените творби. Информация за това как да направите резервация за посещение на колекцията ще бъде предоставена по-късно през годината.